* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie: Politievoorlichter Bert Top

Datum: 17 feb. 2003

P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE




Vaassen - Vrouw in woning overvallen

Een 82 jarige vrouw uit Vaassen is zaterdagavond in haar woning overvallen. Doordat de vrouw haar bejaardenalarm pakte, sloeg de overvaller op de vlucht. Even na 19.00 uur belde een onbekende man aan bij de voordeur van de woning. Toen de vrouw opendeed, werd zij door de man die een bivakmuts droeg, bedreigd met een mes. In de woning eiste hij geld. Nadat de kordate bewoonster de drukknop van haar bejaardenalarm had gepakt, verliet de overvaller haastig de woning. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.


Vaassen - schoorsteenbrandjes

De brandweer van Vaassen is zondagavond twee maal uitgerukt voor een schoorsteenbrand. Omstreeks 20.40 uur werd een brand aan de Hafkamperenkweg gemelde. De brand had de schoorsteen zelf schoon gebrand. Voor de zekerheid reinigde de brandweer het rookkanaal.
Twee uur later ontstond er een schoorsteenbrand in het rookkanaal van een kachel die in de schuur van een woning aan de Isendoornweg stond. De kachel brandde dag en nacht en verwarmde de gehele woning. De schoorsteen was recentelijk nog geveegd, maar raakte toch in brand. De brandweer heeft de situatie onder controle gekregen door eerst de kachel te doven. De eigenaar kreeg een voorlopig stookverbod.


Putten - Diefstal uit bedrijf

Op 17 februari om 02:51 kwam er een melding binnen van een bedrijf aan de Nijverheidsweg. Er bleek te zijn ingebroken aan de voorzijde van het kantoorgedeelte was een ruit vernield. Binnen bleek een systeemkast te zijn weggenomen. De totale schade is nog niet bekend en de politie stelt een onderzoek in.

Nunspeet - Diefstal uit sportcomplex
Op 16 februari deed een 46 jarige man uit Kampen aangifte van diefstal. De man was gaan zwemmen aan de Oosteinderweg en had zijn jas met autosleutels in de gemeenschappelijke kleedkamer laten hangen. Nadat de man weer in de kleedkamer kwam ontdekte hij dat de sleutels weg waren. Gelukkig stond zijn auto er nog wel.


Epe - Met auto kanaal in

Een 18 jarige vrouw uit Epe is zondagavond met haar personenauto in het water van het kanaal terecht gekomen. De vrouw bleef ongedeerd en kon geheel droog via een raampje uit de auto klimmen en vervolgens op de kant stappen. Zij verklaarde tijdens het rijden op de Kanaalweg ter hoogte van de Zuukerbrug in haar tasje te hebben gerommeld en daardoor in de berm te zijn geraakt. Bij het corrigeren schoot ze naar de andere kant van de weg waarna ze in het water reed.






---- --

Deel: ' Politieberichten Noord- en Oost Gelderland 17-02-2003 '




Lees ook