Politie Midden- en West Brabant

Breda: 65-jarige fietser zwaar gewond bij verkeersongeval en andere berichten

Datum: 7/5/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Een 65-jarige man uit Breda is omstreeks 12.00 uur vanmiddag als fietsend in aanrijding gekomen met een auto en zwaar gewond geraakt toen hij de Claudius Prinsenlaan te Breda wilde oversteken.

Het slachtoffer kwam vanaf de verlengde Poolseweg en wilde rechtdoor oversteken in de richting van de Heerbaan. Op de Claudius Prinsenlaan stond op de rechterrijstrook van de rijbaan richting Bavel een file van auto's. De politie gaat er, op basis van enkele getuigenverklaringen van uit dat het slachtoffer het rode verkeerslicht negeerde en met zijn fiets dacht vanwege die file veilig over te steken. De linkerrijstrook voor rechtdoor en links af was echter vrij. Een 29-jarige automobilist uit Breda reed over de Claudius Prinsenlaan in de richting van Bavel. Hij kon de fietser die tussen de stilstaande auto's tevoorschijn kwam niet meer ontwijken, waarna een aanrijding volgde. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. Gezien het letsel van betrokkene is ter plaatse ook door de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de Politie Midden en West Brabant een sporenonderzoek ingesteld.

Breda: jeugd knikkert met katapulten
Een agent van het politiedistrict Breda heeft vanmorgen rond 11.25 uur op de Lunetstraat te Breda drie 13-jarige jongens betrapt die in de tunnelbuis van het spoorwegviaduct aan het schieten waren met katapulten met knikkers. De jongens zijn aangehouden. Na verhoor zijn zij aan hun ouders overgedragen. Zij worden doorverwezen naar Bureau Halt.

Breda: Diefstal vrachtauto
Gisteravond of vannacht is vanaf het industrieterrein aan de Tinstraat te Breda een rode DAF vrachtwagen (trekker) gestolen, met het kenteken BD-TN-98. In de auto zat onder meer een 27 MC bakkie, een radio en kleding van de chauffeur.

Zevenbergen: Inbraak in bestelauto
Is op maandag 6 mei aangifte gedaan van inbraak in een bestelauto, welke stond geparkeerd aan de Duivensteen te Zevenbergen. Men was deze auto binnen gekomen door het forceren van het slot. Uit de auto werd een radio/cd-speler ontvreemd, alsmede acht cd's zonnebril en multimeter.

Verkeersongevallen op Rijksweg A-16
Vond vanmorgen een verkeersongeval plaats op Rijksweg A-16 ter hoogte van Zonzeel. Bestuurster van een personenauto dacht op het wegvak voor werkverkeer gekomen te zijn en remde af. Een achteropkomende vrachtautobestuurder kon toen niet meer tijdig stoppen en reed toen op deze personenauto, die zwaar werd beschadigd en moest worden getakeld.

Vond vanmorgen omstreeks 07.00 uur een verkeersongeval plaats op Rijksweg A-16 ter hoogte van de Moerdijkbrug. Een bestuurster reed met haar auto vanuit Rotterdam in de richting Roosendaal, toen zij op een gegeven moment werd gesneden door een onbekend gebleven bestuurder. Zij was hiervan zo geschrokken, dat de ze met de auto in de berm belandde en haar auto werd vernield.

Breda: Gebouwtje bij speeltuin in brand gestoken

De brandweer van Breda is gisteren, omstreeks 20.15 uur, uitgerukt in verband met een brand in het kantoor van de toezichthouder van de speeltuin op de hoek van de Fagelstraat en de Talmastraat. Het gebouwtje is door de brand gedeeltelijk vernield. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. Het team Tuinzigtlaan stelt een nader onderzoek in.

Breda: Auto in brand gestoken

Vannacht, de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 mei is omstreeks 04.00 uur op de Noortbergmoeren te Breda een personenauto in brand gestoken. De brand is begonnen bij één van de banden. Tevens is nog geprobeerd een ander voertuig op dezelfde manier in brand te stekken. De brandweer heeft de brand geblust.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant '
Lees ook