Nieuwsbericht

donderdag 1 augustus 2002, 16.45 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Gewonde door aanrijding met shovel
Heerhugowaard, donderdag 1 augustus 2002.
Vanmorgen rond 07.15 uur is een Shovel op een personenauto gebotst. Dit gebeurde op de kruising Brouwersgracht/Krusemanlaan. Een 17-jarige Shovelbestuurder uit Nieuwe Niedorp reed ondanks het rode stoplicht het kruispunt op. Het 29-jarige slachtoffer uit Heerhugowaard kreeg groen licht en trok vervolgens met zijn auto op om het kruispunt over te steken. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de Shovel de auto in de flank aanreed. De automobilist raakte daarbij bekneld en moest door brandweer- en ambulancepersoneel uit zijn voertuig worden bevrijd. Met verwondingen aan benen, rug en borstkas is de man naar het MCA gebracht. De auto is totaal beschadigd. De politie heeft het verkeer rond de plaats van het ongeval omgeleid.

Kluisje leeggehaald
Alkmaar, woensdag 31 juli 2002.
In de drukte van de verhuizing van een winkel aan de Noorderstraat heeft iemand in een onbewaakt moment kans gezien een greep te doen in een kluisje. Dit zal gebeurd zijn tussen 08.45 en 15.30 uur. Daarbij is ruim 8800 euro ontvreemd. Vermoedelijk is het kluisje niet goed afgesloten geweest. Van de dader ontbreekt elk spoor.

Drankrijder aangehouden
Zuid-Scharwoude, donderdag 1 augustus 2002.
Bij een alcoholcontrole aan de Bosgroet is omstreeks 02.00 uur een 22-jarige autobestuurder uit Zuid-Scharwoude aangehouden wegens teveel drank op. Bij de ademanalyse bleek hij ruim 2 ½ maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Zijn rijbewijs wordt ingevorded en een proces-verbaal is opgemaakt.

Diefstal auto
Alkmaar, donderdag 1 augustus 2002.
Aan de Maasstraat is tussen 21.30 uur woensdagavond en 10.00 uur donderdagochtend een zwarte Audi 80 gestolen, met kentekenplaat FP-FH-98. Niet alleen de auto is gestolen ook de daarin liggende portemonnee met inhoud.

NOORDKOP

Geweldgebruikende winkeldievegge aangehouden
Den Helder, donderdag 1 augustus 2002.
Vanochtend heeft de politie een winkeldievegge uit haar huis opgehaald om haar aan te houden wegens het plegen van diefstal met geweld. De diefstal vond plaats op donderdag 25 juli, rond 17.00uur, in een schoenen/sportartikelenzaak aan de Spoorstraat. Het betreft een 24-jarige inwoonster van Den Helder die zich had verzet bij een tassencontrole. De controle werd in gang gebracht omdat het winkelpersoneel een vermoeden had van het onbetaald meenemen van schoenen. Toen de vrouw geen medewerking hieraan verleende en de winkel wilde verlaten heeft een medewerkster zich voor de vrouw opgesteld. Na enig trekken en duwen, haalde de vrouw uit met haar nagels en verwondde de nek van het personeelslid. Door het tumult wat daarop ontstond en terwijl de vrouw zich uit de voeten maakte, vielen de schoenen uit haar tas. De vrouw is in verzekering gesteld en zal worden voorgeleid aan de officier van justitie.

Ramkraak op juwelierszaak
Warmenhuizen, donderdag 1 augustus 2002.
Met een gestolen auto werd een juwelierszaak aan de Dorpsstraat vanochtend vroeg rond 03.45 uur aan de voorkant geramd. De auto ging dwars door de voorruit, waardoor de daders kans zagen in de winkel te komen. Omdat het alarm hoorbaar afging hadden ze niet veel tijd om hun buit binnen te halen. De eigenaar van de zaak werd wakker van de klap. Toen hij door zijn raam naar buiten keek zag hij één van de daders die hem gebaarde terug te gaan. Een getuige heeft drie daders zien wegrennen naar een oud type Audi 80. Bij een eerste inventarisatie lijkt het dat er aanzienlijk veel sieraden zijn weggenomen. De gestolen auto, een blauwe Volkswagen Golf waarmee de kraak is gepleegd, is afkomstig uit Warmenhuizen, de eigenaar hiervan is inmiddels op de hoogte gesteld.

Inbraak in woning
Den Helder, woensdag 31 juli 2002.
In de Violenstraat is vanuit een woning een bordeauxrode schoudertas met inhoud weggenomen. Zowel de poortdeur als de achterdeur waren niet afgesloten. De dief heeft kans gezien ongemerkt het huis binnen te sluipen en heeft zijn greep gedaan in de woonkamer. Dit zal gebeurd zijn tussen 02.00 en 06.00 uur.

Ontsnapt hert bekoopt vrijheid met dood
Den Helder, donderdag 1 augustus 2002.
's Avonds was het beest nog ontsnapt van een landje aan de Nieuweweg/Doggersvaart. Een zoektocht, waarbij ook de politie was ingeschakeld, had niets opgeleverd. Om 04.50 uur dook het hert plotseling en uit het niets op voor een personenauto die over de Nieuweweg reed. De auto raakte daarbij het hert zodanig dat het hert het leven liet. De auto raakte daarbij aan de linkervoorzijde gedeukt.

WESTFRIESLAND

Onfortuinlijke val van motorrijder
Bovenkarspel, woensdag 31 juli 2002.
Een 42-jarige inwoner van Grootebroek reed omstreeks 17.20 uur over de Stede Broecweg toen hij iets vreemds in de besturing van zijn voorwiel opmerkte. Daarbij lette hij even niet op en reed tegen de verhoging rondom een vluchtheuvel. Een valpartij was toe onvermijdelijk. Met een gebroken sleutelbeen is hij opgenomen in het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Bon voor drankrijder
Benningbroek, donderdag,1 augustus 2002.
Bij een alcoholcontrole op de Nieuweweg tussen 00.00 en 01.00 uur is rond 00.30 uur een 58-jarige inwoner uit Midwoud aangehouden, hij bleek teveel gedronken te hebben. Hij overschreed ruim de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol en krijgt daarvoor een bekeuring.

Aanrijding tegen boom door eend te ontwijken
Nibbixwoud, donderdag 1 augustus 2002.
Bij een manoeuvre om een overstekende eend te ontwijken reed rond 13.30 uur een 23-jarige inwoonster uit Zwaagdijk-West tegen een boom aan met haar auto. Dit gebeurde op de van der Deureweg. De vrouw liep daarbij neusverwondingen op en is daarvoor behandeld in het St. Jan Ziekenhuis. De auto is aan de voorzijde zwaar beschadigd. De eend heeft echter zonder mankeren de eend de overkant gehaald.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 01-08-2002 '
Lees ook