Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


6 mei 2004


Apeldoorn, diefstal mobieltje


Bierbrouwershorst

3 mei tussen 22.00 en 22.30 uur

Een 23-jarige inwoner uit Apeldoorn deed aangifte van diefstal van een mobiele telefoon. De telefoon werd uit z'n handen gegrist terwijl hij, zittend op z'n fiets, op het fietspad aan het bellen was. Dat was in de omgeving van het fietspad langs het spoor. Bij de daders gaat het vermoedelijk om 2 personen op een donkere scooter. De twee personen droegen geen helm. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900 - 8844.


Apeldoorn, Brand tijdens werkzaamheden


De Burcht

5 mei omstreeks 12.20 uur

De brandweer kreeg melding van een brand in een perceel aan De Burcht. Bleek dat door werkzaamheden op het dak brand was ontstaan in de spouwmuur. De brandweer bluste de brand en controleerde de spouwmuur. De hoogte van het schadebedrag is onbekend. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.


Apeldoorn, diefstal bromfiets


Agricolastraat

3 mei omstreeks 18.30 uur.

Een 60-jarige inwoner uit Apeldoorn deed aangifte van diefstal van zijn bromfiets, een rode Peugeot Foxy. De bromfiets werd weggenomen voor het buurthuis aan de Agricolastraat.


Apeldoorn, aanhouding bij inbraak in auto


Gentiaanstraat

5 mei omstreeks 22.45 uur

Een 21-jarige inwoner uit Apeldoorn deed aangifte van inbraak in zijn auto. Hij was in zijn woning met familie TV aan het kijken, toen hij twee mannen enkele keren opvallend voor de woning heen en weer zag lopen. Toen hij buiten ging kijken zag hij dat één van de mannen in de auto van de aangever aan het inbreken was. Toen de man zag dat hij ontdekt was sprong hij bij een 2e man achterop de fiets en samen gingen ze er vandoor. Ze namen in ieder geval een autoradio en een Blokkertas mee.
De aangever en enkele familieleden zetten de achtervolging in. De twee verdachten gingen op een gegeven moment uit elkaar, maar de aangever slaagde er met zijn familieleden toch in één hen, een 40-jarige inwoner uit Apeldoorn, aan te houden op het schoolplein van de John F. Kennedyschool en over te dragen aan de politie. De man heeft tijdens de achtervolging vermoedelijk de autoradio, de tas en een lichtkleurige jas die hij aanhad van zich afgegooid. De goederen werden op dat moment niet meer aangetroffen, de politie is er nog naar op zoek De man werd ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Apeldoorn, woningbrand,

Laurierstraat

6 mei 01.40 uur

De brandweer kreeg melding van een woningbrand aan de Laurierstraat. Het betrof een drive-in woning. In de garage op de begane grond was brand ontstaan. Buren werden wakker van de brandlucht en slaagden er in de bewoners te alarmeren. Bonzen op de deur en aanbellen had aanvankelijk geen resultaat, maar via de telefoon werden ze toch wakker en konden ze op tijd naar buiten komen en bij buren ondergebracht worden. De brandweer bluste de brand, de schade bleef beperkt tot de garage, apparatuur en een motor die in de garage stond. De oorzaak ligt vermoedelijk in kortsluiting in een wasdroger.


Einde persberichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Brandt Keegstra

055 - 548 60 54


---- --


Deel: ' Politieberichten Noord- en Oost-Gelderland 06-05-2004 - 3638 '
Lees ook