Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

------ Persbericht -------

Politie Noord- en Oost-Gelderland District Noord West Veluwe

Persberichten van 30 maart 2003

Putten - Baldadige jongens aangehouden

Vier jongens uit Putten in de leeftijd van 14 en 15 jaar zijn op 30 maart omstreeks 00.15 uur aangehouden omdat zij kort daarvoor in de Tollenstraat op de openbare weg en tegen een auto hadden geürineerd. Ook werd door een aantal van hen over geparkeerde auto's gelopen, waardoor schade ontstond. De jongens zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Harderwijk - Rijden onder invloed

Een 57-jarige inwoner van Putten is op 30 maart omstreeks 00.30 uur op de Havendam staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 335 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van twee uren en een transactie van 190 euro uitgereikt.

Ermelo - Rijden onder invloed

Een 38-jarige inwoner van Putten is op 29 maart omstreeks 17.30 uur op de Puttersweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 360 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van drie uren uitgereikt.

Emst - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Een 52-jarige bestuurder van een bromscooter uit Epe is op 29 maart omstreeks 20.30 uur op de Korts Laarstraat staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 690 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Aan de man werd verder een rijverbod van acht uren uitgereikt en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Emst - Woninginbraak

Tussen 29 maart 16.00 uur en 30 maart 01.15 uur is ingebroken in een woning aan de Vaassenseweg. De daders hebben een toegangsdeur vernield en doorzochten de bovenetage en de zolder van de woning. Uit de woning werden geld en sieraden weggenomen.

Harderwijk - Woninginbraak

Bij een inbraak op 29 maart tussen 18.25 uur en 20.35 uur in een woning aan de Krommekamp zijn geld, een dvd-speler, dvd's en sieraden weggenomen. Om in de woning te komen hebben de daders een deur opengebroken.

Harderwijk - Diefstal uit auto

Op 29 maart is tussen 13.00 uur en 15.00 uur ingebroken in een afgesloten personenauto die geparkeerd stond in een parkeergarage in het Hortuspark. De daders forceerden een portierslot en namen een autoradio, cd's en een sporttas met sportkleding weg.

Wezep - Mishandeling

Een 18-jarige inwoner van Genemuiden heeft aangifte gedaan van mishandeling. De jongen werd op 29 maart tussen 16.00 uur en 17.00 uur zonder enige aanleiding uitgedaagd en geslagen door een voor hem onbekende jongen. Door de mishandeling raakte de 18-jarige jongen uit Genemuiden gewond aan zijn hoofd. In verband met deze mishandeling is een 18-jarige jongen uit Zwolle aangehouden. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

Heerde - Verkeersongeval met letsel

Een 37-jarige inwoonster van Heerde is op 30 maart omstreeks 14.00 uur bij een verkeersongeval op de Plakkenweg gewond geraakt. De vrouw reed op een snorfiets over genoemde weg en kwam in een bocht in de berm terecht. Omdat de berm zacht was, kwam de vrouw met de snorfiets ten val. De vrouw is met verwondingen in het gezicht overgebracht naar het Spohiaziekenhuis. De 17-jarige passagier van de vrouw kwam met de schrik vrij.

Einde berichten

Voor informatie: Andrea Jansen, voorlichting politie Achterhoek, telefoon 06 - 23978827

---- --

Deel: ' Politieberichten Noord- en Oost Gelderland 30-03-2003 '
Lees ook