Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Breda deel I

Datum: 31/5/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Breda: Man rijdt onder invloed tegen vangrail aan.

Een 48-jarige man uit Werchter (B) is gisteravond op Rijksweg A-16 met zijn auto in aanrijding gekomen met een vangrail. De bestuurder was onder invloed van alcoholhoudende drank. De politie gaat er vanuit dat de man al rijdende opnamen maakte met zijn videocamera.

Gisteravond kreeg de politie omstreeks 22.40 uur een melding dat op de Rijsbergseweg te Breda een Volkswagen Transporter zou stilstaan. De bestuurder zou gewond zijn. Ter plaatse bleek de auto op de parallelweg te staan. De bestuurder had een hoofdwond. Hij bleek onder invloed te zijn van alcoholhoudende drank. De man werd door de GGD voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.

Getuigen verklaarden dat zij de bestuurder vanaf de Rijksweg A-16 hadden zien komen en dat hij via de Graaf Engelbertlaan de Rijsbergseweg was opgereden. Bij de eerste bushalte was hij gestopt. De auto vertoonde verse schade. De band was van het linkervoorwiel af en de velg was kapot gereden. Op de A-16 trof de politie ter hoogte van knooppunt Galder sporen van een aanrijding aan tussen een auto en de vangrail. In de auto trof de politie een bebloede videocamera aan. De politie gaat er vanuit dat de bestuurder, een 48-jarige man uit Werchter(B), tijdens het rijden met zijn videocamera aan het filmen is geweest, daarbij is hij in aanrijding gekomen met de vangrail. In het ziekenhuis is door de GGD-arts een bloedproef afgenomen. De man heeft zijn borstbeen gebroken en diverse zware kneuzingen aan het gezicht.

Breda: Zolder in brand

Gisteravond heeft de Bredase brandweer omstreeks 23.00 uur een brand geblust in een pand aan de Teteringenstraat te Breda. De brand woedde op de zolderverdieping. Volgens de brandweer is de brand ontstaan in een hoek van de zolder waar puin lag. Volgens de eigenaar was men het pand aan het verbouwen en heeft men eerder die dag op zolder staan te slijpen.

Breda: Horecatoezicht binnenstad

De politie heeft vannacht in het uitgaanscentrum drie verdachten aangehouden. Twee mannen werden tijdens een vechtpartij aangehouden. Een andere uitgaander werd opgepakt nadat hij een agent beledigd had. Ook heeft een man uit Molenschot vannacht aangifte gedaan van mishandeling.

Omstreeks 02.20 uur ontstond in de Vismarktstraat een vechtpartij. Door de politie werden de vechtende partijen gescheiden. Een van de vechtersbazen voldeed niet aan een bevel van de politie om te vertrekken. Hij werd aangehouden Het betreft een 20-jarige Bredanaar. De verdachte werd na verhoor en na het betalen van een boete van 300 Euro weer in vrijheid gesteld. Een andere 20-jarige Bredanaar werd eveneens bij deze vechtpartij aangehouden omdat hij een politieman vastpakte die de vechtenden wilde scheiden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 21-jarige Bredanaar is omstreeks 02.30 uur door de politie aangehouden ter zake belediging. De man bevond zich met een geopend blikje bier op de weg. Nadat een agent hier iets van gezegd had begon hij de agent uit te schelden en te beledigen. De man is na verhoor te 07.00 uur weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 21-jarige man uit Molenschot is vannacht omstreeks 02.00 uur op de Vismarktstraat te Breda mishandeld. Het slachtoffer werd met gebalde vuist geslagen in zijn nek en op zijn bovenarm. De aanleiding was dat het slachtoffer met enkele vrienden aan het stoeien was waarbij hij tegen de dader aanviel. De politie stelt een verder onderzoek in naar de identiteit van de dader.

Breda: Man rijdt onder invloed

Gisteravond heeft de politie omstreeks 20.00 uur op de Catharinastraat te Breda een 37-jarige Bredanaar aangehouden ter zake het rijden onder invloed.

De verdachte reed met zijn camper in de Molenstraat over een fiets en was daarna in de St. Annastraat tegen een auto gebotst. In beide gevallen was hij doorgereden. De bestuurster van de auto waar hij in de St. Annastraat tegenaan was gereden, heeft de man na de aanrijding achtervolgd en hem op de Catharinastraat klemgereden. Bij navraag bleek de camper niet verzekerd te zijn, tevens werd in de camper een wapenstok aangetroffen.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 31-05-2002 '
Lees ook