Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, woensdag 29 januari 2003

Stalker meldt zich bij de politie

BREDA: Een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die verdacht wordt van een aantal ernstige gevallen van stalking van zijn 33-jarige ex-vrouw uit Breda, heeft zich deze week bij de politie van het team PrinsenBeemden gemeld. Het gaat in deze zaak om poging tot doodslag door het saboteren van een auto, het opzettelijk veroorzaken van een aanrijding, bedreigingen en vernielingen. De verdachte werd in verzekering gesteld en wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De verdachte kon het niet verkroppen dat aan de relatie met zijn 33-jarige vrouw begin 2002 een einde was gekomen. Een en ander escaleerde vorig jaar september. De verdachte viel regelmatig zijn ex-vrouw lastig op haar werk en op het adres van haar 28-jarige zus in Breda waar zij was gaan wonen. Dit resulteerde in bedreigingen, vernielingen aan de woning en het leksteken van de banden van de auto van een collega van zijn ex-vrouw die haar regelmatig naar huis bracht.

De verdachte heeft inmiddels toegegeven dat hij van deze auto ook de moeren van een wiel heeft losgedraaid, zodat de inzittenden een ongeluk zou krijgen. Gelukkig hoorde de bestuurder, een 24-jarige Bredanaar, nadat hij samen met de ex-vrouw van de verdachte wegreed, een vreemd geluid, waarna hij zag dat het linkerachterwiel los zat. Nadat hij de wielmoeren had vastgedraaid reden zij verder. Ter hoogte van de Terheijdenseweg kwam de verdachte naast hen rijden en maakte met zijn hand een schietgebaar. Even later reed de verdachte op de Backer en Ruebweg met de voorzijde van zijn auto opzettelijk tegen de achterzijde van de auto van tweetal, die tengevolge daarvan tegen de vangrail reed en tegen een houten paal tot stilstand kwam. De inzittenden bleven ongedeerd.

De verdachte vluchtte na de incidenten naar Canada. Hij meldde zich maandag bij de politie omdat hij schoon schip wil maken en een nieuw leven wil opbouwen. Hij wordt deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris.

A-team houdt twee Luxemburgse drugskoeriers aan met 85 gram heroïne

BREDA: Agenten van het A-team hebben vannacht omstreeks 02.00 uur op de rijksweg A-16 de een 41-jarige man en 27-jarige vrouw uit Luxemburg aangehouden nadat in hun kleding 85 gram heroïne en 4 gram cocaïne was aangetroffen. De heroïne zat verstopt in een metalen koker in de rechterjaszak van de vrouw. De cocaïne werd door de man overhandigd nadat de agenten hadden gevraagd of ze drugs bij zich hadden. De inzittenden werden gecontroleerd vanwege een snelheidsovertreding. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Politie Tuinzigtlaan houdt roodlicht controle

BREDA: Gisteren hebben agenten op de kruising van de Heilaarstraat en de Ettensebaan een roodlicht controle gehouden. Er zijn 15 automobilisten bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht. Deze resultaten zijn aanleiding om de controles de komende weken voort te zetten.

Rijden tijdens rij-ontzegging

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 03.00 uur op de Markendaalseweg een 29-jarige man aangehouden die met een auto reed terwijl de rechter hem de rijbevoegdheid tijdelijk heeft ontzegd. Een en ander kwam aan het licht toen de agenten de gegevens van de bestuurder controleerden in het opsporingsregister. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie ontdekt hennepkwekerij in woning

BREDA: Op de Tongerenstraat is gisteren een hennepkwekerij ontmanteld. De verdachte is de 34-jarige bewoner. Hij had op zolder een hennepkwekerij ingericht. In totaal werden 80 henneplanten in beslag genomen evenals de aanverwante artikelen. De stroom werd buiten de meter om afgetapt. Essent heeft de elektriciteit afgesloten en meter meegenomen. Deze zal pas na betaling van 1000 euro borg weer worden aangesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

BREDA: De politie heeft in een flatwoning op de Kasterleestraat een onderzoek ingesteld naar aanleiding van binnengekomen klachten. De bewoonster was niet thuis. Bleek dat op een van de slaapkamers een hennepkwekerij was geweest. De kwekerij was al vrijwel ontmanteld.

Diefstal personenauto

BREDA: Vanaf de Baliendijk is gisteren een Ford Escort, kleur grijs voorzien van het kenteken DG-GX-52 gestolen. De. Auto had volgens de aangever een technische storing, en kan dus niet ver uit de buurt zijn.

Beroving

BREDA: Een 26-jarige vrouw is gistermiddag omstreeks 12.20 uur door een op de Brusselstraat door een groep jongens beroofd van haar rugzak. Het slachtoffer fietste naar haar werk. Op de Brusselstraat trok een van de jongens met kracht aan haar rugzak waardoor de band scheurde. Het tasje is inmiddels terug gevonden. De mobiele telefoon en de portemonnee ontbreken echter. Het zou gaan om een groep jongens van Noord Afrikaanse of Zuid Europese afkomst. Een van de jongens had een opvallend rode jas aan en een van hun had een zilverkleurige scooter

Inbraken in woningen en bedrijven

BREDA: Gisteren is overdag ingebroken in twee flatwoningen aan de Langendijk. Bij een van de woningen werd de voordeur ingeschopt. Het is niet duidelijk hoe men in de andere woning gekomen is. De buit bestaat uit computerapparatuur en een TV.

BREDA: De bewoner van een pand aan de Middellaan ontdekte gisteravond dat bij hem was ingebroken. De gehele flatwoning bleek te zijn doorzocht. Men had het raam van de slaapkamer vernield om binnen te komen. Er is onder meer een TV, stereo, geld en een paspoort gestolen. De agenten hebben gisteravond nog een buurtonderzoek ingesteld.

ETTEN-LEUR: In een woning aan de van Schendelstraat is ingebroken. De inbraak werd gisteravond omstreeks 21.30 uur ontdekt. De dader(s) verschafte(n) zich de toegang tot het pand via de achterzijde. In de tuin werd de buitenlamp kapot gemaakt. Daarna forceerde men een raam. In de woning zijn diverse kasten overhoop gehaald. De buit bestaat onder meer uit geld, twee dvd-spelers, een camera en een Playstation.

ZEVENBERGEN: In een woning aan de Braak is gisteravond een inbraak ontdekt. Men is aan de achterzijde van de woning in de dakgoot geklommen waarna men vanaf het dak een ruit heeft ingeslagen. Er zijn onder meer sieraden gestolen. Ook aan de Pinkersbloemstraat is gisteravond een inbraak ontdekt. Via het plat dak heeft men een bovenraam opengebroken. Er is onder meer een videorecorder en een fototoestel gestolen.

BREDA: Bij een bedrijf aan de Edisonstraat is vanmorgen vroeg een inbraak ontdekt. Met een baksteen heeft men een ruit ingegooid. Er zijn twee computerkasten gestolen.

BREDA: Bij een bedrijf aan de Mastbosstraat is gisteren een inbraak ontdekt. Men had in de omheining van het bedrijfsterrein een gat geknipt en aan de achterzijde van het pand een ruit vernield. Men heeft gereedschap gestolen.

Bron: Willem van Hooijdonk

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 29-01-2003 '
Lees ook