Politie Midden- en West Brabant

Persberichten vrijdag 28 juni 2002 district Bergen op Zoom

Datum: 28/6/2002
Auteur: Yvonne Wanders

Hoogerheide: Twee sigarettendieven aangehouden

Op vrijdag 28 juni 2002 heeft de politie twee dieven aangehouden die rond 4.30 uur vanochtend een snelkraak hebben gepleegd bij een supermarkt in de Doelstraat te Hoogerheide, vermoedelijk met nog twee andere personen.

Met behulp van een stoeptegel hebben zij de toegangsdeur opengebroken. Om vervolgens de winkelwagentjes te verwijderen die in de deuropening in een rij opgesteld stonden, hebben de dieven gebruik gemaakt van een muntstuk. Vervolgens haalden ze diverse rekken met tabak leeg. Met volle tassen zijn de verdachten gevlucht. Ruim een uur later herkende de gealarmeerde politie twee verdachten aan het opgegeven signalement. Zodoende konden beide mannen, een 18-jarige inwoner uit Gilze en een 20 jarige inwoner uit Utrecht, aangehouden worden. Beide mannen zijn in verzekering gesteld. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

STEENBERGEN
Inbraak auto
Op vrijdag 28 juni 2002 werd er tussen 09.45 uur en 10.05 uur ingebroken in een aan de Westdam te Steenbergen geparkeerd staande auto. Bij terugkeer bij zijn auto hoorde de eigenaar het autoalarm afgaan. De kofferbak van de auto stond open. Het frontje van de autoradio en stukken gereedschap bleken te zijn ontvreemd.

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD
Verkeerscontroles in Halsteren en Bergen op Zoom Op donderdag, 27 juni 2002, zijn 's-middags enkele verkeerscontroles gehouden op de Steenbergseweg te Halsteren en de Halsterseweg te Bergen op Zoom. Ongeveer 100 bestuurders zijn hierbij gecontroleerd en ongeveer 25 bekeuringen zijn daarbij uitgeschreven. Een aantal bestuurders had geen rijbewijs, bromfietscertificaat of kentekenbewijs bij zich. Deze zijn alsnog in de gelegenheid gesteld om de papieren aan het bureau aan de Burgemeester Wittelaan te tonen. Er is een bromfiets uit het verkeer genomen omdat de bestuurder geen bromfietscertificaat kon tonen en de bromfiets niet verzekerd was.

BERGEN OP ZOOM ZUID
Geen bijzonderheden te melden.

WOENSDRECHT
Illegaal storten bedrijfsafval Hoogerheide Vandaag, vrijdag 28 juni, is uit onderzoek door de politie gebleken dat er in de tuin van een particuliere woning in de Onderstal te Hoogerheide, illegaal bouw en sloop afval is gestort. Het betreft beton, betonijzer, plastic en andere soorten afval, welke in eerste instantie in de grond zijn gestort en vervolgens weer werden opgegraven. Op last van de gemeente zijn de werkzaamheden op het betreffende perceel stilgelegd. De politie heeft in samenwerking met de gemeente Woensdrecht een onderzoek opgestart.

Aanrijding met letsel Hoogerheide
Ter hoogte van het kruispunt Edward Jennerstraat en de Griblingstraat te Hoogerheide, zijn vandaag, vrijdag 28 juni, een bestuurder van een bromfiets en een bestuurster van een personenauto, beide afkomstig uit Bergen op Zoom, tot botsing gekomen. De bestuurder van de bromfiets verleende op het genoemde kruispunt geen voorrang aan de, voor hem van rechtskomende, personenauto. De bestuurder van de bromfiets is door de GGD overgebracht naar Ziekenhuis Lievensberg, alwaar hij is opgenomen. Daar werd geconstateerd dat deze zijn rechterbovenbeen heeft gebroken. De bestuurster van de personenauto is, buiten de schade aan haar auto, met de schrik vrij gekomen.

HALDERBERGE
Geen bijzonderheden te melden.

RUCPHEN
Inbraak woning Sprundel
In de nacht van 27 op 28 juni werd ingebroken in een woning aan de Noordsingel te Sprundel. Daders kwamen de woning binnen dmv van het boren van gaten in een raamkozijn waarna raamhendels geopend konden worden. Uit de woning werd een portemonnee met geld en pasjes en een GSM ontvreemd als mede autosleutels waarna men de auto van de bewoner een BMW 325i kleur: grijs, kenteken: 25-GP-KF heeft ontvreemd.

Vernielingen basisschool Maria te Sprundel
Op vrijdag 28 juni werd ontdekt dat aan de achterzijde van de Mariaschool een nooddeur was vernield. Door de dader(s) is een gat van ongeveer 5 cm geslagen in de deur. Ook werd er met een spuitbus op de deur gespoten.

Aanrijding tussen auto en motor te Rucphen
Op 27 juni omstreeks 19.00 uur vond op de Raadhuisstraat te Rucphen een aanrijding plaats tussen een motorrijder en een personenauto. Beide voertuigen reden over de Raadhuisstraat toen de bestuurder van de personenauto, de 48 jarige R.R. uit Rucphen, linksaf sloeg om een parkeervak op te rijden. Hij kwam in aanrijding met de motorfiets, bestuurd door de 29 jarige W.P. uit Steenbergen. Bestuurders legden ieder een tegenstrijdige verklaring af m.b.t. het aangeven van richting door de bestuurder van de personenauto. Beide voertuigen raakten beschadigd. Er vielen geen gewonden bij deze aanrijding.

Aantreffen vuurwapen met munitie en gestolen kentekenplaten Bij de 36 jarige A.B. uit St. Willebrord werd door de politie een vuurwapen met munitie aangetroffen. Verder werden tijdens de huiszoeking twee kentekenplaten aangetroffen welke te Geldermalsen waren ontvreemd in de nacht van 26 op 27 juni 2002. Verdachte A.B. werd naar verhoor met een dagvaarding naar huisgestuurd. Het vuurwapen met de munitie alsmede de kentekenplaten werden door de politie inbeslaggenomen.

ROOSENDAAL CENTRUM
Inbraak bedrijf
In de nacht van donderdag 27 juni op vrijdag 28 juni werd er ingebroken in een bedrijf aan de Gewenten te Roosendaal. De daders kwamen binnen door een gat wat in de voorzijde van het pand aanwezig was. Op deze plaats was een electromotor gedeeltelijk gemonteerd. De inbrekers hebben enkele gereedschapskisten, die met sloten aan metalen kettingen vastgemaakt waren, losgeknipt. Verschillende soorten gereedschappen werden meegenomen.

ROOSENDAAL BOVENDONK

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 28-06-2002 '
Lees ook