Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom

28-01-03

Weer aanhoudingen in onderzoek naar berovingen

BREDA: De politie heeft in het onderzoek naar berovingen vanmorgen en gisteren in totaal drie Bredanaars aangehouden op verdenking en betrokkenheid bij berovingen. Eerder werden in het onderzoek al 13 verdachten aangehouden.

Een 18 jarige Bredanaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de beroving op de Jan Darkennisstraat eind oktober vorig jaar. Een 22 jarige inwoner uit Ridderkerk werd via een chatbox naar de Jan Darkennisstraat gelokt en daar overvallen. Eerder werd in dit onderzoek al een 22 jarige vrouw aangehouden.

Twee Bredase 16 jarige jongens zijn vandaag aangehouden voor een poging tot beroving van een 13 jarige jongen op de Haven in Breda. Begin september rond 17.00 uur werd het 13 jarige slachtoffer met zijn vriend bedreigd en met zijn fiets tegen de grond getrapt toen ze hem van zijn gsm probeerden te beroven. Het slachtoffer viel met zijn hoofd tegen een muur en raakte gewond. Door toegesnelde voorbijgangers gingen de twee verdachten op de vlucht. Aan de hand van het signalement en het onderzoek naar berovingen konden vandaag de twee verdachten worden aangehouden.

Katten slaan alarm bij brand Magnetron mogelijke oorzaak keukenbrand

ZEVENBERGEN: Het gemiauw van haar twee katten heeft voor de bewoonster van een woning aan de Korenbloemstraat gewerkt als een brandalarm. Volgens de bewoonster had ze een flesje voor babyvoeding in de magnetron gezet om te steriliseren en was ze naar bed gegaan. Even later hoorde ze haar twee katten hevig miauwen en was ze naar beneden gegaan om te kijken wat er aan de hand was. Daar bleek een begin van keuekenbrand te zijn, vermoedelijk veroorzaakt door de magnetron. De gealarmeerde brandweer had het vuur snel onder controle. De keuken en een deel van de woonkamer liep forse brand-, rook- en roetschade op. De vrouw wist zich tijdig met haar kind in veiligheid te brengen. De omvang van de schade is niet bekend.

Automobilisten met elkaar op de vuist

BREDA: De politie heeft gisteravond op de Tilburgseweg drie Bredanaars aangehouden, die een medeweggebruiker hebben mishandeld omdat ze zich ergerden aan het weggedrag van de Bredase automobilist. Op deTilburgseweg zou het tot een handgemeen zijn gekomen. De klappen kwamen zo hard aan dat de 29 jarige Bredanaar zich er voor in een ziekenhuis moest laten behandelen.

Wat er zich precies heeft voorgedaan is nog niet duidelijk. Volgens aangever werd hij door het drietal gepest en gingen ze voor hem rijden en remden dan weer plots af. Toen hij de bestuurder met zijn twee inzittenden hierop aansprak zou het gelijk tot een handgemeen zijn gekomen. De verdachten zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Man aangehouden voor diefstal

BREDA: De politie heeft een 24 jarige Bredanaar aangehouden, die verdacht wordt van diefstal van een computer bij een Bredase electronicazaak. De diefstal zou eind december zijn gebeurd. Aan wie de man de computer had doorverkocht wil de man niet zeggen.

Volgens de man was hij naar de stad gegaan om iets te stelen en toen hij de computerdoos zag staan leek hem dit wel een aantrekkelijk buit. De verdachte was doodgemoedereerd met de doos onder zijn arm naar buiten gelopen. Daar had hij de buit in zijn auto gezet en was ermee vandoor gegaan. Hij was na de diefstal naar een heler gereden die hem twee honderd Euro voor het apparaat had gegeven. De Bredaar is in verzekering gesteld.

Bron: R.vKuik

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 28-01-2003 '
Lees ook