Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 29 januari 2003

Team Altena:

Auto-inbrekers actief in Woudrichem WOUDRICHEM - De politie van Woudrichem heeft tien aangiften opgenomen van inbraken in personenautos. Alle inbraken vonden plaats in de nacht van 28 op 29 januari 2003. Bij een aantal auto`s werd de autoradio weggenomen. In alle gevallen werd aanzienlijke schade aan de voertuigen toegebracht. De inbrekers waren o.a. actief in de Magistraat, Jettebosstraat, Zalmstraat, Oude Ban, Drossaard. In alle gevallen was het de daders te doen om de geluidapparatuur en andere waardevolle voorwerpen. De politie sluit niet uit dat er nog meer aangiften volgen.

Team Loon op Zand:

Hennepkwekerij aangetroffen KAATSHEUVEL: Op een zolder van een woning aan de Zoom vond de politie een in werking zijnde hennepkwekerij. Hier stonden op dat moment 197 planten. De planten en kweekapparatuur zijn door de politie in beslag genomen. De planten zijn inmiddels vernietigd. Ook de bijbehorende apparatuur is in beslag genomen. De bewoner, een 46-jarige man, is aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Dit gebeurde op woensdagochtend 29 januari 2003.

Team Dongen:

Met alcohol achter het stuur DONGEN De politie betrapte een 33 jarige bestuurder op het rijden onder invloed. De man, afkomstig uit Kaatsheuvel, reed op 29 januari omstreeks 01.00 uur in zijn personenauto op de Eindsestraat. De ademanalyse gaf een uitslag van 270 ug/l, wat ongeveer overeenkomt met 0,60 promille. De verdachte kreeg een boete van 190 euro en een rijverbod.

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Inbraak winkel
MADE - De ruit van de voordeur van een winkel, aan de Marktstraat is ingegooid met een straatklinker. Volgens de winkelier is er klein geldbedrag aan muntgeld uit de kassalade gestolen Eerder deze nacht is er ook een inbraak in Terheijden geweest met de zelfde werkwijze. Ook daar is de ruit van de voordeur van een winkel vernield. Het gaat om een winkel aan de Hoofdstraat in Terheijden. Voor zover bekend is er niets uit deze winkel gestolen. De inbraak in Terheijden vond plaats op 29 januari 2003 rond 03.50 uur. De inbraak in Made vond plaats op 29 januari 2003 rond 04.10 uur.

Diefstal auto
LAGE ZWALUWE - Een inwoonster uit Lage Zwaluwe miste haar personenauto toen zij bij haar auto terugkwam. De Ford Escort met het kenteken HL-PZ-63 is gestolen vanaf de parkeerplaats bij het NS-station te Lage Zwaluwe.

Oude fraudezaak opgelost MADE - De politie arresteerde een 33 jarige inwoner van Den Haag. Hij is opgepakt omdat hij verdacht wordt van oplichting. Het vermoeden bestaat dat de man betrokken is bij transacties met gestolen creditkaarten. De feiten zijn gepleegd bij tankstations in Made en Geertruidenberg. Daar werden in mei 2001 telefoonkaarten gekocht met gestolen creditkaarten, zo bleek later. Aan de hand van videobeelden kon de politie toen al de identiteit van de verdachte vast stellen. Hem oppakken duurde iets langer omdat de man rondzwierf in Nederland en geen vaste woon- of verblijfplaats had. Hij werd op 28 januari opgepakt tijdens een grootscheepse verkeers-controle op de A-16 onder Breda. Hij heeft inmiddels een volledige bekentenis afgelegd tegenover de politie.

Inbrekers op heterdaad gepakt RAAMSDONKSVEER - De politie arresteerde twee mannen die verdacht worden van inbraak. Een beveiligingsbeambte had gezien dat twee personen inbraken in een horecagelegenheid aan de Maasdijk te Raamsdonksveer. Hij lichtte onmiddellijk de politie in. Bij de inbraak waren sigaretten en drank ontvreemd. Aan de hand van het opgenomen kenteken kon de politie de twee verdachten kort daarna aanhouden. Het gaat om een 20 jarige inwoner van Hank en een 21 jarige inwoner van Geertruidenberg. Het tweetal heeft inmiddels bekend dat ze twee keer inbraken bij het bewuste bedrijf. De buit van de laatste inbraak is teruggevonden. Beiden mannen kregen namens de Officier van Justitie een dagvaarding voor de terechtzittting uitgereikt. Ze zijn daarna weer in vrijheid gesteld.

Team Waalwijk:

Overval door kordaat optreden verijdeld WAALWIJK De politie is op zoek naar een man die geprobeerd heeft om een supermarkt aan de Mozartlaan te overvallen. Op dinsdagavond 28 januari 2003 rond 18.15 kwam een gemaskerde man de supermarkt binnen. Hij bedreigde de caissière met een slagwapen en eiste geld. Een 59-jarige klant greep de overvaller vast en er ontstond een worsteling. Het lukte de overvaller om los te komen, waarna hij op de vlucht sloeg. De dader rende weg richting de Kloosterweg, waar hij in een personenauto stapte en wegreed. De politie is uitermate te spreken over het kordate optreden van de klant. De overvaller heeft niets buitgemaakt bij zijn actie.

Team Oosterhout:

Beeldschermen uit vrachtauto gestolen OOSTERHOUT - Er is ingebroken in een vrachtauto die geparkeerd stond op de parkeerplaats bij de Hespelaar aan de Rijksweg A59 te Oosterhout. Het zeil van de oplegger van een vrachtauto kapot was kapotgesneden. Dit heeft men vermoedelijk gedaan terwijl de chauffeur in de cabine lag te slapen. Uit de vrachtwagen zijn daarna LCD-schermen gestolen. 20 stuks LCD schermen 15 inch en 20 stuks LCD schermen 17 inch. De totale waarde van de buit wordt geschat op ongeveer 15.000.

Bron: Jeroen Steenmeijer

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 29-01-2003 '
Lees ook