Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout 21 mei 2002

Datum: 21/5/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Auto-inbraken in Sleeuwijk
In de nacht dinsdag 21 mei 2002 werd op diverse locaties in Sleeuwijk in auto's ingebroken. Tot op heden hebben 4 personen aangifte gedaan. In alle gevallen werd de autoradio gestolen.

Inbraak bij juwelierszaak in Werkendam
In de vroege ochtend van dinsdag 21 mei werd omstreeks 03.30 uur een inbraak bij een juwelier aan de Hoogstraat te Werkendam gepleegd. Met een steen werd de etalageruit vernield en werd getracht het rolluik daarachter te forceren. Dit lukte maar gedeeltelijk. De daders hebben enkele horloges gestolen.

Auto inbrekers aangehouden in Oosterhout
Op 21 mei 2002, kort na middernacht zag een oplettende burger dat er op het Paterserf te Oosterhout werd ingebroken in auto's. De twee verdachten die zich verplaatsten op twee scooters vluchtten in de richting van het Wilhelminakanaal. De getuige hield telefonisch contact met de politie meldkamer. Zodoende konden twee verdachten zeer korte tijd later aangehouden door de politie. Ter plaatse werd ook een zogenaamde lifehamer aangetroffen die ze hadden gebruikt bij hun inbrekers activiteiten. In dezelfde nacht werd in Oosterhout in diverse andere auto's ingebroken. De twee aangehouden verdachten zijn twee mannen uit Breda van 22 en 17 jaar oud.

Auto-inbraken in Waalwijk
In de nacht van 20 op 21 mei 2002 werd op verschillende locaties in Waalwijk ingebroken in een viertal personenauto's. In alle gevallen stal men de autoradio. Daarnaast werden nog andere voorwerpen uit de auto's weggenomen, als gereedschap, zonnebrillen, luidsprekers, CD's en in één geval een handsfree set voor een mobiele telefoon.

Schuurtje afgebrand in Geertruidenberg
In de Gasthuisstraat in Geertruidenberg brandde in de nacht van dinsdag 21 mei 2002 een schuurtje uit. Dit schuurtje hoorde bij een duplexwoning. In het schuurtje waren rommelmarktspullen opgeslagen. De politie onderzoek de toedracht van de brand.
Ook onderzoekt de politie of de brand mogelijk verband houdt met onenigheid eerder op de avond. De gebruiker van het schuurtje had namelijk eerder op de avond ruzie gehad in een café. Hierbij liepen de gemoederen hoog op. Om te voorkomen dat de ruzie verder uit de hand zou lopen, is de gedupeerde toen maar naar huis gegaan. Enkele uren later brandde zijn schuurtje uit.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant '
Lees ook