Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 26/7/2002
Auteur: Carel Bouman

Verwarde Tilburger zet de buurt op stelten

TILBURG Gistermorgen om tien over elf hebben agenten aan het Stuivesantplein een 35-jarige Tilburger aangehouden. De agenten deden dat nadat uit de buurt de politie werd gebeld dat de Tilburg a-sociaal harde muziek aan het draaien was. De stereo-installatie en de kleurentelevisie waar dat mee gebeurde hebben de agenten in beslag genomen. De man, die geestelijk in de war is, werd in de loop van gistermiddag weer in vrijheid gesteld.

Bedreiging

TILBURG Gistermorgen om tien voor halftwaalf hebben agenten aan de Lange Nieuwstraat een 49-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de bedreiging van een 54-jarige plaatsgenoot.

Oplichter in Goirle weer actief

GOIRLE Naar aanleiding van het artikel in het Brabants Dagblad waarin melding wordt gemaakt over een Turkse man die in Goirle mensen oplicht door hen met een zielig verhaal geld af te troggelen, hebben zich meerdere inwoners van Goirle bij de politie gemeld dat de oplichter ook bij hen aan de deur is geweest. Een vrouw die aan de Acacialaan in Goirle woont had de oplichter vorige week vrijdagavond 10 euro gegeven. Aan het Pastoor Petershofje bleek de oplichter vorige week donderdagavond twee adressen benaderd te hebben, zonder succes echter. Een vrouw uit de Polderstraat meldde dat de oplichter daar afgelopen dinsdagmiddag aan de deur is geweest. Ook hier trapte de vrouw niet in het mooie verhaal van de oplichter.

Mishandeling

OISTERWIJK Gistermiddag om tien voor halfdrie hebben agenten op het Station NS in Oisterwijk, een 27-jarige man uit Zwolle aangehouden. Op het Station NS mishandelde de man, zonder enige aanleiding, enkele treinpassagiers die op het perron stonden te wachten. De verdachte werd ingesloten en overgedragen aan de Spoorwegpolitie die de zaak verder afwerkt. Er werd een 20-jarige vrouw uit Tilburg en een 22-jarige man uit Maastricht hebben van de mishandeling aangifte bij de politie gedaan.

Tasjesroof

TILBURG Gistermiddag, tussen kwart over vier en tien voor half vijf werd aan de Anna Paulownahof een 76-jarige vrouw uit Tilburg van haar tas beroofd. De vrouw had net boodschappen gedaan en liep met haar tas over de linker schouder over de Anna Paulownahof toen een nog onbekende man op een fiets de tas van de schouder van de vrouw rukte. Hierop verdween hij in de richting van de Primus van Gilsstraat. In de tas zat onder andere een portemonnee met 15 euro.

Tilburger met XTC pillen aangehouden

TILBURG Op de kermis aan de Heuvelring hebben agenten gisteravond rond vijf voor acht een 25-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man had onenigheid met personeel van een kermisattractie en als de agenten de man fouilleren komt er een zakje met tien XTC pillen boven water. Hierop hebben de agenten de man aangehouden. De pillen werden door de politie in beslag genomen.

Autodief aangehouden

TILBURG Gisteravond, even voor middernacht, hebben agenten op de Rijksweg de A58 een 37-jarige man uit Noordgouwe aangehouden. Hij wordt verdacht van de diefstal en/of verduistering van een auto. Dit feit is gepleegd in de gemeente Eindhoven. De betreffende auto werd door de politie onder aan de oprit naar Moergestel in de berm van de weg liggen en het voertuig werd door een takelbedrijf terplaatse verwijderd. De autodief was onder invloed en bleek geen rijbewijs te hebben. De verdachte is ingesloten en wordt over gedragen aan de politie te Eindhoven. De auto werd in beslag genomen.

Man uit Tilburg aangehouden voor mishandeling

TILBURG - Vannacht om kwart over twee hebben agenten aan de Caspar Houbenstraat een 18-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 25-jarige plaatsgenoot. Deze laatste werd op de kermis (Heuvelring) mishandeld door de aangehouden verdachte en een nog onbekende mededader. Zonder enige aanleiding werd de man met de blote vuist, een bierfles en een broekriem geslagen De aangehouden verdachte is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Autoinbreker aangehouden

TILBURG Vannacht om één uur hebben agenten aan de Reinevaarstraat een 49-jarige Tilburger aangehouden. Om kwart voor één kreeg de politie de melding dat er aan de Reinevaarstraat werd ingebroken in een auto. Als de agenten terplaatse komen krijgen zij van een getuige de informatie wie de betrokken verdachte is en de agenten houden de man hierna aan. Bij de fouillering blijkt dat de man een groot slagersmes en een hakbijltje achter in zijn broeksband heeft. Deze worden door de politie in beslaggenomen. Na onderzoek blijkt dat de aangehouden verdachte flink heeft huisgehouden aan de auto van een 37-jarige vrouw die aan deze straat woont. Er werden twee ruiten en de linker buitenspiegel van de auto vernield.

Van tassen beroofd

TILBURG Vannacht, even voor twee uur, werden aan het Louis Bouwmeesterplein twee Tilburgse vrouwen (15 en 20 jaar oud) van hun tas beroofd. De beide vrouwen liepen over het Louis Bouwmeesterplein toen zij door nog onbekende twee mannen werden gesommeerd hun tassen af te geven. Eén van de daders bedreigde de twee vrouwen met een groot broodmes. Op dit moment is nog niet bekend wat de buit is omdat de Tilburgse vrouwen nog aangifte moeten doen.

Auto gestolen bij woninginbraak

OISTERWIJK - Vannacht werd bij een inbraak in een woning aan de Pannenschuurlaan een zwarte BMW 320i personenauto gestolen. Terwijl de bewoners lagen te slapen hebben inbrekers kans gezien in de woning in te breken en de auto die op de oprit van de woning stond mee te nemen. Verder werden de autopapieren, geld en creditcards gestolen.

Man aangehouden

TILBURG Vannacht om vijf voor halfvijf hebben agenten aan het Piusplein een 28-jarige man aangehouden. Hij wilde zich op vordering van de politie verwijderen. De politie werd naar het Piusplein geroepen omdat de man met een stoel tegen de pui van een horecazaak gooide. In de fouillering van de man treffen de agenten oom twee bankpasjes aan. De man is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek naar de herkomst van de bankpasjes in.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 26-07-2002 '
Lees ook