----------------------Persbericht------------------

Politie Noord- en Oost-Gelderland District IJsselstreek

15 februari 2003

Joppe - Inbraak

Tussen dinsdag 11 februari en zaterdag 15 februari werd ingebroken in een vakantiehuisje aan de Elzerdijk. Een raam werd vernield en de woning werd doorzocht. Het is nog niet bekend of er iets is ontvreemd.

Zutphen - Vechtpartij in binnenstad

Op 15 februari rond 1.40 uur kwamen bij de politie diverse meldingen binnen van en vechtpartij aan de Nieuwstad. De politiemensen troffen ongeveer 30 personen aan die op straat aan het vechten waren. Ook lag een gewonde op straat, een 42-jarige man uit Zutphen. Deze is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen zijn nog onbekend. Ook waren twee grote ruiten van een horecagelegeheid vernield. Omdat de aanwezige politiemensen werden belaagd door omstanders, werd al snel assistentie ingeroepen. Er waren negentien politiemensen en een politiehond voor nodig om de rust te herstellen. Een man, die weigerde zijn personalia te geven, werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan het bevel om weg te gaan en omdat hij een agente beledigde. De man verzette zich hevig tegen de aanhouding en werd ingesloten. Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding en verschillende politiemensen moesten de wapenstok gebruiken. Ook werd de hond hierbij ingezet. Vier mensen werden door de hond gebeten. Een agent zag zich genoodzaakt om pepperspray te gebruiken. Een 22-jarige man uit Winterwijk en een 26-jarige man uit Zutphen werden aangehouden wegens bedreiging van agenten. Na 2.00 uur werd het rustig. De aanleiding voor de vechtpartij is onbekend. De politie is bezig met een onderzoek. Daartoe worden verschillende getuigen en verdachten gehoord.

Gorssel - Inbraak

Bij een inbraak in een woning aande Deventerweg werden sieraden gestolen. De inbraak had plaats op 14 februari tussen 19.30 en 23.00 uur. Een raam werd geforceerd en de woning werd geheel doorzocht. De politie stelt een onderzoek in.

Steenderen - Verkeersongeval

Een 55-jarige man uit Steenderen raakte op 14 februari rond 17.00 uur gewond bij een ongeval op de Dr Alfons Ariensstraat. Hij reed in zijn auto en raakte door onbekende oorzaak van de weg. De auto botste tegen een boom aan de linkerkant van de weg. De man werd door een getuige naar het ziekenhuis overgebracht. Vermoedelijk heeft hij een hersenschudding opgelopen.

Vorden - Verkeersongeval

Een 77-jarige man raakte op 14 februari rond 15.30 uur gewond bij een ongeval op de Zutphenseweg. Hij reed met zijn auto een parkeerhaven op en wilde keren. Toen hij de weg opdraaide, reed daar juist een 36-jarige man uit Vorden. Deze kon een aanrijding niet meer voorkomen. De Vordenaar raakte lichtgewond. De 65-jarige echtgenote van de man uit Lochem bleef ongedeerd. De beide mannen zijn over gebracht naar het ziekenhuis.

Hall - Aanranding

Een 76-jarige vrouw uit Lochem heeft aangifte gedaan van aanranding. Zij fietste op 14 februari rond 15.10 uur op het fietspad langs de Rhienderensestraat, toen een onbekende jongeman haar betastte. Het gaat om een jongen van ongeveer 15 jaar, tenger postuur, ongeveer 1.70 meter lang. Hij droeg een donkerblauwe jas, een groene rugzak en een blauwe muts of pet. Hij reed op een fiets. De politie zoekt egtuigen. Deze kunnen zich melden op 0900-8844.

Einde berichten

Voor informatie: Andrea Jansen, 06-23978827

Deel: ' Politieberichten Noord- en Oost Gelderland 15-02-2003, IJsselstreek '
Lees ook