* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Noordwest-Veluwe

Datum: 10 februari 2003

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE

Onder invloed bij vroege ochtendcontrole

Bij een uitgebreide verkeerscontrole in Wezep hebben politie, koninklijke marechaussee en andere onsteunende diensten vanochtend in Wezep ruim 50 processsen-verbaal opgemaakt.

De controle werd van 06.15 - tot 10.15 uur gehouden op de Stationsweg, de Prinses Margrietlaan en de Kolonel D.J,. Teesweg. Bij de controle werd samengewerkt met de Douane, de dienst Controleurs Gevaarlijke Stoffen, de technische verkeersdiensten van de politie en marechaussee en een eskadron van de marechaussee belast met de verkeersregeling. Rijkswaterstaat verleende ondersteuning door extra verlichting op de controleplaatsen en de ANWB verleende hulp bij technische mankementen.

Een 37 jarige automobilist uit Heerde werd betrapt bij het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies in de vroege ochtenduren 1,2 promille. Andere bestuurders werden bekeurd voor het rijden zonder gordel, verlopen APK, defecte verlichting, onleesbare kentekenplaat, geen kenteken op aanhangwagen, mistlampen, door rood licht rijden, geen helm, te groot vermogen van bromfietsen etc. De ANWB verleende 14 maal hulp.

Nadere informatie: Politievoorlichter Bert Top


---- --

Deel: ' Politieberichten Noord- en Oost Gelderland 10-02-2003 '
Lees ook