Politie Midden- en West Brabant

WEEK 19

Datum: 10/5/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Politieteams Werkendam / Woudrichem Aalburg
Datum: maandag mei 2002
Vrachtauto met oplegger gestolen te Nieuwendijk Een 47 jarige inwoner uit Nieuwendijk parkeerde afgelopen vrijdagavond zijn vrachtauto met oplegger op de Doornseweg in Nieuwendijk. De vrachtauto met oplegger was beladen met ongeveer 30 ton staal. Zondagmiddag omstreeks 17.45 uur, ontdekte de man dat zijn vrachtauto was gestolen.

Gestolen tuinbeeldjes terecht
In de nacht van 5 op 6 mei j.l. zijn uit verschillende tuinen in Werkendam één of meerdere tuinbeeldjes ontvreemd; hedenochtend werden in de tuin van een bewoonster aan de Reegreppel te Werkendam een aantal voor de bewoonster onbekende tuinbeeldjes aangetroffen. De voorwerpen zijn aan het buro van politie in Werkendam afgegeven. De politie verzoekt degene, die een dergelijk beeldje mist contact op te nemen met de politie Werkendam.

Winkeldief in Werkendam aangehouden en ingesloten Op 6 mei j.l. omstreeks 12.00 uur is een 26-jarige inwoner uit Werkendam aangehouden terzake winkeldiefstal van levensmiddelen, te weten koffie en tandpasta. De man bleek kort geleden reeds ander soort delicten te zijn aangehouden. De verdachte mag zich voor de rechter verantwoorden. De politie maakt proces-verbaal op.

Datum: dinsdag 7 mei 2002
Brandstichting in schoolgebouwtje en kantoor
Gisteravond omstreeks 23.30 uur werd melding gemaakt van brand in het schooltje waar kinderen van asielzoekers les krijgen. Het brandalarm was in werking getreden. De politie die direct ter plaatse was ontdekte in de achterzijde brand. Met de brandslang wist zij de brand te blussen. De inmiddels gearriveerde bandweer nam het hierna over. Sporen van brandstichting werden ontdekt onder een vernield raam. Het gebouwtje liep een flinke rookschade op.

Drie kwartier later ging het brandalarm af van een in de nabijheid van de school staande gebouwtje van de vreemdelingendienst. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf hebben met een poederblusser het beginnende brandje geblust. Het (kantoor)gebouwtje liep lichte brand-, en rookschade op. Ook hier zijn sporen aangetroffen die op brandstichting wijzen. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de dader(s)

Datum: woensdag, 8 mei 2002
Coniferen in brand
De brandweer in Andel moest op dinsdag, 7 mei omstreeks 15.00 uur, in actie komen in de Beatrixstraat. Een van de bewoners uit die straat was achter in de tuin van zijn woning bezig om met een brander het onkruid onder de coniferen weg te branden. De coniferen vatten vlam, waarna de brandweer de brandende coniferen bluste met een tuinslang. De schade bleef beperkt tot ongeveer 1 m3 van de bomen.

Diefstal amandelpitten te Giessen
Ongeveer 1000 kg amandelpitten werden op 6 mei weggenomen vanaf een bedrijfsterrein aan de Industrieweg te Giessen. De pitten bevonden zich in een zogenaamde bin; een pallet met kartonnen wanden. De pitten zijn vermoedelijk ontvreemd toen men bij dat bedrijf gekochte goederen op kwam halen waarbij men tevens de niet gekochte pitten meenam. Aandacht voor mobiel bellen tijdens het autorijden Op 7 mei zijn in Woudrichem twee bestuurders bekeurd voor het mobiel bellen tijdens het autorijden.

Achterlaten van een stenen leeuwtje na poging diefstal. Melde een bewoner van de Buitendijk in Nieuwendijk dat onbekende getracht hadden een steentje leeuwtje te ontvreemden hetgeen op een muurtje in zijn voortuin stond. Dit is niet gelukt. Bijzonder was wel dat er een ander stenen leeuwtje is achtergelaten.

Datum: donderdag 9 mei 2002
Tanken zonder betalen
Afgelopen nacht werden aan de Riethaak te Hank kentekenplaten gestolen van een personenauto die geparkeerd stond op de oprit van de eigenaar.

