Politie Midden- en West Brabant

Persberichten woensdag 26 juni 2002 district Bergen op Zoom

Datum: 26/6/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM STEENBERGEN

Vernieling auto
De politie nam aangifte op van de vernieling van een auto. De auto stond geparkeerd aan de Veerweg en raakte met een scherp voorwerp zodanig bekrast dat eenvoudige reparatie niet meer mogelijk is.

Inbraak in berging
Tussen maandag 24 en dinsdag 25 juni zijn er, door verbreking van het slot, vanuit een schuurtje aan de Bergmolen te Dinteloord een drietal fietsen en enkele electrische gereedschappen ontvreemd.

Ongeval met licht gewonde
Op 25 juni 2002 vond omstreeks 15.45 uur aan de Rubeerdijk in Nieuw-Vossemeer een verkeersongeval plaats tussen een personenauto en een snorfiets. Bij het inhalen raakte de personenauto vermoedelijk de spiegel van de snorfiets, waardoor de bestuurder ten val kwam. De bestuurder van de snorfiets is naar het Lievensberg ziekenhuis gebracht. Na onderzoek bleek hij tengevolge van zijn val enige schaafwonden te hebben opgelopen, waarna hij naar huis kon.

Ongeval met gewonde
Op dinsdag 25 juni vond omstreeks 18.00 uur een aanrijding tussen een tweetal fietsers plaats op de Halsterseweg in Steenbergen. Een van deze fietsers, een 36-jarige man uit Rucphen reed vermoedelijk over het fietspad bestemd voor het tegemoetkomende verkeer tegen een 13-jarige jongen uit Steenbergen. Beide bestuurders raakten gewond. Eerstgenoemde bestuurder is overgebracht naar het St. Franciscus ziekenhuis in Roosendaal. De aard van zijn letsel is niet bekend.

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Doorrijding na aanrijding in Lepelstraat
Op dinsdag 25 juni 2002 werd tussen 10.15 uur en 12.30 uur een groene personenauto aan de achterzijde aangereden. De auto van het merk Ford Mondeo stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Kerkstraat te Lepelstraat en werd vermoedelijk geraakt door een rode personenauto, die na de aanrijding is weggereden zonder zijn of haar identiteit bekend te maken.

Vernielingen op sportpark in Halsteren
De politie nam woensdag aangifte op van vernielingen die zijn aangericht op het sportterrein aan de Beeklaan te Halsteren. Vermoedelijk heeft jeugd de sloten vernield waarmee de doelen aan elkaar zijn vastgemaakt.

Kopstaart botsing tussen vier personenauto's
Op dinsdag 25 juni 2002 vond omstreeks 16.50 uur op de kruising Marconilaan Noord - Oude Moerstraatsebaan te Bergen op Zoom een kopstaart botsing plaats tussen vier personenauto's. De vier auto's liepen hierbij alleen materiële schade op.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Gestolen auto aangetroffen
Dinsdagmiddag werd door de politie op een parkeerterrein aan de Heiningen een grijze Opel Kadett aangetroffen die eerder gestolen was vanaf het Sint Catharinaplein. De politie heeft de rechtmatige eigenaar van de vondst op de hoogte gesteld.

Brand in woonhuis
Op dinsdagavond is er brand uitgebroken in een pand aan de Burg Hulshofstraat in Bergen op Zoom. Het betrof een uitslaande brand in een pand dat door meerdere mensen wordt bewoond. De brand is in een van de verhuurde kamers uitgebroken. De brandweer heeft de brand in korte tijd kunnen blussen, maar kon niet voorkomen dat de kamer zwaar beschadigd werd. Andere kamers in de woning liepen rook- en waterschade op. Bij de brand vielen geen gewonden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar zal nader worden onderzocht door de Unit Forensisch en Technisch Onderzoek.

Ongeval met letsel
Op woensdagmiddag omstreeks 15.30 uur deed zich een ongeval voor tussen een fietser en de bestuurder van een personenauto. Het ongeval gebeurde op de kruising Rooseveltlaan-Sterrelaan-Gagelboslaan. Een 12-jarige jongen fietste aan de verkeerde kant van de weg door het rode verkeerslicht. Hierbij werd hij aangereden door de 38-jarige automobilist die vanaf afrit van de A58 de Rooseveltlaan opgereden kwam. De fietser is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

TEAM WOENSDRECHT

Brand na onkruidbestrijding
Op dinsdagmiddag 25 juni, heeft de bossage aan de Jeneverbes te Huijbergen vlam gevat tijdens het bestrijden van onkruid door middel van verbranding. Een pand aan de Bergsestraat, welke aan de bossage grenst, liep ook brandschade op. De brandweer van de gemeente Woensdrecht had de brand snel onder controle, zodat de schade beperkt bleef.

TEAM HALDERBERGE

Man aangehouden
Woensdagmorgen vroeg werd de 32-jarige M.B. uit Oudenbosch in zijn woning aangehouden. Maandagmorgen 24 juni 2002 had hij een deurwaarder, die in het kader van zijn functie bij hem binnen was, onvrijwillig de vrijheid ontnomen door hem te beletten de woning te verlaten en hem tevens daarna met behulp van een boksbeugel met mishandeling te bedreigen. De man is ingesloten en zal worden voorgeleid bij de Officier van Justitie te Breda.

Beeld ontvreemd
Afgelopen nacht heeft men op de Hemiksemstraat te Oudenbosch een stenen beeld van ongeveer 70 cm groot ontvreemd. Het beeld stond nabij de voordeur van de woning en stelt een vrouwenfiguur voor.

