Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 28/6/2002
Auteur: Carel Bouman

18 bekeuringen bij bromfietscontrole

TILBURG Het politieteam Tilburg Noord heeft gistermiddag, tussen een en vijf uur een bromfietscontrole gehouden aan het teambureau aan de Brucknerlaan. Tijdens deze controle werden 15 bromfietsen gecontroleerd en er werden in totaal 18 bekeuringen uitgeschreven. 10 bromfietsbestuurders gingen op de bon voor te hard rijden 3 kregen er een verbaal omdat ze geen helm droegen 2 bekeuringen schreef de politie uit omdat de papieren niet in orde waren
2 bromfietsbestuurders hadden gesjoemeld met de gele en/of oranje sticker

1 bromfietser was niet verzekerd.
De bromfiets van een 16-jarige Tilburgse jongen werd uit het verkeer genomen omdat er mogelijk aan het framenummer van de brommer was gerommeld. Door de unit Forensisch technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant wordt het framenummer geëtst.

Tilburgs meisje van telefoon beroofd

TILBURG Dinsdagnacht, rond kwart over twee, werd aan de Korvelseweg een 17-jarig Tilburgs meisje van haar mobiele telefoon beroofd. Het meisje was op haar fiets op weg naar huis en stopte onder het rijden haar mobiele telefoon in het voorvakje van haar tas. Kort daarna wordt ze door een onbekende jongen op een fiets ingehaald die haar vervolgens tot stoppen dwingt en de telefoon van het meisje opeist. Hierop draait de dader om en rijdt weer in de richting van het centrum van Tilburg. Gisteren heeft het slachtoffer aangifte van deze beroving gedaan. De waarde van de gestolen telefoon bedraagt 200 euro.

Flessentrekker aangehouden

TILBURG Gistermiddag om tien over vijf hebben agenten aan de Havendijk een 31-jarige man aangehouden. Hij had in een café aan de Havendijk voor 50 euro whisky met jus dorange gedronken maar toen het op betalen aankwam bleek hij geen geld te hebben. Een feit dat de man, zoals hij zelf aangeeft wel vaker pleegt. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, is invalide en verplaatste zich in een invalidenstoel met twee lekke banden. Omdat de man geen onderdak heeft . Omdat de man mogelijk illegaal in Nederland verblijft heeft hij tijdelijk bij de politie onderdak gekregen.

Tilburgse jongen aangehouden voor diefstal in zwembad

TILBURG Gisteravond om kwart over acht hebben agenten in het zwembad Stappegoor aan de Stappegoorweg een 13-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij werd betrapt bij de diefstal van twee mobiele telefoons en vijf euro. Hij werd met een dagvaarding op zak weer ter beschikking van de ouders gesteld.

Man aangehouden voor mishandeling

TILBURG Gisteravond om halfelf hebben agenten aan de Massenetlaan een 22-jarige man uit Tilburg aangehouden Hij wordt verdacht van de mishandeling van zijn 24-jarige zus die hij na onenigheid bij de keel pakte. Een ander broer en de moeder van de verdachte konden door tussen beiden te springen erger voorkomen.

8 bekeuringen bij controle

TILBURG/GOIRLE De politie van team Leijdal heeft gisteravond 8 bekeuringen uitgedeeld tijdens controles die zij heeft gehouden in verband met overlast door jeugd. Het politieteam leijdal had uit de woonomgeving diverse klachten binnengekregen over de overlast die jeugd daar veroorzaakt. Verkeersoverlast en vernielingen zijn de meest gehoorde klachten uit de verschillende buurten. Zo werden er in Goirle controles uitgevoerd aan de Tilburgseweg, de Venneweg, het Doctor Keijzerlaantje en de Bergstraat. In Tilburg controleerde de politie aan het Pater van den Elsenplein, Silvrettapad en Hilvarenbeekseweg. Er werden 8 bekeuringen uitgeschreven. Vijf bromfietser gingen op de bon omdat ze geen helm ophadden. Een bromfietser kon geen bromfietscertificaat tonen en een andere had de verzekeringspapieren niet bij. Een bromfietser tenslotte kreeg een bekeuring omdat hij geen gele plaat op de bromfiets had.

Controle Wilhelminapark levert bekeuring op

TILBURG Het politieteam Wilhelminapark heeft gisteravond en vannacht, een viertal controles uitgevoerd in het Wilhelminapark, dit in verband met de overlast die bezoekers van dit mooie park ondervinden. Een 54-jarige Tilburger ging op de bon omdat hij bier zat te drinken in het park.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 28-06-2002 '
Lees ook