De gestolen kentekenplaten werden later in dezelfde nacht gebruikt om te tanken zonder te betalen bij een benzinestation aan de Rijksweg A 27 onder Hank.

Datum: vrijdag 10 mei 2002
Vechtpartij
Op 9 mei omstreeks 21.15 uur vond er een vechtpartij plaats te Nieuwendijk tussen 2 jongens en een groep van ongeveer 8 of 9 jongens. Een van de twee jongens, een 16 jarige inwoner uit Erika, werd op de grond gegooid en door de groep geslagen en geschopt. De jongen werd met buik en rugklachten door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie verrichtte in deze zaak 6 arrestaties. Vijf inwoners van Nieuwendijk en een inwoner uit Hank. Vier van de zes werden na verhoor vrijgelaten. Twee jongens, de 16 jarige jongen uit Hank en een 15 jarige jongen uit Nieuwendijk, zitten nog vast. Over de toedracht van deze vechtpartij wordt een onderzoek ingesteld.

Team Dongen
Datum: maandag 6 mei 2002
Geen bijzonderheden.

Datum: 07 mei 2002
Geen bijzonderheden

Datum: 8 mei 2002
Geen bijzonderheden

Datum: donderdag 9 mei 2002
Geen bijzonderheden

Team Geertruidenberg/Drimmelen
Datum: maandag 6 mei 2002
Twee verdachten aangehouden
Tijdens surveillance werd vannacht omstreeks 00.30 uur een personenauto gecontroleerd met in de kofferbak vier velgen met banden. Omdat in de afgelopen nacht van zaterdag op zondag vier soortgelijke velgen van een auto in Raamsdonksveer waren gestolen werd naar de herkomst gevraagd. Hierop kon geen bevredigend antwoord worden gegeven. De inzittende een 19 jarige man uit Beugen en de bestuurder een 27 jarige man uit Gorinchem zijn ter plaatse aangehouden ter zake diefstal van de vier velgen, voorgeleid en in verzekering gesteld. In de loop van de middag bekenden zij de diefstal.

Datum: dinsdag 7 mei 2002
Poging diefstal wielen van personenauto
Afgelopen zondag tussen 12.00 uur en 14.30 uur heeft men kennelijk geprobeerd om de wielen van een personenauto aan de Wilhelminalaan in Raamsdonksveer weg te nemen. De wieldoppen werden bij thuiskomst onder de auto aangetroffen. De auto stond (nog) op de vier wielen.

Auto over de kop en in de sloot/bestuurder met de schrik vrij Ter hoogte van de afrit Terheijden bij de A-59 trof de politie op 6 mei j.l. omstreeks 16.45 uur een personenauto ondersteboven in de sloot aan, terwijl de 44-jarige bestuurder uit Etten-Leur door omstanderes uit de auto was geholpen. De bestuurder had moeten uitwijken en was tijdens het remmen in de berm geraakt en over de kop geslagen.

Datum: woensdag, 8 mei 2002
Rijden zonder rijbewijs en verlaten plaats ongeval Op dinsdag, 7 mei, omstreeks 18.30 uur, reed een 37 jarige inwoonster van Raamsdonksveer met een personenauto in de Loddersweer te Raamsdonksveer tegen een verkeerspaal, waarna zij via een fietspad en bossages tegen een schutting van een perceel in die straat tot stilstand kwam. Een op dat moment op het fietspad rijdende fietser werd daarbij bijna omver gereden. In de auto naast de bestuurster zat een 39 jarige man uit Oosterhout. Vermoedelijk hebben beiden ter plaatse van zitplaats verwisseld, waarna de man wegreed. Getuigen belden hierop naar de politie, die direct een nader onderzoek ingestelden. Naar aanleiding van dit onderzoek konden later die avond beide personen in Raamsdonksveer worden aangehouden. Daarbij bleek dat ze niet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Het door hen bestuurde voertuig werd voor verder onderzoek uit het verkeer genomen. Na verhoor zijn beiden weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal worden opgemaakt.

