Politie Midden- en West Brabant

Drie mannen aangehouden bij milieucontrole op olieverwerkend bedrijf en andere berichten van het politiedistrict Breda

Datum: 27/6/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Heijningen: Gistermiddag, woensdag 26 juni jl., heeft de politie van het team Moerdijk de eigenaar van een olieverwerkend bedrijf, diens zoon en een werknemer aangehouden omdat zij tijdens een milieucontrole bedreigingen en beledigingen geuit hadden in de richting van een milieuambtenaren. Ook weigerden de mannen medewerking te verlenen aan een deel van de controle en verzetten zij zich tegen hun aanhouding.

Gistermiddag waren een controleur van het Hoogheemraadschap, een gemeente-ambtenaar, een regionaal milieuambtenaar en een politieman met milieuachtergrond belast met een controle. Bij een gemaal was een verontreiniging met olie ontdekt. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat een bedrijf in Heijningen hiervoor verantwoordelijk zou kunnen zijn. Om dit vast te stellen stelde het viertal een controle bij het olieverwerkende bedrijf in Heijningen in.

Ter plaatse hebben zij met toestemming van de eigenaar een onderzoek ingesteld op het bedrijfsterrein. Hierbij constateerden de opsporingsambtenaren diverse milieuovertredingen. Na deze waarnemingen wilden zij de eigenaar van het bedrijf met hun bevindingen confronteren Hij weigerde echter de ambtenaren te woord te staan en eiste dat zij het terrein zouden verlaten. Hierbij liepen de gemoederen hoog op. De ambtenaren werden diverse bedreigingen en beledigingen toe geslingerd. Vervolgens probeerde de eigenaar er met zijn auto vandoor te gaan. De politieman wilde hierop de man aanhouden en opende het portier. De man probeerde daarop met kracht het portier weer dicht te trekken en zich door verzet aan zijn aanhouding te onttrekken.

Hierop heeft de politieman assistentie aangevraagd. Hierna zijn op zijn aanwijzing de drie mannen zijn aangehouden. Het betreft een 61-jarige man uit Oude Tonge, diens zoon een 34-jarige man uit Oude Tonge en een 42-jarige man uit Dinteloord. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld. Het team Moerdijk stelt een nader onderzoek in.

Controle coffeeshop: teveel voorraad, in auto werknemer wapen en CS-gas

Breda: Gisteravond, woensdag 26 juni jl., hebben medewerkers van het A-team in bijzijn van de Officier van Justitie een controle ingesteld bij een coffeeshop aan de Mastbosstraat te Breda. De controle werd gehouden omdat de afgelopen maanden diverse drugstoeristen zijn aangehouden met meer dan 5 gram hasj of weed, die verklaarden de soft drugs in deze coffeeshop gekocht te hebben.

Geconstateerd werd dat de handelsvoorraad welke 500 gram mag zijn met bijna 200 gram werd overschreden. Ook werd bij een 20-jarige werknemer van deze shop in zijn woning in Breda circa 130 gram hasj aangetroffen. In diens auto vond de politie een pistool, een busje CS-gas en circa 80 gram hasj. Hij wordt vandaag met een AU-dagvaarding in vrijheid gesteld. Ook tegen de eigenaar van de coffeeshop wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het A-team is een samenwerkingsverband van diverse politieregio's en de KLPD die is opgericht om het drugstoerisme en het drugsrunnen tegen te gaan.

Shovel gestolen

Alphen: De nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 juni jl. is vanuit een schuur van een boerderij aan de Kwaalburg te Alphen een shovel (laadschop) gestolen. Men is vanaf de openbare weg een aangrenzende akker opgereden met vermoedelijk een klein model vrachtauto voorzien van dubbellucht achter. Vervolgens heeft men een draad doorgeknipt om bij de schuur te komen. Daar heeft men het slot van de schuurdeur geforceerd en opengebroken. Vanuit de schuur is men met de laadschop naar de akker gereden en heeft men daar vermoedelijk de laadschop achter op de vrachtauto gereden.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 27-06-2002 '
Lees ook