Politie Midden- en West Brabant

Vrijspraak politie-inspecteur Ben van Zon

Datum: 24/1/2000

De Rechtbank in Arnhem heeft vanmorgen politie-inspecteur Van Zon vrijgesproken van meineed, evenals officier van Justitie, mr. C. van Spierenburg.

De korpsleiding heeft verheugd gereageerd dat de rechter deze zaak heeft getoetst en uitspreekt dat Van Zon niet schuldig is. Hiermee is wat nu betreft de zaak afgehandeld en de twijfel weggenomen die de officier van Justitie, mevrouw Gonzalves had. Het korps heeft nooit getwijfeld aan de integriteit van Van Zon en kwam eerder met de beslissing om hem aan het werk te laten.

De Korpschef is van mening dat het alle betrokken partijen zou passen na te gaan hoe de eigen rol is ingevuld in deze kwestie. De politie Midden en West Brabant zal dat in ieder geval doen om in de toekomst adequater te kunnen sturen en coachen om op de beste manier om te gaan met dergelijke situaties.

Situaties waarin enerzijds rechercheurs onderwerp van onderzoek worden en anderzijds het verloop van het opsporingsproces wordt verstoord. De politie Midden en West Brabant is van mening dat de volle aandacht uit moet gaan naar het opsporen van criminelen.

Einde bericht

Deel: ' Politieberichten Midden -en West Brabant '
Lees ook