Datum: donderdag 9 mei 2002
Geen bijzonderheden

Datum: vrijdag 10 mei 2002
Inbraak in bedrijf
In de nacht van woensdag op donderdag werd er ingebroken in een bedrijf in aanbouw aan de Brieltjespolder te Made. Er verdwenen een hoeveelheid pallets met bouwmaterialen.

Aanhouding wegens belediging
In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie een melding dat er mensen op de vluchtstrook zouden lopen van Rijksweg A59 ter hoogte van Terheijden. Ter plaatse trof men geen wandelaars aan maar wel een vrouw in een auto die op de pech/vluchtstrook stond. De vrouw (leeftijd en woonplaats vooralsnog onbekend) begon bij de komst van de politie vrijwel onmiddellijk en om onbekende redenen te schelden. Zij vond het daarbij kennelijk nodig de politiemensen te beledigen. De vrouw werd aangehouden. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand legt te Geertruidenberg monumentaal pand in as Gisteravond omstreeks 21.15 uur ontstond brand in een monumentaal pand aan de Markt te Geertruidenberg waarin een restaurant is gevestigd. Het vuur ontstond in het keukengedeelte nadat de vlam in de frituurpan was geslagen. Medewerkers hebben getracht het vuur te blussen. De vlammen grepen echter zo snel om zich heen dat de brandweer ter plaatse is geroepen.

Op het moment dat de brandweer van Geertruidenberg arriveerde was er sprake van een uitslaande brand. De aan weerszijden belendende percelen, kwamen in gevaar. De brandweer van Geertruidenberg vroeg en kreeg direct assistentie van de omliggende korpsen Oosterhout, Raamsdonksveer en Made.

Met een hoogwerker, tien brandweerwagens en ongeveer 50 brandweerlieden is het snel om zich heen grijpende bestreden. Omstreeks 22.20 uur kon de brandweercommandant van Geertruidenberg het sein: vuur meester geven. De aanpalende historische percelen wist de brandweer met uitzondering van wat rook- en waterschade te behouden. Het pand zelf moet voor een groot deel als verloren worden beschouwd. Omdat het een historisch pand betreft is de waarde daarvan niet alleen in geld uit te drukken.

Tot diep in de nacht heeft de brandweer van Geertruidenberg nabluswerk verricht.

Team Gilze en Rijen
Datum: 06 mei 2002
Zondag 5 mei werd op een parkeerplaats aan de Rijksweg 25 een truck aangetroffen van het merk Volvo voorzien van een Belgisch kenteken. Deze bleek bij onderzoek ontvreemd te zijn. De eigenaar werd in kennis gesteld van het aantreffen van zijn truck.

Datum: 07 mei 02
Geen bijzonderheden

Datum: 8 mei 2002
Geen bijzonderheden

Datum: donderdag 9 mei 2002
Geen bijzonderheden.

Datum: 10 mei 2002
Geen bijzonderheden.

Politie team Loon op Zand
Datum : 6 mei 2002
Geen bijzonderheden

Datum : 7 mei 2002
Aanhouding winkeldiefje te Kaatsheuvel
Op maandag 6 mei werd een 13 jarige jongen uit Tilburg betrapt toen hij in een winkel aan de Europalaan in Kaatsheuvel een zilverkleurig armbandje wegnam zonder te betalen aan de kassa. Hij wordt naar het bureau Halt doorverwezen.

Inbraak in woning te Kaatsheuvel
Tussen maandag 6 mei 08:15 uur en 21:00 uur werd ingebroken in een woning aan het Paulus Potterplein in Kaatsheuvel. De toegang werd verschaft door via een raam de deur te openen. Uit de woning werden kleding, parfum en een DVD speler
weg genomen.

Vernieling auto's te Kaatsheuvel
Tussen vrijdag 3 mei 18.00 uur en zondag 5 mei 16.00 uur werd van een auto die op de Monseigneur Volkerstraat in Kaatsheuvel stond geparkeerd de rechterbuitenspiegel vernield. Van een andere auto, die eveneens op de Monseigneur Volkerstraatauto stond geparkeerd, werd tussen zaterdag 4 mei 12.00 uur en maandag 6 mei 09.00 uur de lak van de auto met een scherp voorwerp zodanig bekrast dat eenvoudige reparatie niet meer mogelijk is en de auto derhalve zal moeten worden overgespoten.

