Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Politie Noord- en Oost-Gelderland District Apeldoorn

Persberichten van zaterdag 29 maart

Apeldoorn - Mishandeling en belediging

In een winkel kreeg een 51-jarige man uit Apeldoorn op 29 maart rond 9.00 uur zonder aanleiding een trap tegen zijn been. Door agenten werd met het slachtoffer een onderzoek ingesteld in het centrum van Apeldoorn en aan de Deventerstraat herkende het slachtoffer de verdachte. Het gaat om een 24-jarige man zonder vaste woonplaats. De verdachte werd aangehouden en tijdens de rit naar het politiebureau beledigde hij een van de agenten. Deze deed hiervan aangifte. De verdachte werd ingesloten en krijgt ook een ontzegging voor de winkel waar het gebeurde.

Apeldoorn - Gewapende overval

Bij een gewapende overval op een tankstation aan de Matenpoort in Apeldoorn is een geldbedrag buitgemaakt. Op 29 maart kwam tussen 12.00 en 12.10 uur een meisje met een Aziatisch uiterlijk de winkel van het tankstation binnen. Zij bedreigde de vrouw achter de kassa met een vuurwapen. De vrouw (23 jaar uit Apeldoorn) overhandigde haar geld en vervolgens is het meisje weggerend over de Matenpoort, richting de Dreven.

De politie beschikt over het volgende signalement van de dader: Meisje met Aziatisch uiterlijk, ongeveer 16 jaar, klein postuur (ronde de 1.60 meter), zwart haar in een staartje, donkere kleding. Zij droeg een donkere Michelin-jas tot op de knie. Vermoedelijk heeft de overvalster zich al enige tijd in de buurt van het tankstation opgehouden.

De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen. Mensen kunnen bellen met 0900-8844.

Apeldoorn - Bereiging

Een 25-jarige taxichauffeur uit Apeldoorn heeft aangifte gedaan van bedreiging met een mes. Hij zette op 29 maart om 1.45 uur een klant af op het Musketiersveld en deze weigerde te betalen. De klant, een 23-jarige Apeldoorner, pakte een mes. Een handgemeen volgde, waarbij de taxicahuffer de verdachte het mes afhandig maakte. Hij wist de verdachte onder controle te houden en buurtbewoners hielpen hem en belden de politie. De verdachte werd aangehouden door de politie. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en verklaarde zich weinig van het voorval te kunnen herinneren.

Apeldoorn - Mishandeling

Een 43-jarige man uit Apeldoorn werd op 29 maart rond 00.15 uur aangehouden wegens mishandeling. Hij had een 29-jarige plaatsgenoot geslagen, die hierbij gewond raakte in zijn gezicht. De verdachte werd aangehouden.

Apeldoorn - Diefstal skelter

Aan De Haere werd in de nacht van 28 op 29 maart een skelter gestolen, die speciaal was aangepast voor de gehandicapte gebruiker. Het gaat om een gele skelter.

Uddel - Ongeval

Een 26-jarige man uit Ede raakte gewond bij een ongeval op 29 maart om 11.30 uur op de Meervelderweg in Uddel. Hij fietste met zijn racefiets over het fietspad en werd niet op tijd opgemerkt door een automobilist, die vanuit een uitrit het fietspad overstak. Hij werd door de auto geschept en raakte gewond. De automobilist is een 40-jarige man uit Den Haag.

Einde bericht

Voor informatie: Andrea Jansen, 06-23978827

Deel: ' Politieberichten Noord- en Oost Gelderland 29-03-2003 '
Lees ook