Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


14 mei 2004


Gewonden door aanrijding


Bij een aanrijding tussen een bedrijfsauto en een personenauto zijn donderdagmorgen op de kruising Oude Zwolseweg/Ramsbrugsweg in Wenum Wiesel twee gewonden gevallen. Een 42-jarige Apeldoornse reed als bestuurster van een bedrijfsauto rond 10.30 uur over de Ramsbrugweg en verleende hierbij aan de van rechts komende 32-jarige automobilist uit Apeldoorn geen voorrang. Bij de aanrijding liepen de Apeldoorner en diens 22-jarige passagier rug- en nekklachten op. Een ambulance bracht hen naar het Lukasziekenhuis.


Gewapende overval op benzinestation

Een nog onbekende man heeft donderdagavond laat een gewapende overval gepleegd op een benzinestation aan de Laan van Orden. Hij is er zonder buit vandoor gegaan. De met een bivakmuts vermomde man kwam, gewapend met een mes, rond 23.20 uur het tankstation binnen. Hij probeerde direct achter de balie te komen. Een deur van de kassaruimte zat netjes op en verhinderde dit. Hij gaf de medewerkster in de kassaruimte te kennen dat de deur open moest. De vrouw weigerde dit waarop de overvaller naar een klant liep en deze met een mes bedreigde. De eigenaar van het tankstation die inmiddels in de gaten had wat er gaande was kwam uit z'n kantoor en schreeuwde tegen de overvaller dat de politie er aan kwam. Hierop ging de overvaller er vandoor. De politie zocht direct de omgeving, maar zonder resultaat. Het onderzoek gaat verder.


Man van mobiele telefoon beroofd

Twee jongens op een scooter hebben donderdagmiddag op de Laan van de Mensenrechten een 37-jarige man uit Apeldoorn van zijn mobiele telefoon beroofd. De man stak rond 10.45 uur het fietspad van de Laan van de Mensenrechten over in de richting van de 1e Wormenseweg. Hij liep te bellen toen twee jongens op een scooter hem van achter inhaalden. De passagier griste de mobiele telefoon uit de hand van de Apeldoorner waarop het duo er met hoge snelheid vandoor ging.


Hennepplantage opgerold

De politie heeft donderdagmiddag in een pand aan de Van Galenstraat een hennepplantage opgerold. De politie betrad rond 14.00 uur, met medewerkers van de NUON, het pand en trof een compleet ingerichte kwekerij met 291 planten aan. De planten en de apparatuur werden meegenomen. De politie gaf de eigenaar een proces-verbaal.


Bromfietscontrole

De politie heeft donderdagavond op de Marktstraat een bromfietscontrole gehouden. Van de in totaal negentien gecontroleerde brom- en snorfietsen kregen in totaal veertien jongelui een bekeuring. Zo deelde de politie zeven boetes uit voor het overschrijden van de toegestane snelheid. Drie bestuurders hadden geen bromfietscertificaat bij zich en vier bromfietsen waren niet voorzien van een geldig verzekeringsplaatje.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52---- --


Deel: ' Politieberichten Noord- en Oost-Gelderland 14-05-2004 '
Lees ook