Datum : woensdag 8 mei 2002

Autogordelcontrole in Kaatsheuvel
Op de Europalaan in Kaatsheuvel werd op dinsdag 7 mei tussen 12.55 uur en 13.00 uur een
autogordelcontrole gehouden. Daarbij zijn 15 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Inbraak in bedrijf te Kaatsheuvel
Op 8 mei werd tussen 05.30 uur en 06.00 uur ingebroken in een bedrijf aan de
Krammentrekker in Kaatsheuvel. Van de dubbele toegangsdeur werd een raam vernield, waarna met toegang tot het pand verkreeg. In het bedrijf werden een aantal kasten geforceerd en er werd een grote hoeveelheid rookwaren ontvreemd.

Inbraak in bouwkeet te Loon op Zand
Op dinsdag 7 mei tussen 15.00 uur en 19.00 uur werd ingebroken in een bouwkeet die in een tuin staat aan de Kruizemuntlaan in Loon op Zand. Het slot van de keet werd geforceerd. Uit de keet werd een zwarte Nike tas ontvreemd, waarin een mobiele telefoon zat.

Datum : 09 mei 2002
Diefstal bromfiets
Op woensdag 8 mei omstreeks 23.45 uur reed een 17 jarige inwoner uit Sprang-Capelle op zijn bromfiets over de Horst te Kaatsheuvel. Ingehaald door drie personen, op twee bromfietsen, wordt hij plotseling tot stoppen gedwongen. De passagier stap vervolgens af en slaat de 17 jarige bestuurder met kracht tegen zijn helm. Hierdoor komt deze bijna ten val, waarop de passagier de bromfiets afpakt en erop weg rijdt.

Autogordelcontrole
Op woensdag 8 mei werd op de Hoge Steenweg te Loop op zand een autogordelcontrole gehouden. In totaal werden meer dan 50 voertuigen gecontroleerd. Vier bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de gordel.

Datum : Vrijdag 10 mei 2002
Geen bijzonderheden.

Team Oosterhout
Datum: maandag 6 mei 2002
Geen berichten

Datum: 7 mei 2002
Jeugd op afgesloten speelplaats
Op maandagavond trof de politie op de afgesloten speelplaats van een school aan de Willem Dreeslaan te Oosterhout 10 jongeren aan. De jongeren waren aan het schuilen voor de regen. De jongeren werden aangesproken en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Een aantal jongeren wordt verwezen naar bureau Halt en de overige jongeren wensen een boete van 28 Euro te betalen. .

Datum: woensdag 8 mei 2002
Insluiping in flat
Op dinsdag 7 mei vond tussen 05.30 uur een 22.25 uur een insluiping plaats in een flat aan het Wilhelminakanaal Noord te Oosterhout. De voordeur van de flat werd mogelijk middels flipperen geopend. De woning werd doorzocht en er werden meerdere goederen weggenomen.

Inbraak in bedrijf
Op dinsdagavond 7 mei werd tussen 17.30 uur en 23.30 uur ingebroken in een bedrijf aan de Abdis van Thornstraat te Oosterhout. Met een stoeptegel werd aan de linkerzijde van het pand een ruit vernield. Men heeft het pand doorzocht en uit een werkkamer werd een geldkistje met een geldbedrag meegenomen.

Inbraak in bedrijf
Tussen dinsdagavond 7 mei 18.00 uur en woensdagnacht 8 mei 02.20 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Beneluxweg in Oosterhout. Een toegangsdeur aan de voorzijde werd opengebroken. Uit het bedrijf werd een personenauto, merk Ford, type Escort, kleur (donker)groen, stationwagon, alsmede een autovoorruit ontvreemd.

Brand in tuinkas te Oosteind
Op woensdagmorgen 8 mei omstreeks 07.05 uur brak er brand uit in een tuinkas aan de Heistraat in Oosteind. De Brandweer had de brand snel onder controle. De oorzaak van de brand is niet bekend. Er was geen schade aan derden.

Datum: 9 mei 2002
Geen bijzonderheden

Datum: 10-05-2002
Geen bijzonderheden.

