Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politieteam Etten-Leur

Datum: 28/6/2002
Auteur: R.v.Kuik

Auto-inbraken

Afgelopen nacht werd er ingebroken in 4 geprarkeerde autos in het centrum van Etten-Leur. In de Lambertusstraat werd er ingebroken in 2 autos, in de Rochussenlaan werd ingebroken in één auto, evenals in de Dijkmansstraat. De buit bestond uit autoradios en een carkit. Opmerkelijk is, dat de daders de auto in de Rochussenlaan ook nog geprobeerd hebben om in brand te steken. Een automat vertoonde schroeivlekken, maar het vuur is waarschijnlijk vanzelf weer gedoofd.

Bedrijfsinbraak

Vannacht werd er ingebroken bij een autobedrijf aan de Ecustraat in Etten-Leur. De daders hadden het op een kluis gemunt, maar dit mislukte en was niet open te krijgen. Wel werd een autoradio ontvreemd.

Persberichten team Vlaanderenstraat

Diefstal uit school

Afgelopen nacht zijn er diverse goederen ontvreemd uit het school in de wijk Doornbos. Er werden o.a 1 laptop, 2 overheadprojectoren, 1 LCD en een videocamera weggenomen. Hoe groot de schade is is op dit moment niet bekend.

Onmin met vriendin kleding over de balustrade

Een 44 jarige Bredanaar is gisteravond aangehouden, omdat hij de spullen van zijn vriendin met wie hij in onmin leeft van de 4e verdieping van een flat in Breda Noord naar beneden gooide. Niet alleen de kleding van de vrouw ging over de belustrade, maar ook haar voorraadje toiletartikelen.

Bij het arriveren van de politie schreeuwde de man de agenten al toe, dat ze er niet in kwamen. Eenmaal aan de deur was uiteindelijk een gesprek wel mogelijk en is hij door de politie aangehouden. Geen van de autos die in de nabijheid van de flat stonden geparkeerd liep schade op. Na het opmaken van een proces-verbaal en een rustig gesprek met de politie kon de man weer naar huis. De vriendin van de man was tijdens het gebeuren niet thuis.
Rijden tijdens ontzegging auto in beslag genomen

Een 34 jarige Bredanaar raakte vanmorgen al vroeg zijn auto aan de politie kwijt. De man bleek tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid te rijden en kon door de politie worden aangehouden. Aanvankelijk had de bestuurder niet zoveel zin om te stoppen toen de politie hem vanmorgen om 07.20 uur op de Dijklaan een stopteken gaf. Aanvankelijk gaf de bestuurder gas en probeerde nog even uit haden van de politie te blijven, maar daarmaakte hij na een rit door enkele straten zelf toch maar een einde aan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Persberichten politieteam Moerdijk

Diefstal caravan

Vanaf een erf aan de Slobbegorsedijk te Fijnaart, werd een tourcaravan ontvreemd. Dit betrof een witte caravan met een zwarte bies van het merk Baileys, type Clifton 400EX. De diefstal vond plaats van 267 op 27 juni. De waarde van de caravan is nog niet bekend.

Diefstal personenauto

Tussen zaterdag 22 en donderdag 27 juni is vanaf een parkeerterrein in Noordschans een een blauwe Opel Astra met het kenteken 45-JD-XG gestolen. De benadeelde heeft aangifte gedaan bij de politie.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 28-06-2002 '
Lees ook