Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie: Politievoorlichter Bert Top

Datum: 18 maart 2003

P E R S B E R I C H TPOLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE
Doornspijk/Elburg
De politie heeft maandagmorgen op de Zuiderzeestraatweg in Elburg en Doornspijk een uitgebreide verkeerscontrole op de constructiesnelheid (het vermogen) van bromfietsen gehouden. Er werden 29 brommers gecontroleerd. Tien van deze tweewielers bleken een te groot vermogen te hebben. De bestuurders werden bekeurd.

Putten - bekeurd voor storten afval in bos
Een BOA (Bijzondere opsporingsambtenaar) en de politie hebben een 17 jarige jongenman uit Putten bekeurd voor het storten van tuinafval in het bos langs de Arnhemse Karweg in Putten.
De officier van justitie zal naar verwachting een boete opleggen.


Ermelo bedrijfsinbraak

Bij een bedrijf aan de Enckerkamp in Ermelo is het afgelopen weekeinde ingebroken, Er werd een raam geforceerd. Uit het pand werd een boormachine een waterkoker en enkele flesjes bier ontvreemd.

Nunspeet - auto over kop / vier gewonden
Afgelopen nacht omstreeks 00.20 uur zijn drie mannen en een vrouw gewond geraakt bij een auto-ongeval op de A28 onder Nunspeet ter hoogte van restaurant Routiers. De bestuurder, een 27 jarige man uit Elburg raakte door nog onbekende oorzaak op der rijbaan richting Harderwijk met zijn auto in de berm. Hij botste vervolgens tegen de vangrail, waarna de auto over de kop ging. De bestuurder raakte gewond en werd per ambulance naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle vervoerd. De drie andere inzittenden werden overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk. Twee van hen konden na behandeling naar huis. De vrouw werd opgenomen.


Harderwijk - stadswachten treffen gestolen fiets uit Putten - bestuurder aangehouden

Stadswachten in Hardewijk troffen maandagmiddag op de Vuldersbrink een geparkeerde fiets die in november 2001 gestolen bleek te zijn in Putten. In samenwerking met de politie werd de bestuurder van de fiets kort daarop getraceerd. Het betrof een 23 jarige man uit Zeewolde. Hij verklaarde niet te weten van wie hij de fiets had geleend. De politie onderzoekt de zaak verder. De eigenaresse uit Putten is gebeld en zij krijgt na afronding van het onderzoek haar fiets vermoedelijk weer terug.

Nunspeet - motorrijder onderuit na aanrijding op parkeerplaats
Een 21 jarige motorrijder uit Lelystad is maandagochtend dop de parkeerplaats Willemsbos langs de A28 gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een personenauto bestuurd door een 70 jarige man uit 's Gravenhage, De automobilist draaide op de parkeerplaats linksaf een parkeervak in, juist op het moment dat hij werd ingehaald door de tweewieler. De motorrijder kwam ten val en is met onbekend letsel overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk.


Elspeet - bekeurd bij controle

Bij een controle op de Uddelerweg in Elspeet zijn maandagmiddag met de lasergun drie overtreders betrapt op te snel rijden. De hoogste snelheid was 109 km. per uur.
Twee andere bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de gordel.
038-375 10 50 ---- --

Deel: ' Politieberichten Noord- en Oost Gelderland 18-03-2003 '
Lees ook