Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 29 januari 2003

Politie Leijdal houdt indicatieve snelheidscontrole

GOIRLE - Op verzoek van de gemeente Goirle hebben agenten van het politieteam Leijdal gistermiddag een indicatieve snelheidscontrole gehouden aan de Baronielaan. Op dit gedeelte van de Baronielaan geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. Er werd in beide rijrichtingen gecontroleerd. In totaal passeerden 147 weggebruikers de controlepost en van hen reden er 8 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 kilometer per uur. De politie van Leijdal houdt vaker dit soort snelheidscontroles. De uitkomsten van deze controles worden onder ander gebruikt voor nader vast te stellen verkeersbeleid door de gemeente Goirle.

Tak over de weg

OISTERWIJK - Na de onweersbuit die gistermiddag over de regio Tilburg woedde, moest de Oisterwijkse brandweer handelend optreden aan de Oirschotsebaan. Daar was een boomtak door de bliksem geraakt en hierna hing die gevaarlijk over de weg. De brandweer heeft de tak afgezaagd.

14 bekeuringen bij snelheidscontrole

GOIRLE - Aan de Bergstraat heeft de politie van Leijdal gisteravond een snelheidscontrole gehouden. Er kregen 11 weggebruikers een bekeuring omdat ze te hard reden. Hoogst gemeten snelheid was 79 kilometer per uur. Een weggebruikers kreeg een bon omdat hij een verkeersheuvel aan de verkeerde zijde voorbij reed. Een voerde ten onrechte de mistlampen en een bromfietser droeg geen helm.

Bromfietscontrole levert 21 bekeuringen op

TILBURG - Gisteravond hebben agenten aan de Noordhoekring een bromfietscontrole gehouden. Er zijn die avond 17 bromfietsen naar de controlepost aan de Noordhoekring gevoerd. Er werden 21 bekeuringen uitgeschreven. Zes kregen een bon omdat men geen helm droeg, acht keer werd er een bekeuring uitgeschreven omdat er aan het vermogen (constructiesnelheid) van de bromfiets was geknoeid. Twee bromfietsers hadden de verzekeringspapieren niet bij zich en vijf kunnen in de portemonnee omdat het bromfietscertificaat ontbrak. Een bromfiets werd voor nader onderzoek uit het verkeer genomen.

Agenten pakken Tilburgers met hennepplanten

TILBURG - Aan de Professor Cobbenhagelaan hebben agenten vannacht om tien voor één twee Tilburgse mannen (20 en 30 jaar oud) aangehouden. Tijdens hun surveillance werden de agenten aangesproken door een man die al enige tijd een verdachte auto had gezien. Tijdens dit gesprek doemt deze auto ook op en de agenten hebben de auto aan de Professor Cobbenhagelaan aan de kant van de weg gezet. Dan treffen zij op de achterbank en in de bagageruimte van de auto een hoeveelheid hennepplanten aan. Hierop worden de mannen aangehouden terzake overtreding van de Opiumwet. De hennepplanten zijn inbeslaggenomen.

Met drank op achter het stuur

TILBURG - Een 28-jarige Tilburg gaf de politie vannacht, om kwart over twee, door zijn rijgedrag aanleiding tot controle. Als de agenten de man met zijn auto aan de kant zetten wordt snel duidelijk dat hij gedronken heeft en de eerste blaastest valt voor de automobilist negatief uit. Hierop wordt de man aangehouden en aan het politiebureau blaast de Tilburger aan de ademanalyseapparatuur een promillage van bijna 1,00. Na verhoor kreeg de man een rijverbod van vier uren én een dagvaarding mee naar huis. De man bleek verder ook geen rijbewijs te hebben. Daarvoor maakt de politie ook proces-verbaal op.

TILBURG - Aan het NS-Plein overkwam een 35-jarige Tilburger vannacht om tien over halfdrie hetzelfde lot. Aan het politiebureau blies de man een alcoholpromillage van bijna 1,25. Dit leverde de Tilburger een rijverbod van vijf uren en een dagvaarding op.

TILBURG - Aan de Broekhovenseweg controleerden surveillerende agenten vanmorgen om tien voor halfzes een automobilist. Deze man, een 31-jarige Tilburger, bleek ook te veel gedronken te hebben. Aan het politiebureau blies de Tilburger een alcoholpromillage van meer dan 2.20. Daarom werd het rijbewijs van de automobilist ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van elf uren opgelegd en met een dagvaarding op zak mocht hij weer naar huis.

Kliko in brand

TILBURG - Aan de Afrikaanderstraat stond vanmorgen een kliko in brand, Agentn die op dit incident werden afgestuurd hebben met de brabdblusser uit de politieauto en enkele bakken water het vuur geblust.

Tilburger rijdt op gestolen snorfiets

TILBURG - Vanmorgen om kwart over zes hebben agenten aan de Generaal Winkelmanstraat een 20-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van heling of diefstal van een snorfiets. Surveillerende agenten hebben vanmorgen de man staande gehouden en bij een routine-controle bleek dat zijn snorfiets gesignaleerd stond.

Bron: Carel Bouman

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 29-01-2003 '
Lees ook