Woninginbraak
Afgelopen nacht is het dievengilde binnengeslopen in een woning aan de Bovenstraat Erf in Hoeven. Er werd een geldbedrag en waardepapieren zoals passen ontvreemd. Vermoedelijk is de inbreker geschrokken van het alarm dat in werking trad en heeft hij daarop de benen genomen.

Inbraak in clubgebouw
De afgelopen nacht is er ingebroken in het clubgebouw van de politiehondenvereniging Pagnevaart aan de Oude Bredasepostbaan in Bosschenhoofd. Vermoedelijk werden enkele consumpties genuttigd; of er verder nog zaken ontbreken is op dit moment nog onduidelijk. Bovendien heeft men getracht het clubgebouw in brand te steken. Gelukkig bleef de schade beperkt.

TEAM RUCPHEN

Diefstal damesfiets
Woensdag 26 juni deed een inwoonster van Rucphen aangifte van diefstal van haar fiets. De fiets stond afgelopen nacht afgesloten binnen het hekwerk van de flatwoning van benadeelde. Het is een gele fiets, merk Batavus en de waarde bedraagt ongeveer 175 euro.

Diefstal uit auto
Woensdag 26 juni deed een inwoonster van Schijf aangifte van diefstal uit haar auto, een Peugeot 205. De auto stond afgelopen nacht geparkeerd op de Aanwas te Schijf, toen het slot van haar auto werd vernield en uit de auto 3 CD´s werden gestolen. Verder probeerde men de autoradio weg te halen maar dat lukte blijkbaar niet. De radio werd echter wel geheel vernield. De totale schade bedraagt ongeveer 500 euro.

Woensdag 26 juni deed een inwoonster uit St. Willebrord aangifte van diefstal uit haar auto, een Volkswagen Transporter. De auto stond afgelopen nacht geparkeerd op de Margrietstraat in St. Willebrord. Vermoedelijk werd via hengelen bij het zijraam van de auto het portier geopend, waarna men carkit, GSM en portemonnee uit de auto heeft weggenomen. Er wordt geen geld vermist, wel een identiteitskaart. De schade bedraagt ongeveer 450 euro.

Diefstal vanaf auto
Woensdag deed een inwoonster van Sprundel aangifte van diefstal van vier wieldoppen van haar auto, een Mercedes. Aangeefster plaatste haar auto zondagavond op de Bosstraat te Sprundel en een kwartier later was de diefstal gepleegd. De schade bedraagt naar schatting ongeveer 200 euro.

Woensdag deed een inwoner uit Rucphen aangifte van diefstal van twee wieldoppen van zijn auto, een Ford Escort. Verder maakte men enkele krassen op de auto. De auto stond afgelopen zaterdagnacht op de Achterhoeksestraat te Rucphen en omstreeks 03.00 uur werden de diefstal en vernielingen gepleegd. Benadeelde werd er wakker van maar was net te laat. De schade bedraagt ongeveer 250 euro.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Inbraak auto
Op dinsdag 25 juni werd ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond aan de Borchwerf te Roosendaal. Toegang werd verschaft door het slot open te breken. CD's werden weggenomen. De politie nam aangifte van de inbraak op.

Aanrijding met letsel
Op dinsdag 25 juni vond omstreeks 8.45 uur een aanrijding plaats tussen drie voertuigen op de Borchwerf te Roosendaal. De 45-jarige bestuurster M.M. uit Roosendaal kwam op onbekende wijze terecht op de verkeerde weghelft, waarna zij frontaal tegen de auto van de 41-jarige bestuurder G.B. uit Dordrecht aan reed. Deze bestuurder kwam vervolgens door de klap tegen de auto van een 29-jarige bestuurder I.T. uit Roosendaal aan.
De 45-jarige bestuurster is door de GGD meegenomen naar her Franciscus ziekenhuis in verband met mogelijk borstletsel.

Bedreiging met mes
Op woensdag 26 juni omstreeks 02.00 uur vond een bedreiging plaats ter hoogte van een café op de Burgemeester Prinsensingel in Roosendaal. Hierbij was een groep van circa 15 personen betrokken. De 32-jarige T.A. uit Roosendaal bedreigde twee personen uit deze groep met een mes. De man gaf bij aankomst van de politie het mes aan de betrokken agenten en is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Aanrijding met letsel
Op dinsdag 25 juni vond een aanrijding plaats tussen een onbekend gebleven vermoedelijk mannelijke bestuurder van een scooter en de bestuurster van een invalidewagen. De bestuurder van de scooter reed ter hoogte van de Laan van Brabant tegen de bestuurster van de invalidewagen aan waardoor de vrouw viel.
De bestuurder van de scooter keek nog om, maar reed door zonder zich bekend te maken.
De bestuurster van de invalidewagen is door de ter plaatse gekomen ambulance behandeld aan haar lichte verwondingen en zal zich nog bij de politie melden voor het doen van aangifte.

Inbraak supermarkt
In de vroege morgen van woensdag 26 juni werd ingebroken in een supermarkt aan de Laan van Henegouwen in Roosendaal. De daders kwamen binnen nadat zij een ruit vernield hadden. Een onbekende hoeveelheid sigaretten en tabak werd meegenomen. De politie stelt een technisch onderzoek in naar de aangetroffen sporen.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 26-06-2002 '
Lees ook