Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Vrijdag 28 februari 2003

Gestolen bromfietsen
Oisterwijk - Politieagenten troffen donderdag 27 februari kort na 17.00 uur tijdens een verkeerscontrole een, vermoedelijk, gestolen bromfiets aan. Bij de controle op de Lindenparklaan werd de 18 jarige bestuurder van de bromfiets tot stoppen gemaand. Bij controle van het framenummer bleek dit als gestolen geregistreerd te staan. De bromfiets werd voor nader onderzoek in beslag genomen.

Tilburg - Ook in Tilburg werd, donderdag om 18.50 uur, een gestolen bromfiets aangetroffen. De moeder van de eigenaar van de gestolen bromfiets zag het eigendom van haar zoon in de Voltstraat staan. De bromfiets bleek gebruikt te worden door een 17 jarige Tilburger. Deze jonge man wachtte samen met de vrouw op de komst van de politie. Toen uit zijn verhoor bleek dat hij de brommer voor 10 Euro, zonder sleutels of papieren had gekocht, werd hem medegedeeld dat hij een proces-verbaal voor heling tegemoet kan zien.

Rijden zonder rijbewijs
Tilburg - Een 18 jarige Tilburger werd donderdag om 17.30 uur door de politie gecontroleerd op de Maalenbergenstraat. Daar reed de jonge man in een auto terwijl bleek dat hij geen rijbewijs had. Hij mocht mee naar het politiebureau waar hij een proces-verbaal kreeg uitgereikt.

Zakken gerold; auto weg
Tilburg - Een 44 jarige Tilburger raakte donderdag zijn geleende auto kwijt nadat de sleutels uit zijn zakken waren gerold. De man was rond 17.00 uur aan het winkelen bij een supermarkt aan de Groenstraat. Daar werden, vermoedelijk tijdens het inleveren van lege flessen, zijn autosleutels uit zijn jaszak gehaald. Toen hij even later buiten kwam bleek ook zijn geleende auto, een blauwe Suzuki Alto, weggenomen te zijn. Hij deed aangifte namens de 40 jarige eigenaresse uit Tilburg.

Bromfietscontrole
Oisterwijk - Tijdens een controle op brom- en snorfietsen vielen donderdagavond 20 processen-verbaal bij de in totaal 18 gecontroleerde bestuurders. De meeste daarvan waren voor een te hoog vermogen. Ook waren er bestuurders zonder bromfietscertificaat of verzekering. Twee voerden een oranje (snorfiets) plaat terwijl die geel had moeten zijn. Naast de 20 processen-verbaal werden nog twee brommers in beslaggenomen die nader worden onderzocht om dat ze mogelijk gestolen zijn.

Tasjesroof
Tilburg - Op donderdag 27 februari kort na 23.30 uur werd een 47 jarige Tilburgse van haar tas beroofd. De vrouw liep samen met een vriendin over de Nieuwlandstraat. Daar werden ze plots ingehaald door een persoon op een bromfiets. Die damesbromfiets, die veel herrie maakte, reed over het trottoir rakelings langs de vrouwen. In het voorbijgaan rukte de bestuurder de tas van de linkerschouder van het slachtoffer. In de tas zaten, naast contanten, identiteitspapieren en persoonlijke bezittingen.

Verdachte aangehouden na woninginbraak Tilburg / Boxtel - Nadat kort voor 06.00 uur vanmorgen een inbraak werd ontdekt in een woning aan de Harrie Janssenstraat in Tilburg, kon de politie van Boxtel binnen drie kwartier een verdachte aan houden. Bij de inbraak in Tilburg werden o.a. de sleutels van de auto van het gezin weggenomen. Ook de auto, een Suzuki Swift, verdween vervolgens voor de deur. Direct werd door agenten een opsporingsbericht van deze auto uitgedaan. Dit bleef niet onopgemerkt, want om 05.40 uur zagen agenten in Boxtel de auto tijden. De bestuurder, een 28 jarige inwoner van Dordrecht, werd aangehouden. Hij verklaarde de auto kort daarvoor gekregen te hebben van een onbekende. De politie onderzoekt of de verdachte meer op zijn kerfstok heeft.

Bron: Rob.Luijten

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 28-02-2003 '
Lees ook