Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda (30/3)

zondag 30 maart 2003

Cavia met kooi en al 2 hoog raam uit

BREDA - De politie heeft gisteren een man aangehouden, die ervan wordt verdacht zijn cavia met kooi en al twee hoog het raam te hebben uitgegooid. De 50 jarige Bredanaar uit het Heuvelkwartier ontkent dit gedaan te hebben, maar zegt per ongeluk tegen de kooi te hebben geduwd, die voor het geopende raam stond. De politie heeft twijfels over de betrouwbaarheid van het verhaal. De cavia maakt het verder goed. Van de kooi was niet veel meer over. De verdachte verkeerde zwaar onder invloed en gaf zelf toe een liter jenever te hebben gedronken toen hem dit overkwam. Tegen de man is proces-verbaal ter zake dierenmishandeling opgemaakt.

Kinderen bestelen oudere dame

BREDA - Een 72 jarige vrouw heeft zich in al haar goedheid om de tuin laten leiden door drie jongentjes van ongeveer 12 jaar oud. De kinderen belden bij de vrouw aan voor een inzamelingsactie voor hun school. De vrouw liet de kinderen binnen en verraste ze alle drie met 5 euro. Ze wilde de kinderen eens extra verwennen. Opgewekt verlieten de kinderen de woning van de oudere vrouw, die er even later achter kwam dat ook haar portemonnee was meegenomen. De vrouw was totaal overstuur. De politie heeft geprobeerd haar te kalmeren.

Hulpvaardige vrouw wordt slachtoffer van beroving

BREDA - Een 39 jarige Bredase vrouw, die gisteravond rond 18.00 uur over het Walpad fietste, heeft haar hulpvaardigheid moeten bekopen met de diefstal van haar handtas. Twee jongens op een scooter vroegen haar de weg naar het NAC-stadion. Toen de vrouw de jongens de richting wees en het stuur van haar fiets losliet zagen de daders kans de tas van het stuur te trekken en ermee vandoor te gaan. De daders zijn rond de 20 jaar en droegen beiden een donkere helm met een gelaatscherm.

Man aangehouden voor slaan met bierfles

ETTEN-LEUR - De politie heeft zaterdagmorgen een 35 jarige inwoner uit Etten-Leur aangehouden, die kort ervoor een plaatsgenoot met een bierfles op zijn hoofd had geslagen. Het slachtoffer liep een fikse bult, pijn aan een oor en snijwondjes op aan zijn gezicht. Behandeling door een arts leek noodzakelijk. Aanleiding voor de vechtpartij is mogelijk een relatieprobleem van vele jaren geleden. De twee partijen waren elkaar in een café tegengekomen.

Inwoner Etten-leur verdacht van woninginbraken

ETTEN-LEUR - De politie van het team Etten-Leur heeft een 24 jarige inwoner uit die plaats aangehouden, die wordt verdacht van meerdere woninginbraken of insluipingen. Kort na zijn aanhouding bekende de man al een woninginbraak in een woning aan de Ooievaar in die plaats. Hier werd geld en een gsm buit gemaakt. De politie verhoort de verdachte momenteel voor andere inbraken of insluipingen. De verdacht is in verzekering gesteld.

Opgelet voor nep collectanten

BREDA- De politie waarschuwt voor mensen, die zich aan de deur uitgegeven voor collectanten voor de Stichting Boemram. Dit overkwam afgelopen zaterdag een bewoner in Teteringen, die twee dikke mannen aan de deur kreeg die zich legitimeerde met pasjes van een stichting waarvan later bleek dat die niet meer bestaat. De bewoner maakte hiervan melding bij de politie.

Vandalen steken coniferen in brand

FIJNAART - Bewoners van de Koperwiek en de Leeuwerikstraat werden zaterdagnacht verrast toen de haag van coniferen in de voortuin in brand stond. In totaal ging 24 meter haag bij drie verschillende tuinen in brand. Van de dader(s) ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Vernielingen aan school

KLUNDERT - Een school aan het Ravelijn in Klundert is door vandalen vernield door twee regenpijpen in brand te steken. Ook een deur en een bankje moesten het ontgelden, die werden met isolatieschuim bewerkt.

Parfum gestolen bij drogisterij

KLUNDERT - Een nog onbekende dader heeft zaterdagmorgen rond 05.00 uur zijn slag geslagen in een drogisterij in Klundert. De dader vernielde de toegangsdeur van de zaak en ging er met een grote hoeveelheid parfum in een plasticzak vandoor. De dader zou zijn gevlucht in een donkere auto, die vlak in de buurt stond. De politie stelt een onderzoek in.

Achterdeur niet op slot portemonnee kwijt

KLUNDERT - Een bewoner van de Kerkring in Klundert had zaterdag overdag de achterdeur van de woning niet op slot gedaan. Even later kwam de bewoner er achter dat er kennelijk iemand was binnengeslopen en de portemonnee had gestolen.

Auto in brand bij poging diefstal

ZUNDERT - Een poging tot diefstal van een Opel Kadett heeft afgelopen nacht vermoedelijk geleid tot kortsluiting. De auto stond op de Lavendelhof en raakte in brand. De brand was zo hevig, dat die zelfs oversloeg naar een andere auto die ernaast stond. Ook deze auto liep flinke brandschade op. Vermoedelijk heeft de dief korstsluiting veroorzaakt en is er brand ontstaan. Omvang van de schade is niet bekend.

Bron: R. van Kuik

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 30-03-2003 '
Lees ook