Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 30 mei district Bergen op Zoom

Datum: 30/5/2002
Auteur: Yvonne Wanders

STEENBERGEN
Aanrijding geparkeerde auto
Afgelopen nacht omstreeks 01.05 uur werd een bewoner van de Burgemeester H Popstraat te Dinteloord opgeschrikt door een harde knal. Hij ging polshoogte nemen en ontdekte dat zijn aan voornoemde weg geparkeerde auto was aangereden door een andere auto. Hij zag deze auto, die vermoedelijk licht gekleurd was, wegrijden in de richting van de Stoofdijk. Eventuele getuigen worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie in Steenbergen.

Inbraak apotheek
Vanmorgen vroeg werd er omstreeks 04.00 uur ingebroken in de apotheek, gelegen aan de Kerkstraat, te Steenbergen. De dader(s) verschaften zich toegang door het vernielen van een rolluik. Zij zijn er in ieder geval met de inhoud van een geldlade en een geldkistje vandoor. Of er medicijnen verdwenen zijn is tot op heden niet bekend.

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

BERGEN OP ZOOM ZUID
Geen bijzonderheden te melden.

WOENSDRECHT
Diefstal uit caravan
Vandaag heeft een inwoner uit Rotterdam aangifte gedaan van diefstal van zijn televisie en videorecorder uit zijn caravan tijdens zijn vakantie op camping Familieland te Hoogerheide. Men had zich de toegang tot de caravan verschaft door een ruitje te vernielen en via dit ontstane gat de deurgrendel aan de binnenzijde te openen. De gehele caravan werd doorzocht. De inbraak werd in de afgelopen twee weken gepleegd.

Inbeslagnemen vuurwapen
Vandaag werd een onderzoek ingesteld in de woning van een inwoner van Woensdrecht naar aanleiding van een aangifte van bedreiging met een vuurwapen op de kruising van de Berglaan met de Fortuinstraat. In de woning werd het vuurwapen aangetroffen. Het bleek om een niet van echt te onderscheiden alarmpistool te gaan. De constructie van het wapen was zodanig dat de loop van het alarmpistool vervangen kon worden voor een andere loop zodat het wapen wel een echt vuurwapen werd. De man werd aangehouden. Het wapen met bijbehorende munitie werd in beslag genomen. Na verhoor en voorzien te zijn van een dagvaarding, werd de man weer in vrijheid gesteld.

HALDERBERGE

RUCPHEN
Diefstal bestelauto
Afgelopen nacht is vanaf de Pastoor Palsstraat te St. Willebrord een rode Mercedes Vito, kenteken VP-FD-79 gestolen. In de bestelauto zat een hoeveelheid gereedschap. De waarde van het gereedschap en het uit 1997 daterende voertuig is niet bekend.

Tanken zonder betalen
Door de beheerder van het tankstation Mastpolder aan de Rijksweg A58 werd aangifte gedaan van tanken zonder betalen over de afgelopen week door diverse bestuurders. In totaal werd voor ongeveer 200,- brandstof getankt. Diverse kentekens en signalementen zijn bekend en de verdachten zullen door de politie van team Rucphen worden uitgenodigd om een verklaring af te komen leggen.

ROOSENDAAL CENTRUM
Twee drugsrunners aangehouden
Gisteren zijn twee verdachten aangehouden ter hoogte van de Van Beethovenlaan te Roosendaal op verdenking van handel in verdovende middelen. Bij de 38-jarige inwoner uit Antwerpen heeft de politie 60 gram hash aangetroffen. De 31 jarige inwoner uit Antwerpen had 153 gram hash en 10 gram hennep in zijn bezit. Beide verdachten kregen proces-verbaal en zijn heengezonden. Deze actie vond plaats in het kader van het TORRO project, met als doel het terugdringen van de overlast van drugsrunners in en rond het centrum en het station van Roosendaal.

ROOSENDAAL BOVENDONK
Geen bijzonderheden te melden.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 30-05-2002 '
Lees ook