Nieuwsbericht

dinsdag 2 juli 2002, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Bromfietster glijdt uit
Alkmaar, maandag 1 juli 2002. Een 19-jarige vrouw uit Alkmaar is maandag op de Laan van Parijs gevallen met haar bromfiets. Dit gebeurde omdat er een olievlek op het wegdek lag. De vrouw is met letsel aan haar been naar het MCA vervoerd. Het wegdek is schoongemaakt.

Roodlicht controle
Stompetoren, maandag 1 juli 2002. De politie heeft tussen 13.15 en 14.00 uur gecontroleerd op de kruising Noordervaart/N242. Vier automobilisten reden door rood en kregen een bekeuring.

Nieuwe auto gestolen
Alkmaar, maandag 1 juli 2002. De eigenaar van een autobedrijf aan de Hertog Aalbrechtweg heeft aangifte gedaan van diefstal van een nieuwe grijze Ford Fiësta met het kenteken 78-JP-PP. In de auto was om 09.00 uur nog een autoradio ingebouwd. De Ford stond vanaf dat moment in de werkplaats klaar voor aflevering. Om 15.00 uur werd de diefstal ontdekt.

Drankrijder raakt rijbewijs kwijt
Alkmaar, maandag 1 juli 2002. Een 47-jarige man uit Schoorl is maandagavond omstreeks 22.00 uur op de Bergerweg aangehouden omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. Hij blies 700 ug/l. Dat is ruim 3x te veel. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Woninginbraak
Alkmaar, dinsdag 2 juli 2002. In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een woning aan de Nieuwlandersingel in Alkmaar. De onbekenden zijn binnengekomen door de voordeur te forceren. Er worden onder andere een fotocamera, een mobiele telefoon en een portemonnee vermist. Tevens hebben de inbrekers de autosleutels gepakt en de auto meegenomen. Het betreft een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 36-GG-ZF.

Diefstal van scooter
Alkmaar, dinsdag 2 juli 2002. Tussen maandag 24.00 uur en dinsdag 10.15 uur is er een scooter gestolen vanaf de Drechterwaard in Alkmaar. Deze stond geparkeerd bij het station van Alkmaar Noord. Het betreft een zwarte Yamaha Neo met het kenteken ZJB-115-02.

NOORDKOP

Inbraak in bedrijf
Schagen, zaterdag 29 juni 2002. Tussen vrijdag 20.00 uur en zaterdag 19.00 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan het Reigershof in Schagen. De daders zijn binnengekomen door een raam in te slaan. De onbekenden hebben onder andere een videocamera en een videorecorder meegenomen.

Diefstal uit woning
Den Helder, maandag 1 juli 2002. Op maandagmiddag heeft een onbekende man geld gestolen uit een woning aan de Theodorus Rijkerstraat in Den Helder. De man belde aan bij de woning en deed zich voor als een monteur van een waterleidingbedrijf. De bejaarde bewoner van het huis heeft de man nietsvermoedend binnengelaten waarna de man een tijdje in de woning is geweest. Nadat de zogenaamde monteur vertrokken was, ontdekte de bewoner dat hij een envelop met 2000 euro miste. Het enige wat bekend is van de monteur is dat hij in een grijze stofjas liep.

Vals eurobankbiljet
Texel, de Koog, dinsdag 2 juli 2002. Gistermiddag maakte een caissière van het zwembad 'Calluna' de kas op. Zij ontdekte toen een vals biljet van 20,-. Het ging hier om een goede fotokopie. Bij controle onder ultraviolet licht bleek de afbeelding van het continent Europa op de achterkant van het biljet niet goed op te lichten. Tevens is op de voorkant de zilveren band nauwelijks zichtbaar. De beheerder van het zwembad heeft aangifte bij de politie gedaan en het biljet ter beschikking gesteld van het onderzoek.

WESTFRIESLAND

Jongen vermist
Westwoud, dinsdag 2 juli 2002. Sinds vrijdag 28 juni wordt er een jongen uit Westwoud vermist. Het betreft de 19-jarige J.S., die op vrijdagmiddag om 15.15 uur in overspannen toestand met de auto van zijn vader is weggereden. Hij was onderweg naar een bollenland aan de Dr. Nuijensstraat in Westwoud, maar is daar niet aangekomen. De auto waar hij in rijdt is een donkerblauwe Peugeot 405 Break GLXD 1.9 Air-line met het kenteken NV-BF-07. Het dak van de auto kan open. Het signalement van de jongen op het moment van verdwijnen luidt: lengte twee meter, netjes verzorgd uiterlijk, donkerblond haar, geruite thermoblouse, spijkerbroek, zwarte werkschoenen. Getuigen die J.S. hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Stede Broec, tel. 0900-8844.

Auto in sloot
Obdam, maandag 1 juli 2002. Op maandagavond omstreeks 20.30 uur is er een auto in de sloot gereden langs de Berkmeerdijk in Obdam. De 40-jarige man uit Spanbroek reed vanuit de richting van de Braken en had om onduidelijke redenen zijn auto niet volledig onder controle. Vervolgens reed de man in de sloot. De man is ongedeerd gebleven, de auto heeft waterschade opgelopen.

Poging tot inbraak
Enkhuizen, dinsdag 2 juli 2002. Op dinsdagochtend rond 6.15 uur hebben onbekenden een ruit bij een voormalige school aan de Meeuwenlaan in Enkhuizen ingegooid. Vervolgens zijn de inbrekers naar binnen gegaan, maar toen het alarm afging, gingen ze er vandoor.

Woninginbraak
Hoorn, maandag 1 juli 2002. Tussen vrijdag 15.00 uur en maandag 7.00 uur is er ingebroken in een woning aan het John Raedeckerhof in Hoorn. De inbrekers zijn vermoedelijk binnengekomen door een ruit aan de achterzijde van het huis te forceren. Er worden diverse gereedschappen zoals een trap, een boormachine en een boorhamer vermist.

Verkeerscontrole
Spanbroek, dinsdag 2 juli 2002. Tijdens een gordelcontrole op de Wuiver in Spanbroek zijn dinsdagochtend acht bekeuringen uitgeschreven wegens het rijden zonder autogordel. De boete hiervoor bedraagt veertig euro.

Oplichter actief
Enkhuizen, dinsdag 2 juli 2002. Sinds afgelopen vrijdag is een oplichter actief die middenstanders benaderd voor een advertentie in de gemeentegids. De man, die zich Richard noemt, zegt namens de gemeente Enkhuizen advertenties in de nieuwe gemeentegids te verkopen. Bij een bedrijf is het hem gelukt een bedrag van ruim 200 te innen. De gemeente Enkhuizen wijst er met nadruk op dat de acquisitie wordt gedaan via de uitgever van het boekwerkje en dat deze geen contant geld int. Voor advertenties wordt in alle gevallen een vacature opgemaakt.

Deel: ' Politieberichten Noord-Holland Noord 02-07-2002 '
Lees ook