Politie Midden- en West Brabant

Team Wilhelminapark houdt veegactie

Tilburg, 26 maart 2003

TILBURG - In het kader van het wijkgerichte toezicht hebben agenten van het politieteam Wilhelminapark gisteren een hennep veegactie gehouden. Door de politie werden verschillende adressen bezocht waarvan vermoed werd dat daar hennepkwekerijen aanwezig waren. Tijdens hun werk krijgen wijkagenten vaak informatie van wijkbewoners over overlast die door hennepkwekerijen ontstaat. Waar nodig treedt de politie dan direct op. In andere gevallen wordt met een veegactie, zoals gisteren, opgetreden tegen de bij de politie bekende adressen.

Gisteren heeft de politie van Wilhelminapark de volgende kwekerijen opgerold:


- In de achtertuin van een woning aan de St. Jansstraat trof de politie in de berging een kleine kwekerij aan met ongeveer 120 planten.

- In de Pastoor van Beurdenstraat troffen agenten op een slaapkamer een kwekerijtje aan. Deze was niet in werking.
- In de Bisschop Crabbeelstraat vond de politie in een woning op de eerste verdieping een hennep-stekkerij. Er werden 8000 stekjes aangetroffen. Het merendeel van deze stekjes stond verpakt in dozen om geleverd te worden aan andere kwekerijen. Op zolder van deze woning trof de politie een kwekerij aan. In een berging achter de woning was men bezig om een kwekerij op te zetten.

Volgens de agenten die de controle gisteren hielden heeft een gemiddelde thuiskweker tussen de 250 en 350 planten in zijn kwekerij staan. Bij de controle die werd gehouden stelden medewerkers van het energiebedrijf Essent onderzoek in naar het illegaal aftappen (diefstal) van stroom. Tevens werden bij het vermoeden dat de stroom illegaal was afgetapt de geplaatste meterkasten vervangen. De aangetroffen hennep en de randapparatuur die bij hennepkwekerijen wordt gebruikt is door de politie vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de personen bij wie hennepkwekerijen zijn aangetroffen.

Overigens blijft de politie van team Wilhelminapark na overlastmeldingen onderzoeken instellen naar hennepkwekerijen. De komende tijd zullen er meer gerichte acties worden gehouden.

Bron: Carel Bouman

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 26-03-2003 '
Lees ook