DIEFSTAL POLSTASJE Zupthen, Vispoortplein 23 feb. tussen 14.15 en 14.30 uur Het polstasje van een 63 jarige inwoner uit Apeldoorn is weggenomen. De man had dit tasje laten staan op een bankje aan het haventje bij het Vispoortplein. Toen hij terug kwam was het tasje weg. Het gaat om een zwart leren polstasje met daarin onder andere twee paspoorten, een rijbewijs, kentekenbewijs en diverse pasjes.

JONGETJE GERED UIT HET WATER Lochem, Westerwal 23 februari Een 44 jarige inwoner uit Deventer zag vanuit een raam dat een 6 jarig jongetje in het water viel. Hij bedacht zich geen moment, rende naar buiten en sprong in het water en kon de jongen uit het water halen. Omwonenden zorgden voor dekens zodat het slachtoffertje warm kon worden. De jongen is per ambulance overgebracht naar het Spittaal in Zutphen. Hij moest daar een nacht blijven ter observatie.

SNELHEID IN DE WIJK Het politieteam Vorden/Warnsveld/Steenderen en 3VO starten op 3 maart a.s. in Warnsveld het project "Snelheid in de Wijk". Het project is opgestart omdat bewoners van de Breegraven (30 km-zone) en het 30 km gedeelte van de Rhienderinklaan geklaagd hebben bij het Klantenpanel en de gemeente Warnsveld dat er veel te hard wordt gereden. De politie heeft metingen uitgevoerd en geconstateerd dat dit inderdaad het geval is. Door zowel 3VO als de politie worden in maart diverse controles uitgevoerd. 3VO gaat een aantal preventieve controles uitvoeren, waarbij de bestuurder op een bord langs de weg kan lezen dat ze gecontroleerd zijn door 3VO. Ook is de snelheid die de bestuurder reed op het meetpunt te zien op het bord. Door de politie wordt in samenwerking met vrijwillige buurtbewoners preventief gecontroleerd. De politiemedewerkers zijn uitgerust met een Laser-Patrol. Zij meten de snelheid van de voertuigen in de straat. Bestuurders die harder rijden dan 35 km/uur worden staande gehouden en aangesproken door een burger op hun rijgedrag.

De start van het project is dus op maandag 3 maart a.s. Tijd: van 15.30 tot 18.00 uur Plaats: Rhienderinklaan en Breegraven

Wilt u hierbij aanwezig zijn, geef dit dan even door.

EINDE BERICHTEN Irene Seegers

Deel: ' Politieberichten Noord- en Oost Gelderland 24-02-2003 '
Lees ook