Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (30/3)

zondag 30 maart 2003

Snelheidscontrole 124 bekeuringen

HALSTEREN - Vrijdagmiddag en avond werd door de politie Halsteren een snelheidscontrole gehouden op de navolgende wegen: Tholenseweg, Ravelstraat, Zandstraat en Buurtweg. Dit zijn allen zogenaamde 50 km wegen binnen de bebouwde kom. De hoogst gemeten snelheid was 81 km uur. In totaal werden 743 bestuurders gecontroleerd en 124 bestuurders werden bekeurd.

Politie arresteert `slachtoffers` Overval in scène gezet

BERGEN op ZOOM - Twee mannen van een bedrijf in meubelbezorging hebben de politie en werkgever om de tuin willen leiden door net te doen als ze waren overvallen. Vrijdagmiddag werd de politie met het verhaal geconfronteerd. Volgens de `slachtoffers` zou het allemaal rond 15.30 uur zijn gebeurd op de Guido Gezellelaan in Bergen op Zoom. Eén overvaller zou de bezorger hebben neergeslagen en een mes op de keel hebben gezet en vervolgens de dagopbrengst hebben buitgemaakt.

Het verhaal van de twee bezorgers leek de politie toch wel erg verdacht. Bij onderzoek kwam de waarheid aan het licht en bleek de hele overval in scène te zijn gezet om zelf de dagopbrengst te kunnen opstrijken. De chauffeur en zijn bijrijder zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Het gaat om een 20 jarige man uit Oosterhout en een 22 jarige man uit Rijen. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Geen geld voor boete dan de cel in

BERGEN op ZOOM - Een 22 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats kon zaterdag zijn buitenleven voorlopig even vervangen voor een politiecel. De 22 jarige bleek nog een boete te hebben openstaan van 480,-- euro of 9 dagen vervangende hechtenis. Dat geld had hij absoluut niet meer. De man is aangehouden en mag 9 dagen gaan zitten. Volgens zijn eigen zeggen was hij pas vrij van een eerdere straf.

Vernieling autoruit door waterzak

BERGEN op ZOOM - Bleek dat de voorruit van de personenauto van een 32 autobezitter uit Bergen op Zoom was vernield door een zak gevuld met water. Vermoedelijk werd de zak vanaf de 7e verdieping gegooid. Het is niet bekend wie dit heeft gedaan.

Jongen en meisje mishandeld

WOENSDRECHT - Vannacht zijn in de Raadhuisstraat in Hoogerheide een 19 jarige jongen en zijn 14 jarige vriendin mishandeld. Eerder op de avond hadden beiden in een café in Hoogerheide onenigheid gehad met een meisje en haar vriend. Op weg naar huis werden zij door een groep van ongeveer 6 meisjes van ongeveer 14/15 jaar en enkele jongens van 16/17 jaar tegen gehouden en mishandeld. Hierbij bekwamen zij lichte verwondingen. De politie stelt een onderzoek in.

Man valt van steiger

OUDENBOSCH - Op de Oudlandweg te Oudenbosch is zaterdagmorgen een man tijdens werkzaamheden van een steiger gevallen. De 56 jarige man was zijn schuur aan het schilderen toen hij van de steiger viel. Hij is naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Over zijn toestand is verder niets bekend. De politie gaat uit van een ongeluk.

Man mag 7 dagen zitten

ROOSENDAAL - Een 39 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats mag voorlopig de komende 7 dagen in een politiecel doorbrengen. De politie controleerde de man zaterdagmorgen rond 06.40 uur op de Kade te Roosendaal een 39 jarige man gecontroleerd. Bleek dat hij gesignaleerd stond voor meerdere feiten en nog 7 dagen hechtenis tegoed had. Betrokkene werd aangehouden en ingesloten te Bergen op Zoom.

Inbreker bedreigt achtervolger met mes Verdachte van inbraak woning aangehouden

ROOSENDAAL - Een 43 jarige man zonder vaste woon - of verblijfplaats is zaterdagavond door de politie aangehouden kort nadat hij had geprobeerd in te breken in een woning aan de Parklaan in Roosendaal. De man werd door een getuige betrapt toen hij bezig was om een raam te forceren. Hij vluchtte weg maar werd achtervolgd. Tijdens deze achtervolging trok de dader een mes en bedreigde hiermee zijn achtervolger. Hierdoor kon de dader er aanvankelijk tussenuit komen, maar werd even later alsnog door de politie in de omgeving aangetroffen en aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Belg aangehouden met softdrugs

ROOSENDAAL - Vrijdagavond omstreeks 22.45 uur is op de Rijksweg A17, een 25-jarige man uit Vilvoorde aangehouden. Bij onderzoek in zijn auto bleek hij 80 gram hennep te hebben liggen, kennelijk bestemd voor uitvoer. Hij kreeg een boete van 200,-- euro, die hij direct voldeed. Van de hennep heeft hij afstand gedaan.

Dronken bromfietser rijdt tegen auto

ROOSENDAAL - Een 16 jarige bromfietser uit Roosendaal is zaterdagmorgen rond 00.30, op de President Kennedylaan met zijn bromscooter tegen een personenauto aangereden. De bromfietser wilde links afslaan maar zag vermoedelijk de naderende personenauto over het hoofd. Bij onderzoek bleek hij teveel alcohol gedronken te hebben. Op de ademanalyse blies hij 445 ug/l (toegestaan 220 ug/l.) Tevens bleek hij geen bromfietscertificaat te hebben.

Omdat de 16 jarige over hoofdpijn klaagde is hij met een ambulance overgebracht naar het Franciscusziekenhuis te Roosendaal vervoerd, alwaar hij een nacht ter observatie is opgenomen. Hij heeft vermoedelijk een flinke hersenschudding. Tegen de bromfietsbestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte diefstal geluidsinstallatie aangehouden

ROOSENDAAL - Zaterdagmorgen omstreeks 07.45 uur werd door een bewoner van een woning aan de Enclaveberg te Roosendaal een man aangehouden, die bij hem een geluidsinstallatie hadden ontvreemd. Hij zag twee mannen uit zijn achtertuin vluchtten die er met zijn geluidsinstallatie vandoor gingen. Na een korte achtervolging kon hij er een in zijn kraag grijpen en even nadien aan de politie overdragen. De aangehouden man betreft een 46 jarige inwoner uit Bergen op Zoom. Wie de 2e verdachte is wordt onderzocht. Volgens de benadeelde bewoner had hij tijdelijk de installatie in zijn achtertuin gezet, omdat hij er nog geen bestemming voor had.

Bron: R.v. Kuik

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 30-03-2003 '
Lees ook