Politie Midden- en West Brabant

Grof geweld bij berovingen

27-01-03

Grof geweld bij berovingen Politieonderzoek leidt tot 13 aanhoudingen

BREDA- De politie in het district Breda heeft met een uitgebreid onderzoek naar tientallen berovingen eind vorig jaar vijf groepen Bredanaars aangehouden, die in verschillende samenstellingen berovingen hebben gepleegd. In totaal arresteerde de politie 13 verdachten varierend in de leeftijd van 17 tot 41 en op één na allen afkomstig uit Breda. Grof geweld werd niet geschuwd. In één geval liep het slachtoffers zo zwaar lichamelijk letsel op dat een ziekenhuisopname en een operatie noodzakelijk was. De politie denkt met de aanhoudingen nu al zo`n 25 berovingen te hebben opgelost.

Eén van de meest gewelddadige berovingen, die twee van de 13 aangehouden verdachten pleegden, gebeurde op 26 oktober bij het Wilhelminapark. Een 26 jarige man uit Breda werd zo ernstg mishandeld, dat hij bewusteloos op straat bleef liggen. Ze beroofden hem van zijn gsm en huissleutels. Met die huissleutels gingen de daders vervolgens naar zijn woning en braken daar in. Die nacht werd een 33 jarige Bredanaar op vrijwel dezelfde plaats door dezelfde verdachten overvallen en beroofd van zijn gsm. Een onderzoek naar de daders leidde kort na het gebeuren tot de aanhouding van deze twee Bredanaars. Dit tweetal wordt ook verdacht van een beroving op de Edisonstraat in Breda. Bij deze beroving werd het slachtoffer in een sloot geduwd. Maar bij deze overval was het tweetal niet alleen. Ook een 20 jarige vrouw is door de politie aangehouden voor haar betrokkenheid bij deze beroving. Enkele weken later werd een 59 jarige vrouw in de Leistraat in Breda het slachtoffer van beroving door de 20 jarige en 18 jarige Bredanaars. Zowel de vrouwelijke verdachte als haar twee medeverdachten zouden in wisselende samenstellingen of alleen ook nog betrokken zijn geweest bij een diefstal van een auto, bromfiets en een valse aangifte.

Tegen de 13 aangehouden verdachten lopen onderzoeken met betrekking tot een beraamde overval op een juwelier, alsmede een overval op een juwelier op de Haagdijk in mei vorig jaar, een gewelddadige beroving op een 20 jarige vrouw op de Keizerstraat in Breda, een overval op een vrouw op de Vestkant, een beroving op de Verbeetenstraat en een gewelddadige beroving op het Mgr. Nolensplein.

Het totale onderzoek van de politie naar berovingen is nog niet afgerond. Meerdere aanhoudingen worden daarom niet uitgesloten. Het merendeel van de aangehouden verdachten zit nog in hechtenis. In totaal werden in de afgelopen drie maanden in het district Breda 75 berovingen gepleegd.

Bron: R.vKuik

Zoekwoorden:

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 27-01-2003 '
Lees ook