Zaterdag vond omstreeks 09.00 uur op de Zuiderzeestraatweg Oost in Elburg een aanrijding tussen 2 personenauto's plaats. Een 32-jarige inwoner uit die plaats stond voorgesorteerd om en inrit bij een bank in te rijden. Een 21-jarige jongeman uti Nunspeet zag dit te laat en botste achterop de auto. Beide auto's werden afgesleept. Ongeveer een uur later vond op en ander gedeelte van deze Zuiderzeestraatweg nog een aanrijding tussen 2 auto's plaats. Een 34-jarige vrouw uit Dronten remde achter af omdat de auto's voor haar stil stonden. De achter haar rijdende 49-jarige man uit Oldebroek kon niet meer tijdig remmen en botste er achterop. De vrouw is met nek/schouderklachten per ambu naar het ziekenhuis vervoerd. Ook hier moest de sleepdienst worden ingezet.


---
Bij bewoners aan de Oltmansstraat in Harderwijk is tijdens afwezigheid ingebroken. Men forceerde de achterdeur en ging er met o.a een stereotoren, dvd-speler en diverse dvd's vandoor.


---
Zaterdagochtend werd ontdekt, dat de drie kalkoenen uit de dierenweide aan de Stadswei in Harderwijk waren verdwenen. Een van de dieren werd later dood in de bosjes aan het Zuiderzeepad teruggevonden met o.a. verbrande veren. De andere dieren zijn nog niet terecht. De politie zoekt getuigen.


---
Een 20-jarige jongeman uit Putten veroorzaakte omstreeks 13.45 uur op de Steijnlaan in Ermelo een aanrijding warbij 3 auto's betrokken waren. Hij kwam met z'n auto vanaf de Heidelaan en reed zonder te stoppen de kruising met de Steijnlaan op en botste tegen een auto die door een 44-jarige vrouw uit die plaats bestuurd werd. Door de klap van de aanrijding schoot de auto van de jongeman door en ramde een tweede auto bestuurd door een 39-jarige Ermelose. De politie maakt pv op en de sleepdienst moest ook hier aan de slag.


---
Om 15.30 uur is een echtpaar uit Duitsland op de A 50 onder Vaassen met de auto over de kop geslagen en in en sloot terecht gekomen. Dankzij het feit, dat beiden de gordel droegen viel hun letsel mee. De echtgenoot (57) was de macht over het stuur verloren en belandde in de middenberm en schoot vervolgens met de auto naar rechts, waarna de auto over de kop sloeg. De vrouw (50) werd door een buurtbewoonster naar het Lukasziekenhuis in Apeldoorn gebracht en had enkele schrammen en builen. De man had geen letsel, zijn auto was total loss en werd afgesleept.

========================================Een 11-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel is rond 16.30 uur op de Ceintuurbaan in Harderwijk zwaar gewond geraakt toen zij met haar fiets bij het oversteken van de rijbaan kennelijk de snelheid van een naderende vrachtauto verkeerd inschatte en geschept werd. Ze wilde met haar oudere zus de rijbaan oversteken, stopte nog wel op de middengeleider, maar fietste op een gegeven moment toch door. Bij de aanrijding werd ze weggeslingerd en raakte zwaar gewond. Ze is met ernstig hersenletsel in het Sophiaziekenhuis in Zwolle opgenomen. Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat de 26-jarige chauffeur uit Zeewolde niet te hard heeft gereden.


---
De verhuizing van huisraad op een aanhanger door een 29-jarige man uit Zwolle liep gisterenavond anders af dan hij had gewild. Hij reed omstreeks 21.05 uur met z'n auto op de A 50 onder Heerde toen een andere automobilist hem er op wees, dat er iets van z'n aanhanger was gevallen. Het bleek, dat de 2-zits bank was verdwenen en dat deze een andere auto zwaar had beschadigd. De jongeman moest wel even via af- en opritten omrijden en meldde zich netjes bij de politie om de schade te regelen. Rijkswaterstaat heeft de overgebleven delen van de bank verwijderd en het verkeer ondervond korte tijd overlast van het ongeval.


---
Rond 02.00 uur heeft ambulancepersoneel bij een horecazaak in Heerde een 21-jarige jongeman uit die plaats naar het ziekenhuis moeten vervoeren in verband met het gebruik van alcohol in combinatie met een nog onbekende drug. Hierdoor raakte de jongeman bewusteloos en is hij in comateuze toestand in het sophiaziekenhuis in Zwolle opgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.


---
Drie jongemannen uit Harderwijk (20,20 en 18) zijn vannacht dankzij een oplettende getuige aangehouden toen zij tuinbeelden/ tuinversierselen wilden stelen in de wijk Frankrijk in Harderwijk. Een buurtbewoner zag rond 03.45 uur een bestelbusje zonder verlichting door de Lammertkamp rijden. Hij vertrouwde het niet en belde de politie. Even later zag hij, dat er een gedecoreerde fiets (met mos) vanuit een tuin in het busje werd geladen. Ook deze informatie werd aan de gealarmeerde politie doorgegeven. Nog voordat de jongelui nog meer konden stelen en de wijk hadden kunnen verlaten werden zij aangehouden. Het fietsje lag nog in de bus en zij krijgen pv en worden naar LINK verwezen.


---

Einde berichten

Anton de Ronde 0900-8844

Deel: ' Politieberichten Noord- en Oost Gelderland 23-02-2003 NW Veluwe '
Lees ook