Politie Midden- en West Brabant

Breda: Inbraak kledingzaak

Datum: 26/6/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Vannacht is omstreeks 04.30 uur door vermoedelijk vier daders ingebroken in een kledingzaak aan de Halstraat te Breda. Het is de tweede inbraak in deze winkel in vier maanden tijd. Ook op 12 maart jl. vond een 'snelkraak' plaats. De politie vermoedt dat het gelet op de werkwijze en tijdstip van de inbraak om dezelfde daders gaat.

De daders hebben met een vuisthamer de ruit van de voordeur ingeslagen. Hierna heeft men het rolluik gedeeltelijk omhoog getild waarna men toegang kreeg tot de winkel. Men heeft uit de winkel T-shirts, truien en broeken gestolen. Het gaat, volgens een getuige, om vermoedelijk vier jonge daders die weggerend zijn in de richting van de Oude Vest. De politie heeft in de omgeving nog een onderzoek ingesteld doch de daders niet meer aangetroffen.

Ook op dinsdag 12 maart jl. werd in deze winkel omstreeks 04.30 uur ingebroken. Ook toen was er sprake van vier daders die met een hamer een ruit insloegen en uit de winkel kleding weghaalden. Een getuige zag toen de daders weglopen en in een auto stappen op de parking Achter de Lange Stallen. De politie vermoedt dat het in beide gevallen om dezelfde daders gaat. Het team Centrum stelt een nader onderzoek in.

Getuigen van deze snelkraak of mensen die mogelijk de daders na de inbraak nog hebben zien lopen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Breda-Centrum telefoonnummer 0900-8844.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 26-06-2002 '
Lees ook