Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 31 mei 2002 district Bergen op Zoom

Datum: 31/5/2002
Auteur: Yvonne Wanders

STEENBERGEN
Geen bijzonderheden te melden.

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD
Mishandeling in café
In de nacht van don. 30 mei op vrijdag 31 mei kreeg een 63-jarige inwoner uit Halsteren rond 0.30 uur in een café aan de Dorpsstraat te Halsteren zonder enige aanleiding rake klappen in zijn gezicht. Even later kon de politie de 39-jarige man uit Bergen op Zoom aanhouden. Hij is voor verhoor meegenomen en ingesloten en is inmiddels weer vrijgelaten met een dagvaarding.
De verdachte had aardig wat gedronken en liep als gevolg van een relatieprobleem baldadig te roepen. Zonder enkele aanleiding sloeg hij een willekeurige bezoeker meerdere malen in het gezicht. Het slachtoffer, de 63-jarige man, is door andere bezoekers naar de keuken gebracht totdat de politie arriveerde en de verdachte meenam naar buiten. Buiten werd de verdachte door een omstander in zijn gezicht geslagen. De politie heeft ook deze man, woonachtig in Halsteren, meegenomen naar het bureau voor verhoor en weer vrijgelaten. De 63-jarige man heeft zich onder behandeling van een arts gesteld.

BERGEN OP ZOOM ZUID
Auto inbraken
Bij een inbraak in een bedrijfsauto welke geparkeerd stond in de Ganzerikstraat werd gisteren een grote hoeveelheid gereedschap gestolen. Uit een aan de Oude stationsweg geparkeerde auto werd radioapparatuur ontvreemd.

Caravan uitgebrand
Gisteren is bij een brand in een hal van het voormalig RMI complex aan de Havendijk een aldaar gestalde caravan totaal uitgebrand.

Inbraak in twee woningen
Gisteren zijn er inbraken gepleegd in twee woningen in de Jan Dercksstraat. Beide woningen werden bij afwezigheid van de bewoners doorzocht. Er zijn bankpasjes, contant geld, een telefoon en een fototoestel meegenomen.

WOENSDRECHT

HALDERBERGE
Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Bosschendijk te Oudenbosch is afgelopen nacht ingebroken.Een laptop werd door de dader(s) meegenomen.

RUCPHEN
Inbraak in woning
Afgelopen nacht is via de achterzijde ingebroken in een pand aan De Branden te Sprundel. De audio-/ stereoapparatuur en een compleet servies werden gestolen. De waarde van de gestolen goederen is onbekend.

Ongeval met letsel
Omstreeks 13.45 uur kwam door nog onbekende oorzaak de 73 jarige fietsster uit Rucphen, ter hoogte van de Lianabar op de Dorpsstraat te St Willebrord, ten val. Ze kon na de val niet meer opstaan. Omdat er sprake van kon zijn dat mevrouw een bekkenfractuur had opgelopen werd ze door personeel van de GGD per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis in de regio. Mevrouw was ten val gekomen kort na c.q. tijdens het passeren van een groene VW Polo. Bij onderzoek aan de fiets van het slachtoffer en de Polo werden geen sporen en/of schades aangetroffen dat erop wees dat er een oorzakelijk verband bestond tussen beide voertuigen. De identiteit van een achter de Polo rijdende Mercedes is niet bekend geworden. Mogelijk dat de bestuur(d)st)er daarvan opheldering kan geven in de oorzaak van het ongeval. Deze wordt vriendelijk verzocht zich te melden bij de politie team Rucphen, telefoon 0900-8844.

Inbraak in bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf aan de Rucphensebaan te Sprundel. Door aan de achterzijde van het kantoorgedeelte een ruit te vernielen is men binnen gekomen. Men mist vermoedelijk geen goederen. Het onderzoek wordt voortgezet door team Rucphen.

Ontplofte granaat
De eerder deze week tijdens werkzaamheden aan de Molendreef te Schijf aangetroffen brisantgranaat met een lengte van 40 cm en een diameter van 15 cm is vanmiddag op een daarvoor gepaste locatie aan de Rucphense heide tot ontploffing gebracht. Dit is het 2e projectiel op korte tijd, dat in de gemeente is aangetroffen.

ROOSENDAAL CENTRUM

ROOSENDAAL BOVENDONK
Geen bijzonderheden te melden.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant 31-05-2002 '
Lees ook