Politie Midden- en West Brabant

district Tilburg

Datum: 22/5/2002
Auteur: Rob Luijten

Vals Euro-biljet
Bij een schoenenzaak aan de Jan Heijnstraat in Tilburg werd dinsdagmiddag om 16.30 uur een vals biljet van 50 Euro aangeboden. Deen 16 jarige Goirlenaar wilde zijn aankoop afrekenen met dit biljet maar de caissière kreeg argwaan en waarschuwde de politie. Omdat het biljet haast niet van echt te onderscheiden was werd bij het naastgelegen postkantoor een ultra-violet test gedaan. Daarbij bleken de echtheidskenmerken inderdaad niet zichtbaar te worden. Het biljet werd in beslaggenomen en voor nader onderzoek opgestuurd. Onderzocht wordt of de Goirlenaar het biljet te goeder trouw onder zich had.

Zonder benzine
Met de smoes dat hij zonder benzine is komen te staan en zodoende geld nodig heeft, heeft een 25 a 30 jarige man deze week al twee maal geld af weten te troggelen van hulpvaardige burgers. Maandag wist de man, met een Marokkaans uiterlijk en zwart, krullend achterovergekamd haar, 15 Euro aan de Brucknerlaan los te krijgen. Eerder die week kreeg vermoedelijk dezelfde man 30 Euro aan de Puccinistraat te leen. De man spreekt goed Nederlands en vertelt van zijn werk op weg naar huis te zijn.

Verkeerscontroles
Bij verschillende verkeerscontroles deelde de politie gisterenmiddag en -avond enkele bekeuringen uit. Aan de Ringbaan Zuid in Tilburg en op twee plekken in Oisterwijk werd een gordelcontrole gehouden. Dat leverde in een uur tijd 11 overtredingen op. Aan het NS-plein werd een brommer uit het verkeer genomen omdat hij te veel vermogen bezat.

Onder invloed
Aan de Kardinaal Vaughanstraat in Tilburg controleerde de politie een 37 jarige Tilburger omdat hij een éénrichtingsweg in reed. Bij die controle, vannacht om 02.45 uur bleek de man te veel gedronken te hebben. Hij blies aan het bureau 945 ug/l (= 2,15 promille). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding voor zijn terechtzitting mee naar huis.

Hennepkwekerij
In een woning aan de Kruidenlaan in Tilburg trof de politie vanochtend om 06.55 uur een hennepkwekerij aan. In een inbouwkast op de eerste verdieping werden 24 hennepplanten aangetroffen. Op de zolder was een hennepdrogerij in werking. De 49 jarige hoofdbewoner van de woning werd aangehouden.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant '
Lees ook