Politie team Waalwijk
Datum : 6 mei 2002
Geen bijzonderheden

Datum : dinsdag 7 mei 2002

Graffiti spuiters aangehouden
Op maandag 6 mei omstreeks 21.25 uur werden op de Prof van 't Hoffweg in Waalwijk een drietal jongens in de leeftijd van 14 -16 jaar aangehouden, omdat zij twee elektriciteitshuisje met graffiti hadden bespoten. Zij zijn na verhoor in vrijheidgesteld en zijn naar het bureau Halt doorverwezen.

Brand in schuur te Waalwijk
Op maandag 6 mei omstreeks 18.10 uur ontstond er brand in een schuur aan de Generaal Bothastraat in Waalwijk. Door de brandweer is de brand geblust. De oorzaak van de brand is niet bekend. Tengevolge van de brand werd een stoel beschadigd en liep de schuur enige brandschade op.

Inbraak bedrijf te Waalwijk
Tussen zaterdag 4/5 18.00 uur en maandag 6/5 06.45 uur werd er ingebroken in een bedrijf aan de Altenaweg te Waalwijk. Het slot van de hoofdpoort werd geforceerd en het slot van de toegangsdeur werd vernield. Uit het bedrijf werden een 5 tal meubelen weggehaald.

Vernieling volkstuinen in Waspik
Tussen maandag 6 mei 16:00 uur en dinsdag 7 mei 08:30 uur werden van 11 volkstuinen, gelegen aan de Oude Straat in Waspik, de ruiten van de tuinkassen vernield De volkstuinen waren door middel van een hekwerk afgesloten. De sloten waren niet geforceerd. Vermoedelijk is men over het hek geklommen.

Inbraak in auto te Waalwijk
Tussen maandag 6/5 20:00 uur en dinsdag 7/5 07:30 uur werd in de parkeergarage van het appartementencomplex aan de Jan Pannebakkerhof in Waalwijk van een auto het linker ruitje ingeslagen. Uit de auto werden een autoradio, een carkit, 16 cd's en een zender weggenomen.

Datum : woensdag, 8 mei 2002
Geen bijzonderheden

Datum : donderdag 9 mei 2002
Geen bijzonderheden.

Datum : Vrijdag 10 mei

Poging inbraak woning
In de nacht van donderdag op vrijdag werd er bij een woning aan de Paulus Potterstraat gepoogd in te breken. Men heeft met een steen de ruit van de achterpui van de woning ingegooid. Toen de bewoner wakker werd van de klap en polshoogte ging nemen, vluchtte de dader(s)

Vernielingen op volkstuincomplex
Op de Oude Straat te Waspik zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vernielingen aan een kas aangericht.

Vernieling luchtkokkers activiteitengebouw
Bij het activiteitencentrum aan de Wijnruitstraat te Waalwijk zijn donderdagavond 12 luchtkokkers op het dak vernield.

Vernieling auto
Op donderdag 9 mei is op de Stationstraat te Waalwijk de linkerzijde van een personenauto bespoten met PUR-schuim, waardoor de lak is beschadigd.

Inbraken auto's
Nacht van donderdag op vrijdag op de Kievit te Sprang-Capelle. Men heeft een ruit vernield, maar geen goederen weggenomen. Zelfde nacht op de Anna v Burenstraat te Waalwijk. Ruit vernield en een laptop, digitale camera, paspoort en cd-rom's weggenomen. Zelfde nacht op de Hoogeinde te Waalwijk. 2 ruiten vernield vernield en schade toegebracht aan de achterbank. Men heeft hier een autoradiocassetterecorder, een jas, een tas en een aantal cd's buitgemaakt.
Zelfde nacht op de Hoogeindse rondweg te Waalwijk. Ruit en slot vernield en een jas en een aantal cd's weggenomen. Zelfde nacht op de Kerkstraat te Waalwijk. Ruit vernield en schade toegebracht aan het dashboard en het frontje klimaatbeheersing, alsmede de GSM-steun verbogen en vernield. Hier nam men een radiominidiskspeler en minidisks weg.
Zelfde nacht op de Kerkstraat te Waalwijk. Ruit vernield en een autoradiocdspeler weggenomen.
Zelfde nacht wederom op de Kerkstraat te Waalwijk. Ruit ingeslagen maar geen goederen weggenomen.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant '
Lees ook