Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Donderdag 30 januari 2003

Winkeldief aangehouden
Bergen op Zoom: Op woensdagmiddag is een 37-jarige inwoner uit Bergen op Zoom aangehouden voor winkeldiefstal. De verdachte had bij een winkel op de Grote Markt een aantal spijkerbroeken gestolen en werd door het personeel betrapt bij het verlaten van de winkel. De verdachte had de pech dat op datzelfde moment een aantal politiemensen in burger langs de winkel liepen. De verdachte is hierop aangehouden en na onderzoek is aan hem een dagvaarding uitgereikt. Uit onderzoek bleek verder dat de man nog boetes had openstaan. De man is ingesloten in het politiebureau.

Diefstal uit auto
Sprundel: Woensdag heeft een inwoonster uit Sprundel aangifte gedaan van diefstal uit haar auto. De auto stond geparkeerd aan de Kromwaarde in Sprundel. Wanneer de inbraak precies heeft plaatsgevonden is niet bekend. Uit het voertuig zijn een aantal kledingstukken en CD`s gestolen. De schade bedraagt rond de 310 Euro.

Diefstal uit auto
Roosendaal: Uit een personenauto is woensdagnacht een radio-/CD-speler en een zonnebril gestolen. De auto stond geparkeerd aan de Wouwseweg in Roosendaal. De dader(s) heeft het slot van het linkerportier verbroken.

Diefstal uit auto
Roosendaal: Uit een personenauto is woensdagnacht een autoradio-/CD-speler met navigatiesysteem en een zonnebril gestolen. De auto stond geparkeerd aan de Burgemeester Freijterslaan. De dader(s) heeft een ruit ingegooid om in de auto te komen.

Aanhouding voor openstaande boetes Halsteren: Woensdagmiddag is een 34-jarige man uit die woonplaats tijdens een algemene controle door de politie gecontroleerd. Uit onderzoek bleek dat deze man nog enkele boetes moest betalen. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau in Bergen op Zoom. Na het betalen van de boetes heeft de man het bureau weer kunnen verlaten.

Valsheid in geschrifte
Halsteren: Woensdag is op het politiebureau in Bergen op Zoom aan Burgemeester de Wittelaan 2 keer aangifte gedaan van valsheid in geschrifte. In beiden gevallen ging het om fraude waarbij van de rekeningen van de gedupeerden geld werd afgeschreven zonder dat zij daar toestemming voor hadden gegeven. Bij het eerste slachtoffer is het de dader(s) gelukt om met een valse handtekening een aanzienlijk bedrag van de rekening af te schrijven. Bij het tweede slachtoffer werd de afschrijving door de bank niet geaccepteerd en bleef het bij een poging.

Hennepkwekerij
Halsteren: Woensdagmiddag is door de politie op de zolder van een woning aan de Rode Beuk in Halsteren een hennepkwekerij aangetroffen. Er is een 40-tal hennepplanten aangetroffen. De planten en bijbehorende apparaten zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De 35-jarige verdachte, inwoner uit Halsteren, is door de politie gehoord en kreeg een boete van 340 euro. Hij heeft de boete direct betaald.

Snelheidscontroles
Hoogerheide/Ossendrecht: Door de politie zijn op woensdag snelheidscontroles gehouden op de Duinstraat (30 km zone) in Hoogerheide, en de OLV ter Duinlaan (60 km zone) in Ossendrecht. In totaal zijn 100 voertuigen gecontroleerd. 14 bestuurders reden te hard.De hoogst gemeten snelheid binnen de 30 km zone bedroeg 43 km per uur, en binnen de 60 km zone bedroeg de snelheid 76 km per uur.

Inbraak in personenauto`s Hoogerheide: Woensdagnacht is ingebroken in vijf personenauto`s. De auto`s stonden geparkeerd op de Acacia, De Tulp en de Rozenlaan in Hoogerheide. De buit bestaat uit versterkers, CD`s en snoep. Bij alle auto`s zijn de rubbers van een ruit uitgesneden, waarna de ruit is verwijderd. De politie gaat er van uit dat het werk is van een en dezelfde dader(s).
De politie stelt een onderzoek in.

Diefstal dieselolie
Oudenbosch: Afgelopen week is uit een geparkeerde oplegger 800 liter dieselolie gestolen. De oplegger stond enkele dagen geparkeerd aan de Randweg in Oudenbosch. Wanneer de diefstal heeft plaatsgevonden is op dit moment niet bekend.

Inbraak auto
Oudenbosch: Aan de Bosschendijk is dinsdagnacht in een personenauto ingebroken.
De auto is opengebroken door het inslaan van een portierraam. Er is een autoradio-/CD speler en een zonnebril gestolen uit de auto.

Diefstal uit auto
Bosschenhoofd: In de Margrietstraat is maandagnacht in een personenauto ingebroken. De dader(s) heeft de auto opengebroken door het inslaan van een ruit. Men heeft uit de auto een autoradio-/CD-speler gestolen.

Poging diefstal uit de auto Bosschenhoofd: Ook in de Pastoor van Breugelstraat is in een personenauto ingebroken. De dader(s) heeft hier het portierslot geforceerd. De aangever mist vooralsnog niets uit zijn personenauto.

Eenzijdig ongeval
Oud-Gastel: Vanmiddag heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Dinteloordseweg. De bestuurder van een personenauto raakte tijdens een hagelbui de macht over het stuur kwijt. Hierdoor raakte hij van de weg en belandde in de berm. Gelukkig raakte niemand gewond.

Doorrijden na aanrijding Oud-Gastel: Op de Kralen in Oud-Gastel is woensdagmorgen even voor 08:00 uur een 12-jarige inwoonster uit Oud Gastel op haar fiets aangereden door de bestuurder van een scooter met zijspan. Beiden reden op het fietspad vanaf Oud Gastel in de richting van Oudenbosch. De bestuurder van de scooter reed na de aanrijding door zonder zich bekend te maken. De fietster blijft achter met schade.

Bron: Henk Snepvangers/Nicolette Bovenhorst

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 30-01-2003 '
Lees ook