Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 10/5/2002
Auteur: Carel Bouman

Districtelijke milieuteam
gaat buitengebied controleren

Door het milieuteam van het politiedistrict Tilburg zal tijdens de zomermaanden weer extra aandacht geschonken worden aan het toezicht in het buitengebied. Het milieuteam zal in het bijzonder toezicht houden op het verstoren van vogels en jong wild. Vooral loslopende honden in het buitengebied jagen lage broeders en jong wild op. Honden dienen in het buitengebied aangelijnd te zijn. De medewerkers van het milieuteam zullen hierop controleren. Zij krijgen daarbij assistentie van buitengewoon opsporingsambtenaren en jachtopzichters.

Auto-inbreker op heterdaad betrapt

Gistermiddag om tien voor halfzes hebben agenten in de parkeergarage Heuvelpoort in Tilburg een 23-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd door voorbijgangers op heterdaad betrapt bij een inbraak in een auto waaruit hij de autoradio haalde. Die kon de politie dus weer snel aan de gedupeerde eigenaar, een 24-jarige man uit Gilze, teruggeven. De aangehouden verdachte werd na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

31 bekeuringen bij snelheidscontrole

Het politieteam Wilhelminapark heeft gisteren, vanaf elf uur s morgens, op diverse locaties in het teamgebied een snelheidscontrole gehouden. De controle werd gehouden aan de Wandelboslaan, de Ringbaan West, de Goirkestraat, de Enschotsestraat en de Ringbaan Noord in Tilburg. Aan de Wandelboslaan vielen vijftien bekeuringen. Zes op de Goirkestraat en acht aan de Enschotsestraat.

Alcoholcontrole

Gisteren heeft de politie op diverse locaties in Tilburg een districtelijke alcoholcontrole gehouden. Aan deze districtelijke alcoholcontrole heeft ook de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) meegedaan. Het SWOV stelt een onderzoek in naar het gebruik van drugs in het verkeer.
De controle werden gehouden aan de Ringbaan Zuid, de Spoorlaan, de Hart van Brabantlaan en de Ringbaan West in Tilburg. Tijdens deze controle heeft de politie in totaal 334 bestuurders gecontroleerd. In totaal werden er acht bestuurders aangehouden die bij de eerste meting drank op bleken te hebben. Drie van hen bleken bij de tweede meting (ademanalyse) geen strafbare hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. Een bestuurder kwam er af met een geldboete van 190 euro. Van twee bestuurders werd de medewerking aan een bloedproef bevolen. Een van hen weigerde. Beiden kregen een dagvaarding mee naar huis. Twee andere bestuurders bleken bij onderzoek aan de ademanalyse te veel gedronken te hebben. Ook zij werden met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Tilburger belemmert agenten in hun werk

Vannacht om tien over halfeen hebben agenten aan de Stadhuisstraat in Tilburg een 45-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man belemmerde het werk van agenten die naar de Stadhuisstraat waren gegaan omdat daar kort te voren een vechtpartijtje was geweest. Als de agenten met een van de partijen een gesprek willen aangaan bemoeit de later aangehouden Tilburger zich daarmee. Ondanks dat de agenten enkele keren van de man vorderden om te vertrekken voldeed hij daar niet aan, waarop hij in de boeien werd geslagen.

Tilburgse jongen met pepperspray aangevallen

Vannacht om halftwee werd aan de Baden Powelllaan in Tilburg een 17-jarige Tilburgse jongen door twee tot nu toe onbekende mannen aangevallen. Vermoedelijk is het duo er op uit geweest om de Tilburgse jongen te beroven. Hiertoe werd de jongen met pepperspray in ogen en oor gespoten. De jongen weet echter, met achterlating van zijn fiets aan zijn belagers te ontkomen en naar huis te rennen. De fiets is later door de vader van de Tilburgse jongen teruggevonden.

Inbrekers aangehouden

Vannacht, even na vier uur, heeft de politie aan de Gildebroedersstraat in Tilburg een 36-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. De man wordt verdacht van woninginbraken aan de Gildebroedersstraat in Tilburg. Rond tien voor vier vannacht kreeg de politie van buurtbewoners de melding dat er aan de Gildebroedersstraat werd ingebroken in een woning en dat de twee inbrekers, een man en een vrouw, waren weggelopen in de richting van de Tamboerkade. Een agent heeft hierop, met zijn diensthond een onderzoek ingesteld in brandgangen en pleintje met garageboxen in de omgeving. Op een gegeven moment treft hij het duo aan in een brandgang en waren daar kennelijk de buit van de inbraak aan het bekijken. Bij het zien van de agent met zijn hond rent de man weg, maar de politiehond is sneller en weet de man na een beet in het rechter bovenbeen tot staan te brengen waarop hij kan worden aangehouden. Bij de aanhouding treft de politie goederen aan die van de woninginbraak aan de Gildebroedersstraat afkomstig zijn. Na onderzoek en overleg met de officier van justitie te Breda kan ook de vrouw, die vannacht in het tumult nog wist te ontkomen vanmorgen rond tien over tien aan de Elzenstraat in Tilburg worden aangehouden. In het belang van het onderzoek is het duo in verzekering gesteld.

Sigaretten en telefoonkaarten gestolen

Vanmorgen, even voor zes uur, werd er aan de Gemullenhoekenweg in Oisterwijk ingebroken in een benzinestation Met een koevoet hebben de inbrekers een deur uit de rail gelicht. Eenmaal binnen zijn de inbrekers met een nog onbekende hoeveelheid sigaretten en telefoonkaarten aan de haal gegaan. Hierna gingen de inbrekers er met een auto van tussen.

Inbreker aangehouden

Vanmorgen om vijf over zeven hebben agenten aan de Elzenstraat in Tilburg een 34-jarige man uit Tilburg aangehouden. Agenten zagen de man met een draagbare televisie over straat lopen en als ze hem vragen hoe hij daaraan komt, zegt de man dat hij de televisie gevonden heeft. Omdart de agenten grote twijfels hebben over dit verhaal van de Tilburger houden zij hem aan. Eenmaal aan het bureau blijkt de man nog veel meer verdachte voorwerpen bij zich te hebben. Zo toveren de agenten een mobiele telefoon uit de voering van zijn jas. Uit een van de jaszakken komt een witte enveloppe met bijna vijftig euro en onder de broekriem heeft de Tilburger een portemonnee met diverse pasjes verborgen. In een van de broekspijpen vinden de agenten een portemonnee. Na een eerste onderzoek blijken verschillende aangetroffen goederen afkomstig te zijn van een insluiping in een woning aan de Elzenstraat in Tilburg. De aangetroffen goederen heeft de politie in beslag genomen en zij stelt een nader onderzoek in. De man is ingesloten.

Winkeldiefstal

Vanmorgen om kwart over negen hebben agenten in een supermarkt aan het Lourdesplein in Tilburg een 12-jarige jongen aangehouden. Die had zes halve liter flesjes drank weggenomen. Via het buro HALT zal naar een passende straf voor de knaap worden gezocht.

Deel: ' Politieberichten Midden- en West Brabant '
Lees ook