Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (28/3)

Oosterhout, 28 maart 2003

Bermbrand
KAATSHEUVEL: Langs de Lage Zandschel ontstond op 27 maart omstreeks 17.00 uur een bermbrand. De oorzaak van de brand is niet bekend, door de droogte van de laatste tijd is er meer brandgevaar dan normaal. De berm is over een lengte van ongeveer 200 meter afgebrand.

Diverse controles in Dongen DONGEN: De politie controleerde donderdagavond 27 maart in de gehele gemeente op het uitlaten van honden. Er is geen enkele overtreding geconstateerd. Alle hondjes zaten aan de lijn. Veel mensen bleken iets bij zich hebben om de uitwerpselen op te ruimen. Op dezelfde avond controleerde de politie op het parkeren van grote voertuigen. In de Julianastraat en Weide werd een bekeuring uitgeschreven voor het parkeren van voertuigen die hoger waren dan de toegestane 2.4 meter.

Gordelcontrole
RIJEN: Op 27 maart controleerde de politie tussen 09.00 en 11.45 uur op de Rijksweg op het gebruik van de autogordel. Dertig bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de verplichte autogordel.

Verkeers- en alcoholcontrole GILZE EN RIJEN: Donderdagavond 27 maart hield de politie samen met de Koninklijke Marechaussee een alcoholcontrole op de Ericssonstraat en Nerhoven. In totaal zijn 146 blaasproeven afgenomen. Een automobilist kreeg na de blaastest een bekeuring van 190 euro. Tussen 15.30 uur en 17.50 uur werden bij een verkeerscontrole op de Oosterhoutseweg 10 automobilisten bekeurd. Drie voor niet handsfree telefoneren, zes voor het negeren van het rood licht spoorwegovergang en één voor het inhalen bij een doorgetrokken streep.

Auto over de kop op A58
GILZE : Door onbekende oorzaak raakte een 35-jarige automobilist uit Oisterwijk op 27 maart omstreeks 16.00 uur de controle over zijn auto kwijt. Hij botste tegen een matrixportaal en regelkast. Brandweer, ambulance en KLPD verleende assistentie. De bestuurder bleek na onderzoek in een ziekenhuis een gebroken neus te hebben. De auto raakte totaal vernield.

Controle maximumsnelheid DRIMMELEN: Op donderdag 27 maart hield de politie op diverse plaatsen snelheidscontroles. In Hooge Zwaluwe werden op de Spoorstraat 47 bekeuringen uitgeschreven, in Made werden op de Zuideindsestraat 15 bekeuringen uitgeschreven. In Lage Zwaluwe ontvingen 26 weggebruikers op de Gaete een bekeuring. In Made werden op de Crullaan 897 bekeuringen uitgeschreven.

Verkeerscrimineel
Raamsdonksveer - Op donderdagmiddag 27 maart zag de politie een 24- jarige man uit Raamsdonksveer met zijn personenauto over de Julianalaan rijden. De man droeg geen gordel en toen hij de politie passeerde gaf hij gas en reed met piepende banden weg. De politie gaf de man even later een stopteken. De man negeerde dit en reed door en parkeerde zijn auto verder op in de straat. Toen de politie de man aansprak liep hij weg. Hierop werd de man aangehouden en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt winkeldievegge aan WAALWIJK: In een winkel aan de Tilburgseweg is op 27 maart omstreeks 15.15 uur een 44-jarige vrouw uit Tilburg op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. Zij is mee genomen naar het politiebureau, waar zij is verhoord. Daarna is zij weer in vrijheid gesteld. De gestolen plant is direct terug gegeven aan de eigenaar.

Naam niet willen opgeven OOSTERHOUT: Op donderdag 27 maart rond 22.00 uur zag de politie dat iemand afval uit het raam van zijn auto gooide. Dit was op de parkeerplaats aan de Beneluxlaan te Oosterhout. Toen de agenten de man verzochten om de troep op te ruimen, weigerde hij dat. De 22-jarige inwoner van Oosterhout kreeg daarop een bekeuring, maar weigerde vervolgens zijn naam op te geven. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau te Oosterhout. Daar gaf hij aan dat hij wist dat hij fout zat. Na verhoor werd de man weer in vrijheid gesteld.
Tegen de man wordt verbaal opgemaakt

Inbraak winkel
OOSTERHOUT: Op woensdagmiddag 26 maart werd via de achterzijde ingebroken in een winkel aan de Arendstraat. Terwijl het personeel druk bezig was in de winkel ontvreemdde men een grote hoeveelheid dozen met kleding.

Bron: Connie Polak

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 28-03-2003 '
Lees ook