Politie Midden- en West Brabant

Bewoner in Breda slachtoffer van een overval.

Datum: 10/2/2000
Auteur: Willem van Hooijdonk

Op donderdagmiddag 10 februari jl. is omstreeks 14.00 uur een nog onbekende gewapende man een woning aan de Zesbunder te Breda binnengedrongen. De dader bedreigde de bewoonster en eiste geld en sieraden. De overvaller heeft de woning zonder buit weer via de voordeur verlaten.

Gistermiddag werd rond 14.00 uur aangebeld bij een woning aan de Zesbunder te Breda. In de woning was op dat moment alleen een 48-jarige vrouw aanwezig. Ze opende de voordeur waarna een man tevoorschijn kwam die de voordeur met kracht openduwde en naar binnen kwam. De man die een zwarte bivakmuts droeg richtte een zwartkleurig pistool op de bewoonster en eiste geld en sieraden. De dader gebruikte daarbij ook fysiek geweld tegen het slachtoffer. Nadat de bewoonster begon te gillen en het de overvaller kennelijk duidelijk werd dat er in de woning niets te halen was, heeft hij het pand via de voordeur zonder buit verlaten.

Het slachtoffer, die erg overstuur was, werd door een buurvrouw opgevangen

De dader heeft het navolgende signalement: droeg een zwarte bivakmuts, was in het zwart gekleed, droeg een 3/4 jas, 20 a 30 jaar oud, lengte ongeveer 1.65 meter.

Het bureau Slachtofferhulp is ingeschakeld voor de begeleiding van de aangeefster, die geen verwondingen aan de overval heeft overgehouden.

Het team PrinsenBeemden stelt een nader onderzoek in. Vandaag wordt een uitgebreid buurtonderzoek gehouden. Getuigen die de politie verder kunnen helpen, kunnen contact op nemen met het politiebureau PrinsenBeemden telefoon 076-5412236.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant '
Lees ook