Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 28 februari 2003

Team Altena:
Fietsster aangereden, bestuurder auto rijdt door ALMKERK: Na nu bekend is geworden, werd op 20 februari omstreeks 07.50 uur een fietsster aangereden, vermoedelijk door een oude Peugeot 205. De fietsster, een 22-jarige vrouw uit Almkerk, stond te wachten voor de kruising Van Limburg Stirumstraat / Woudrichemseweg. De bestuurder van de auto passeerde een stilstaande auto en sloeg rechtsaf. Hierbij schepte hij de wachtende fietsster die daarbij ten val kwam. Zij liep een aantal schaafwonden en blauwe plekken op. De bestuurder van de auto reed meteen na de aanrijding door.

Aanhouding na mishandeling en vernieling WERKENDAM: De politie hield in de nacht van 27 op 28 februari omstreeks 01.15 uur twee mannen van 26 en 27 jaar uit Arkel en Werkendam aan en heeft hen vervolgens ingesloten. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en vernieling. Kort daarvoor vond op de Dijkgraaf den Dekkerweg een verkeersgeschil plaats tussen een automobilist en twee fietsers. De automobilist, een 30-jarige man uit Werkendam, moest remmen voor de twee mannen die samen op één fiets zaten. Bij de woordenwisseling die daarna ontstond, mishandelden de fietsers de automobilist. Ze trapten hem en schopten vervolgens een deuk in zijn auto. Hij heeft zich niet onder doktersbehandeling gesteld.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding WERKENDAM: De politie hield op 27 februari omstreeks 20.30 uur op de A27 een 37-jarige automobilist uit Amsterdam aan. De man reed met een snelheid van 180 kilometer per uur over de rijksweg. Zijn rijbewijs werd ingenomen. De man zal zich later bij de rechter mogen verantwoorden.

Team Gilze en Rijen:
Inbraak in vrachtwagen
GILZE: In de nacht van 27 op 28 februari werd op een parkeerplaats aan de rijksweg A58 ingebroken in een container die op een vrachtwagen stond. Uit de container verdween een aantal dozen met audioapparatuur. De politie onderzoekt de zaak.

Team Geertruidenberg Drimmelen: Poging bedrijfsinbraak
MADE: Tussen dinsdag 25 februari 13.00 uur en donderdag 27 februari 16.00 uur probeerde men in te breken in een loods aan de Esdoornstraat te Made. De omheining is doorgeknipt en men heeft geprobeerd de toegangsdeur te forceren. Dit is niet gelukt, waarna de poging is gestaakt. Er is niets gestolen.

Team Waalwijk:
Diefstal uit woning
SPRANG-CAPELLE: Op 27 februari werd tussen 10.00 uur en 16.15 uur ingebroken in een woning aan de Rembrandtlaan. Men kwam binnen via de achterzijde van de woning, waarna de hele woning werd doorzocht. Uit de woning werden de volgende zaken gestolen: sieraden, een videorecorder, een fototoestel en een beeldscherm van een computer.

Diverse verkeerscontroles SPRANG-CAPELLE / WASPIK: De politie hield op 27 februari diverse verkeerscontroles.
In de ochtend controleerde de politie bij de Jacinta Basisschool in Waspik en Basisschool Krullevaar in Sprang-Capelle in verband met het veilig naar school gaan en brengen van de kinderen. Twee ouders die hun kinderen naar school brachten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Eveneens s ochtends werd op de Wendelnesseweg in Sprang-Capelle een snelheidscontrole gehouden. Acht bestuurders kregen een bekeuring voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/uur. `s Middags werden tijdens een technische verkeerscontrole voor bromfietsers op het Raadhuisplein te Sprang-Capelle vijf bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge constructiesnelheid. Een bromfiets werd in beslag genomen voor een nader technisch onderzoek. Op de rollertestbank gaf het vermogen van deze bromfiets aan dat hij ruim 28,5 km per uur harder kon rijden dan toegestaan. Tevens kon de bestuurder geen certificaat en verzekeringsbewijs tonen.

Niet APK-gekeurd
WAALWIJK: Op 27 februari rond 15.30 uur kreeg een 33-jarige bestuurder uit Waalwijk op de Havenweg een bekeuring voor het rijden in een auto die niet APK gekeurd bleek te zijn en ook niet verzekerd was.

Inbraak auto
WASPIK: In de nacht van 27 op 28 februari werd tussen 00.00 en 05.00 uur ingebroken in een blauwe VW Polo die stond geparkeerd in de van Gentstraat. Via de rechterzijde is men in de auto gekomen, waarna geluidsapparatuur werd weggenomen.

Diefstal laptop uit bedrijf WAALWIJK: Op 28 februari werd omstreeks 00.45 uur ingebroken in een bedrijf aan de Grotestraat. Met een steen werd een ruit aan de voorzijde van het pand ingegooid. De buit bestond uit een laptop.

Team Oosterhout:
Verkeerscontrole
OOSTERHOUT: Op donderdag 27 februari hield de politie op de Hoogstraat van 15.00 uur tot 17.00 uur een controle op het dragen van de autogordel. Van de 100 gecontroleerde automobilisten waren er 23 die geen gordel droegen. Zij hebben een bekeuring ontvangen.

Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging OOSTERHOUT: De politie hield op 27 februari drie personen aan voor openlijke geweldpleging. Het betreft twee 18-jarige mannen uit Oosterhout en een minderjarige uit Den Hout. Zij worden verdacht van mishandeling van een 15-jarige jongen uit Oosterhout. Het voorval vond plaats rond 17.50 uur aan het Walenburg. Het slachtoffer was bezig met zijn krantenwijk toen hij werd aangesproken door een van de verdachten. Zijn discman werd afgepakt. Toen hij het apparaat terug eiste, werd hij in het gezicht geslagen door een van de verdachten. De politie maakt proces-verbaal op.

Bron: Connie Polak

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 28-02-2003 '
Lees ook