Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


19 april 2004


Epe - Verdachte man met moeite aangehouden


Met de nodige moeite kon de politie in Epe zondagmorgen een 32 jarige man uit Driebruggen in bedwang houden en insluiten terzake pogingen tot inbraak. Na een melding, rond 06.45 uur, dat verdachte mannen bij de deuren van winkels aan de Marktwand liepen te rommelen, ging de politie op zoektocht. Tussen de Kuipersweg en de Haverkampsweg werd, rennend door enkele tuinen, een paar maal één van de verdachte mannen gesignaleerd. Op de Korhoenweg trof de politie een personenauto aan die op verdachte wijze stond geparkeerd. De politie hield de auto in het oog en toen even later een man in de auto stapte en wegreed, werd geprobeerd hem op de Hoofdstraat te laten stoppen. De bestuurder probeerde te ontkomen, door om de politieauto heen te rijden. Met een andere dienstauto werd de bestuurder klem gereden, waarop de man te voet via het voetpad naar de Buizerdstraat wilde vluchten. Eén van de politiemensen kon de man na een korte sprint bespringen en aanhouden. Bij het hevige verzet van de verdachte raakte de politieman licht gewond. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De auto werd ingenomen. Een mogelijke tweede verdachte werd niet meer gesignaleerd.


Epe - Ingesloten na dronkenschap

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Hoge Weerd in Epe een 37 jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden die in kennelijke staat van dronkenschap verkeerde. De man vernielde zijn eigen auto toen hij door omstanders werd belet om te gaan rijden. De man werd voor de nacht ingesloten.


Elspeet - fietsendieven ingerekend


Het politieteam van Nunspeet heeft de afgelopen dagen vier fietsendieven en een heler aangehouden en ingesloten. Zondagmiddag rond 15.00 uur werden twee mannen door een getuige betrapt toen zij een fiets wegnamen bij de bushalte aan de Uddelerweg in Elspeet.
Na onderzoek konden door de politie twee mannen van 30 en 33 jaar oud, afkomstig uit Polen en verblijvend in Uddel, worden aanhouden. Zij bekenden de fiets te hebben weggenomen. De fiets bleek in het bezit van één van hen en is in beslag genomen.
De politie heeft deze zaak nog in onderzoek.

Afgelopen donderdag al, werden twee andere mannen van 31 en 32 jaar uit Almere aangehouden. Zij werden ingesloten nadat uit onderzoek was gebleken, dat zij op woensdagmiddag 7 april jl een drietal fietsen vanaf een bushalte aan de Uddelerweg op een auto met open laadbak hadden geladen. Een getuige noteerde het kenteken van de auto.
Nader onderzoek bracht aan het licht, dat deze gestolen fietsen werden verkocht aan een 48 jarige man in Hilversum. Hij werd vrijdag jl. aangehouden en ingesloten. Eén van de drie gestolen fietsen uit Elspeet werden bij hem aangetroffen en door de politie ingenomen. De beide andere fietsten waren intussen doorverkocht. De politie probeert ook deze beide fietsen nog boven water te krijgen.


Heerde - Bekeurd voor drank in de rugzak


De politie in Heerde heeft zondagmorgen een 26 jarige man uit Heerde aangehouden en bekeurd nadat hij op de Dorpssstraat werd aangetroffen met een half gevuld flesje bier in zijn handen. In zijn rugtas zaten nog een viertal volle en enkele lege flesjes bier. De man wilde aanvankelijk zijn naam niet opgeven, waarna hij werd aangehouden.
De politie maakt proces-pverbaal op terzake het nieuwe artikel in de plaatselijke verordening; alcoholhoudende drank bij zich hebben, met het kennelijke doel dit op straat op te drinken.


Harderwijk - Gordelcontrole


Zondagmiddag werd op de Deventerweg, de Stadswei en de Hertog Reinoudlaan een gordelcontrole gehouden. Vier bestuurders werden bekeurd en twee kinderen droegen geen gordel. Hier werd eveneens voor bekeurd.


Ermelo - Bekeurd voor radardetector in auto


Zondag rond 12.20 uur werd in de auto op de Drieerweg van een 38 jarige inwoner uit Harderwijk een radardetector aangetroffen. De man deed afstand van de detector en hij kan een boete tegemoet zien.


Wezep - Diefstal uit auto


Zondagmiddag werd tussen 14.50 en 15.00 uur een ruit van een auto ingeslagen. Deze stond geparkeerd aan de Bovenheigraaf bij de begraafplaats. Weggenomen werd een tas met daarin onder andere portemonnees en rijbewijzen.


Heerde - Inbraak in woning


Zondag werd ingebroken in een woning aan de Eperweg. Er werd een ruit vernield om binnen te komen. Weggenomen werden onder andere een beeldscherm en fotoapparatuur.


Putten - Jongens op crossmotoren


Agenten hebben zondagmiddag drie crossmotoren en een quad in beslag genomen. Tijdens surveillance zagen de agenten vier jongens rijden over de Boeschoterweg. Bij controle bleek dat de jongens 12 en 13 jaar oud zijn. Omdat de jongens minderjarig waren, werden de motoren en de quad in beslagen genomen. Tevens bleken de voertuigen niet verzekerd te zijn. In overleg met de ouders zullen de jongens, allen afkomstig uit Putten, worden doorverwezen naar het preventieproject LINK waar een passende maatregelen getroffen zal worden.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --


Deel: ' Politieberichten Noord- en Oost-Gelderland 19-04-2004 - 5635 '
Lees ook