Politie Midden- en West Brabant

Voetganger krijgt het met taxichauffeur aan de stok

Datum: 27/6/2002
Auteur: R.v.Kuik

Breda: Een 25 jarige Bredase voetganger kreeg het vanmorgen om halfnegen al fors aan de stok met een Bredase taxichauffeur. Volgens de Bredanaar was de chauffeur van de taxi op de Doornboslaan rakelings langs hem afgereden. Zijn hondje had hij nog net op tijd kunnen wegtrekken anders waren de banden over de staart van zijn hond gegaan. Een gesprek tussen beide personen liep finaal uit de hand. De Bredanaar trapte enkele deuken in de taxi en uiteindelijk vloog er ook nog een stoeptegel tegen de zijkant van de auto. De politie moest er zelfs aan te pas komen en heeft de Bredanaar aangehouden.

Volgens de Bredanaar had de taxichauffeur hem niet fatsoenlijk de gelegenheid gegeven de Doornboslaan over te steken. De chauffeur zou zelfs rakelings langs hem zijn afgereden en door een snelle reactie had zijn hond ook nog net op tijd geluk gehad. Als reactie schopte de Bredanaar in het voorbijrijden een deuk in de taxi. De chauffeur was hierop gestopt. Beide weggebruikers gingen met elkaar een gesprek aan, maar dat loste niet veel op. Volgens de chauffeur trapte de voetganger vrijwel direct daarna nog een deuk in zijn deur en liep de man daarna gewoon door. Hierop was hij stapvoets achter de voetganger blijven rijden en zocht hij ondertussen contact met zijn werkgever. Even nadien kwam de man met een stoeptegel op de taxi toegelopen en gooide de steen tegen een van de deurstijlen van de taxi. De ter plaatse gekomen politie moest een einde maken aan de hoog opgelopen ruzie en heeft de Bredanaar aangehouden.

Volgens de Bredanaar zou de chauffeur na de ongeregeldheden achteruit zijn gereden en had hij weer opzij moeten springen om niet te worden aangereden. Dat was volgens hem de oorzaak waarom het allemaal zo uit de hand was gelopen. De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft tegen de 25 jarige voetganger proces-verbaal opgemaakt.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 27-06-2002 '
Lees ook