Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

Datum: 29/5/2002
Auteur: R.v.Kuik

Aanhouding winkeldievegge
Dinsdagmiddag 28 mei 2002 werd door beveiliging van een grootwinkelbedrijf in de binnenstad van Breda de 19 jarige Bredase I.E. betrapt nadat zij uit de winkel goederen ter waarde van 100 euro weggenomen had. De vrouw werd door de beveiliging aangehouden en aan de politie overgedragen. Na het opmaken van het proces-verbaal werd de vrouw met een dagvaarding heengezonden.

Bromfietscontrole Haagse Beemden

Op dinsdag 28 mei 2002 werd tussen 14.30 uur en 21.30 uur een bromfietscontrole gehouden in de gehele wijk. Drie motorrijders, waaronder het districtelijk scooterteam, schepten de bromfietsers en brachten deze naar het teambureau. Aldaar werd de bromfiets aan een klein technischonderzoek onderworpen. Er bleek veel mis.

Totaal aantal gecontroleerde voertuigen: 38
Te veel vermogen: 19
Geen helm: 15
Geen bromfietscertificaat: 7
Geen verzekering: 2
Overtredingen gele/ oranje plaat: 2
Overig zoals remmen/ verlichting e.a.: 5
Totaal dus 50 bekeuringen. Van de 38 gecontroleerde bromfietsen bleken er slechts 4 geen proces-verbaal-waardige gebreken te hebben. Een score van 89 % stemde de politie niet vrolijk.

Een persoon werd, rijdend op een bromfiets, aangehouden omdat het vermoeden bestond dat hij teveel had gedronken. Na ademtest bleek dit inderdaad het geval (535 ugl/ = 1,2 promille). Deze man werd na verhoor, voorzien van een rijverbod en een dagvaarding heengezonden.

Twee kinderen 14 aangehouden met namaak pistolen

De politie van het team Etten-Leur heeft gisteravond in het Beatrixpark twee jongens van 14 jaar aangehouden, die in het bezit waren van twee nagemaakte, maar wel echt lijkende pistolen. Volgens een van de jongeren had zijn oudere broer het namaak pistool tijdens een vakantie in Duitsland gekocht, terwijl het andere pistool via internet was besteld.

De twee minderjarigen waren gisteravond rond 20.00 uur met de twee pistolen thuis de deur uitgegaan om met zogenaamde bolletjes op verkeersborden en ander staatmeubilair te schieten. Voor de gein hadden ze ook het wapen in het park een keer op een leeftijdgenoot gericht. Volgens een van de jongens had zijn moeder gezegd, dat hij de pistolen niet mee naar buiten mocht nemen, maar toen hij had gezegd dat hij ze ging verkopen had moeder daarmee ingestemd. De politie heeft de namaak pistolen in beslag genomen en de beide jongeren na een proces-verbaal bij de ouders thuis afgezet.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 29-05-2002 '
Lees ook