Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 30/5/2002
Auteur: Carel Bouman

10 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG Het politieteam Wilhelminapark heeft gistermiddag een verkeerscontrole gehouden aan de Enschotsestraat in Tilburg. Daar controleerde de politie met de zogenaamde lasergun op snelheid Vier weggebruikers gingen op de bon omdat ze te hard reden. Een bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij geen verzekeringspapieren kon tonen. Een automobilist kreeg een bon omdat hij de gordel niet droeg en twee weggebruikers gingen op de bon omdat ze in verboden richting reden. Een bromfietser kon te voet naar huis toen zijn bromfiets inbeslaggenomen werd nadat bleek dat het voertuig niet verzekerd was.

Man aangehouden na letsel aanrijding

TILBURG Gistermiddag om vijf voor halfzes hebben agenten in de Julianastraat in Rijen een 30-jarige man uit Oosterhout aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij rond tien over vijf op de Bredaseweg te Tilburg, ter hoogte van Auberge du Bonheur, een aanrijding veroorzaakte waarbij een 52-jarige inwoonster van Rijen nekletsel opliep. De verdachte was achter op de auto van de Rijense vrouw gereden. Na de aanrijding reed de man door, maar omdat getuigen van de aanrijding het kenteken van zijn auto en vluchtrichting noteerden konden de agenten hem snel in de kraag pakken.

Politie vindt hennepkwekerij na melding overlast water

OISTERWIJK Na een melding over wateroverlast aan de Burgtakkerdreef in Oisterwijk vond de politie in dat pand een hennepkwekerij met 130 planten. Van de aangetroffen hennepplanten heeft de politie er enkele veilig gesteld voor nader onderzoek en de rest werd vernietigd. De gebruikte apparatuur werd inbeslaggenomen. Tegen de eigenaren van de kwekerij, een 53-jarige man en een 32-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Oisterwijk wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdacht koffertje in bushok

TILBURG Vannacht rond tien over halféén kreeg de politie de melding dat er in een bushokje aan de Schouwburgring, ter hoogte van de Oude Markt, door twee nog onbekende mannen een verdacht koffer was geplaatst. De koffer lag open op een zitplaats in het bushok en een 24-jarige Tilburgse vrouw ziet in de koffer een hoop draden, een flikkerend lampje en een flesje met een doorzichtige vloeistof. Direct werd ook rekening gehouden met het feit dat het hier om een geïmproviseerd explosief (bom) ging. Daarom werd personeel van de Explosieve Opruimings Dienst (EOD) uit Culemborg gewaarschuwd. Die hebben de inhoud van de koffer laten ploffen. Hierna bleek overigens dat de inhoud van de koffer niet uit explosieven heeft bestaan. De politie heeft de resten van de koffer met inhoud veilig gesteld voor nader (sporen) onderzoek.
Tijdens het onderzoek door de politie terplaatse vonden twee inwoners van Kaatsheuvel (22 jaar oud) het nodig de politie uit te testen op wat het kon lijden. Toen de politie van hen vorderde daar te vertrekken voldeden zij daar niet aan en werden daarom aangehouden.

Tilburger rijdt auto met een glaasje te veel op

TILBURG Vannacht om kwart over drie hebben agenten aan de Ringbaan West een 37-jarige man uit Tilburg aangehouden. Het rijgedrag van de man was voor de agenten aanleiding om hem te controleren. Dan blijkt dat de man alcohol op heeft. Aan het bureau blaast hij een alcoholpromillage van ruim 1,15. De man kreeg een rijverbod van vijf uren en een dagvaarding mee naar huis.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 30-05-2002 '
Lees ook