* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland. * District Noordwest Veluwe

Nadere informatie: Politievoorlichter Bert Top

Datum: 31 jan. 2003

P E R S B E R I C H TPOLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE
Putten - drankrijder

Een 26 jarige automobilist uit Harderwijk bleek vrijdagnacht bij controle op de Achterstraat in Putten onder invloed van alcohol. Hij blies 1,1 prom. De politie maakt een proces-verbaal op.


Harderwijk - drankrijder

Een 40 jarige automobilist uit Harderwijk bleek donderdagnacht bij een controle op de Selhorstweg in Harderwijk onder invloed van alcohol. Hij blies 1,1 prom. De politie maakt proces-verbaal op.

Harderwijk - bekeurd voor venten zonder vergunning
Een 31 jarige man verblijvende in Lelystad, is donderdagmiddag in Harderwijk bekeurd, nadat hij in de omgeving van het Marsdiep huis aan huis tekeningen verkocht. De man had geen ventvergunning. De man is bekeurd.


Nunspeet - Politie Nunspeet grijpt "buren-oplichter"

De politie van Nunspeet is er donderdagmiddag in geslaagd de lang gezochte "buren-oplichter" aan te houden en in te sluiten. Het betreft een 20 jarige jongeman uit Baarn. De politie kon de man insluiten nadat hij donderdagmiddag op verschillende adressen in Nunspeet zijn slag probeerde te slaan, door een verhaal op te hangen dat bij de "buren" een koelkast was geleverd en onvoldoende geld in huis hadden. Wellicht dat de buren bereid waren om even een bedrag voor te schieten. Bij een 76 jarige man aan de Houtersweg en een 81 jarige man aan de Brouwerskamp wist hij in totaal 1000 euro los te praten. Op een vijftal andere adressen werd hij zonder geld te geven weggestuurd. Omdat verschillende benaderde "buren" direct de politie belden, werd de intensieve zoekaktie van de politiemensen in de Brouwerskamp beloond. Bij het zien van een politieauto ging de verdachte er op de fiets als een speer vandoor, maar kon door de politie worden klemgereden.
Tegen de verdachte zijn in de afgelopen maanden bij de politie meer dan 40 aangiften binnen gekomen, waarvan een aantal een poging betreft. De politie schat dat de benadeelden voor meer De aangiften die de politie onderzoekt zijn afkomstig uit onder andere Epe, Ermelo, Harderwijk, Wezep, Nunspeet, Twello, Voorst, Hilversum, Bussum, Huizen, Almere, Kampen, Meppel, Apeldoorn Barneveld en Lunteren . De man blijft voor nader onderzoek ingesloten.
038-375 10 50 ---- --

Deel: ' Politieberichten Noord- en Oost Gelderland 31-01-2003 '
Lees ook