Politie Midden- en West Brabant

district Tilburg

Datum: 30/7/2002
Auteur: Rob Luijten

Winkeldief aangehouden

TILBURG maandagmiddag kort na 16.00 uur betrapte personeel van een schoenenzaak aan de Heuvel een 36 jarige winkeldief. De man had zojuist een paar schoenen gekocht en liep naar buiten. Omdat het alarm bij de toegangsdeur af ging werd de Tilburger nogmaals gecontroleerd. Op dat moment werd een paar niet afgerekende schoenen in zijn tas aangetroffen. De verdachte werd aangehouden en aan de politie overgedragen.

Dronken bestuurder rijdt door na aanrijding

TILBURG Een 67 jarige Tilburger werd gisterenavond 20.00 uur aangehouden omdat hij in beschonken toestand een fietser had aangereden en daarna was doorgereden. De politie kreeg kort daarvoor een melding van het 14 jarige slachtoffertje dat zij op de Kruising Dirigentenlaan / Bellinistraat door de bestuurder van een rode auto was aangereden. Zij had daarbij lichte verwondingen opgelopen. Een getuige had de bestuurder van de auto, die doorreed, gevolgd tot in de Kapelmeesterlaan. Daar werd hij op aanwijzing van die getuige door de politie aangehouden. Op het bureau blies de man 550 ug.l (1,26 promille). Er wordt een proces verbaal tegen hem opgemaakt.

Branden

TILBURG Een brandende pan met olie was er de oorzaak van de maandagavond rond 21.20 uur een keuken aan de Grubbenvorststraat gedeeltelijk uitbrandde. De 44 jarige bewonerster had de pan met olie op het vuur gezet en was daarna in de tuin gaan zitten. Ze vergat de pan totdat ze merkte dat de pan en afzuigkap in brand stonden. De brandweer wist de zaak snel te blussen. De bewoonster moest tijdelijk elders onderdak zoeken.

TILBURG De brandweer moest ook uitrukken naar de Molenstraat, waar om 21.45 uur een auto in brand vloog. De 52 jarige bestuurster van deze auto wilde haar verlichting aanzetten en zag rook uit de auto komen. Toen er ook vlammen verschenen werd de brandweer gebeld. De beschadigde auto moest worden weggetakeld.

Jongeman aangehouden na mishandelding en bedreiging

TILBURG en 19 jarige Tilburger werd maandagavond rond de klok van 22.30 uur aangehouden omdat hij kort daarvoor kinderen had mishandeld en daarna hun ouders had bedreigd. Eerder die avond had de verdachte woorden gehad met was kinderen in de omgeving Caspar Houbenstraat. Hij had daarbij de kinderen vastgepakt en tegen de muur gedrukt. Later op de avond kwam hij verhaal halen bij de ouders van de kinderen. Deze discussie dreigde uit de hand te lopen toen de verdachte dreigde de ouders met een kettingslot onder handen te zullen nemen. De politie werd gebeld en die maakte een einde aan de twist door de 19 jarige Tilburger aan te houden.

Man bewusteloos geschopt

TILBURG Waarschijnlijk omdat hij tegen een portier van een auto schopte is een 26 jarige man (woonplaats onbekend) afgelopen nacht rond de klok van 01.00 uur bewusteloos geschopt. Een getuige hoorde op de hoek Heuvelring / Telegraafstraat een doffe klap en keek om. Hij concludeerde uit wat hij zag dat het latere slachtoffer tegen een hinderlijk passerende auto had geschopt. De bestuurder van die grijze auto stapte echter meteen uit een gaf het slachtoffer eerst een vuistslag in het gezicht, waarna hij met zijn voet in het gelaat trapte. Het slachtoffer ging neer en bleef bewusteloos achter terwijl zijn belager verder reed. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling kon hij echter weer naar huis.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 30-07-2002 '
Lees ook