Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 31/5/2002
Auteur: Carel Bouman

Politie neemt bromfiets in beslag

TILBURG Gistermiddag rond tien voor halfzes hebben agenten aan de Conservatoriumlaan in Tilburg de bromfiets van een 37-jarige inwoner van Tilburg in beslag genomen. Bij controle bleek dat de bromfiets niet verzekerd was. De bestuurder droeg ook geen helm en met twee bekeuringen op zak kon de Tilburger te voet naar huis.

Tilburgse man aangehouden voor bedreiging

TILBURG - Gisteravond om halfzeven hebben agenten aan de Bachlaan in Tilburg een 56-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging met de dood van een 54-jarige plaatsgenoot. De aangehouden verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld en wordt vandaag voor de Officier van Justitie in Breda geleid.

Met drank op achter het stuur

TILBURG Gisteravond om kwart voor zeven hebben agenten aan de Juralaan in Tilburg een 50-jarige Tilburger aangehouden. De politie had van mede weggebruikers de tip gekregen dat de man onder invloed in zijn auto zat hetgeen was gebleken uit het rijgedrag van de Tilburger. De eerste blaastest die de politie van de man afnam gaf inderdaad de indicatie dat er alcohol in het spel was. Omdat van de man geen goede ademanalyse afgenomen kon worden heeft een GGD arts een bloedproef van de man genomen. Hij werd met een rijverbod van 12 uren heengezonden en het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Tilburger pleegt vernielingen en beledigt agenten

TILBURG Gisteravond hebben agenten onder hevig verzet aan de Gasthuisring in Tilburg een 30-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij wordt verdacht van de vernieling van ruiten bij het Dienstcentrum aan de Gasthuisring. De Tilburger mocht in verband met een hem opgelegde straf door het Dienstencentrum niet binnen en ontstak toen in woede waarbij twee ruiten het moesten ontgelden. Als de politie terplaatse komt raakt de Tilburger steeds opgefokter en bij zijn aanhouding verzet de man zich hevig en spuugde één van de agenten in het gezicht. Ook bij zijn insluitingen bleef de man vervelend en spuugde ook een arrestantenbewaker in het gezicht.

Tilburger terroriseert alarmnummer 1-1-2

TILBURG Vannacht om ongeveer halféén hebben agenten aan de Spoorlaan in Tilburg een 35-jarige Tilburgse man aangehouden. Vanuit een telefooncel terroriseerde de Tilburger het alarmnummer 1-1-2 door dit constant te bellen. De man bleek onder invloed van alcohol en drugs. In ons Wetboek van Strafrecht is een strafbepaling opgenomen waarbij het strafbaar is om overlast te veroorzaken op het alarmnummer 1-1-2.

Fritespan in brand

TILBURG Vannacht om tien over één brak er brand uit in de keuken van een woning voor begeleid wonen aan de Ringbaan Noord in Tilburg. Een fritespan in de keuken op de eerste verdieping veroorzaakte de brand die met een hevige rookontwikkeling gepaard ging. Even was er paniek omdat er sprake van was dat er bewoners vermist werden. Dit bleek later niet het geval.

Fietsendief aangehouden

TILBURG Vannacht om halfvijf hebben agenten aan de Nieuwlandstraat in Tilburg een 21-jarige man uit deze stad aangehouden. De man wordt verdacht van de diefstal van een fiets aan de Spoorlaan in Tilburg. Getuigen tipten op de Spoorlaan surveillerende agenten over de diefstal en gaven de agenten tevens de vluchtrichting van de verdachte aan. In de Nieuwlandstraat troffen de agenten de man aan.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 31-05-2002 '
Lees ook