------------------------------Persbericht--------------

Politie Noord- en Oost-Gelderland District Apeldoorn

15 februari 2003

Hoenderloo - Brand in caravan

Op een camping aan de Krimweg stond op 15 februari omstreeks 9.10 uur een caravan in brand. De oorzaak lag in de kachel. De brandweer bluste de brand.

District Apeldoorn - Alcoholcontrole

Op 15 februari is er tussen 0.00 en 6.00 uur een alcoholcontrole gehouden in het hele district. Hierbij waren naast politiemensen van het district en het team verkeershandhaving ook veertien leden van de vrijwillige politie betrokken. In totaal werden meer dan 400 blaastesten afgenomen op 12 verschillende plekken. Negen mensen zaten met teveel alcohol achter het stuur. Een van hen ontvluchtte twee controles in Beekbergen en in Apeldoorn, maar kon later toch worden gepakt. Hij kreeg een proces verbaal voor rijden onder invloed en bleek ook zonder rijbewijs te rijden.

Beekbergen - Snelkraak

Bij een snelkraak in een winkel aan de Dorpsstraat werden fotocamera's, verrekijkers en parfum weggenomen. De glazen toegangsdeur werd vernield en ook een vitrinekast werd vernield. De snelkraak gebeurde op 15 februari rond 5.10 uur.

Apeldoorn - Autobrand

Aan de Generaal van Heutszlaan stond op 15 februari rond 3.50 uur een auto in de brand. De brandweer bluste de brand. De brand is vermoedelijk aangestoken.

Apeldoorn - Inbraak

Op 14 februari werd tussen 19.30 en 21.15 uur ingebroken in een woning aan de Amersfoortseweg. Een raam werd geforceerd, het hele huis werd doorzocht en electronische apparatuur en sieraden worden vermist. De politie stelt een onderzoek in.

Apeldoorn - Inbraak

In een pand aan de Oude Apeldoornseweg werd tussen 8 en 14 februari ingebroken. Geluidsapparatuur wordt vermist.

Apeldoorn - Insluiper betrapt

Twee bewoners van een woning aan de Mendelssohnlaan betrapten een insluiper in hun woning. De man kwam binnen door een onafgesloten deur, terwijl de vrouw des huizes boven was. Haar man kwam later thuis en betrapte de insluiper, toen deze het huis doorzocht. Een buurman hielp de echtgenoot met het in bedwang houden van de inbreker totdat de politie kwam. Hij werd ingesloten en verhoord. Het gaat om een 31-jarige man uit Eerbeek. Hij bekende ook een inbraak in en apotheek in Apeldoorn in de nacht van 12 op 13 februari. Hierbij had hij medicijnen gestolen.

Einde bericht

Voor informatie: Andrea Jansen, 06-23978827

Deel: ' Politieberichten Noord- en Oost Gelderland 15-02-2003 '
Lees ook