Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 27 juni 2002, district Oosterhout

Datum: 27/6/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Snelheidscontrole
WERKENDAM: snelheidscontrole van 09.00 tot 17.00 uur op de Bandijk te Werkendam van 09.33 tot 10.33 uur Aantal passanten : 60
Aantal overtredingen : 18
Hoogste snelheid : 68 km per uur
Op de Spoorlaan te Werkendam van 10.56 tot 11.56 uur Aantal passanten : 330
Aantal overtredingen : 44
Hoogste snelheid : 86 km per uur
SLEEUWIJK:
Snelheidscontrole op de Rijksstraatweg te Sleeuwijk van 12.10 tot 13.10 uur
Aantal passanten : 470
Aantal overtredingen : 47
Hoogste snelheid : 73 km per uur
Nieuwendijk
Snelheidscontrole op de Rijksweg te Nieuwendijk van 13.30 tot 14.30 uur
Aantal passanten : 190
Aantal overtredingen : 21
Hoogste snelheid : 72 km per uur
DUSSEN:
Snelheidscontrole op de Provincialeweg te Dussen van 15.00 tot 16.00 uur
Aantal passanten : 450
Aantal overtredingen : 13
Hoogste snelheid : 98 km per uur

Tanken zonder betalen
GIESSEN: Door de eigenaar van een benzinestation te Giessen is aangifte gedaan van 2x tanken zonder te betalen in de afgelopen dagen. In totaal werd voor een bedrag van ongeveer 90 Euro getankt zonder deze af te rekenen.

Snelheidscontrole
WIJK EN AALBURG: Met de lasergun snelheidscontrole gehouden op de Berenhoeksestraat te Wijk en Aalburg tussen 14.00 en 15.30 uur kregen 8 automobilisten een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/uur

Snelheidscontrole
KAATSHEUVEL: Woensdagmorgen 26 juni 2002 hadden controles plaats op de Marktstraat en de Sweenstraat te Kaatsheuvel. Van de 75 gecontroleerde bestuurders op de Marktstraat werden er 3 bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 75 km/uur. Op de Sweenstraat werden 25 bestuurders gecontroleerd en ook daar vielen 3 bekeuringen. De hoogst gemeten snelheid daar was 68 km/uur.Op de Marktstraat werd de snelheidscontrole avonds tussen 21:00 en 22:00 uur herhaald. Er werden 40 bestuurders gecontroleerd waarvan 10 % in overtreding bleek. De hoogste snelheid bedroeg 74 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

Autogordelcontrole
KAATSHEUVEL: Op donderdagmorgen 27 juni 2002 werden op de Europalaan te Kaatsheuvel en de Kerkstraat Loon op Zand tussen 10 en 12 uur in totaal 41 personen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Daarnaast kreeg een automobilist een bekeuring omdat de geldigheidsdatum van de APK verlopen was. De man in kwestie had zijn auto niet op tijd laten keuren.

Jeugdige geweldplegers opgepakt
KAATSHEUVEL: Op woensdag 26 juni 2002 misdroeg een groep van 25 jongeren zich in de Efteling te Kaatsheuvel. Het betrof een groep middelbare scholieren uit Dordrecht die op schoolreisje waren. Zij drongen voor bij een van de attracties en kregen daarbij ruzie met een groep middelbare scholieren uit Klaaswaal. Het gedrag van de Dordrechtse jongeren was dermate vervelend voor de overige bezoekers van de Efteling, dat de dienst bedrijfsbeveiliging deze groep rond 15.00 uur uit de Efteling verwijderde. De bedrijfsbeveiliging deed dit overigens in overleg en in samenwerking met de politie. De politie heeft deze groep begeleid tot ze aangekomen waren bij hun bus op het parkeerterrein van de Efteling.
Op woensdag 26 juni 2002 omstreeks 16.15 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op het parkeerterrein van de Elfteling. De politie was vrij snel met drie eenheden ter plaatse en kon zodoende zes vechtersbazen op heterdaad aanhouden. Alle zes behoorden tot de groep scholieren uit Dordrecht. Uit verklaringen van getuigen blijkt voorlopig dat 5 jongeren zich vermoedelijk schuldig hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging. Een van de aangehouden jongeren bleek achteraf vermoedelijk onschuldig. Een slachtoffer (afkomstig uit de groep scholieren uit Klaaswaal) is voor lichte verwondingen in het ziekenhuis geweest. Daarna deed hij aangifte bij de politie. De zes aangehouden jongeren zijn na verhoor heengezonden Uit het onderzoek is verder gebleken dat de verwijderde groep wel naar de bus is gegaan, doch nog niet wegkonden omdat klasgenoten (die zich wel gedroegen) zich nog in de Efteling bevonden.

Roodlichtcontrole spoorwegovergang Julianasrtaat. RIJEN: Tijdens een roodlichtcontrole op woensdag 26 juni tussen 17.00 en 18.00 uur zijn zeven overtreders bekeurd. Zij reden door het rode licht bij een spoorwegovergang. Een automobilist krijgt hiervoor een schikking aangeboden 86 euro en een fietser 23 euro

Inbraak in bedrijf
LAGE ZWALUWE
In de nacht donderdag 27 juni 2002 is er ingebroken in een bedrijf aan de Nieuwlandsedijk te Lage Zwaluwe. De onbekende daders hebben met behulp van een personenauto een deur aan de voorzijde van het bedrijf geforceerd. Na onderzoek bleek dat de kassa was weggenomen.

Bedrijfsinbraak
OOSTERHOUT: In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken bij een bedrijf aan de Zandheuvel te Oosterhout. De onbekende daders die niet in het bedrijf zijn geweest, hebben een gat in het hekwerk geknipt en het slot van de bedrijfspoort geforceerd. Met behulp van gereedstaande kruiwagens is potgrond vervoerd en weggenomen. Ook verdwenen er zo'n 25 planten.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 27-06-2002 '
Lees ook